Átlag anyagi körülmények között élők, Ti hogyan nevelitek babátokat, mindent meg tudtok adni neki?
Érdekelne a véleményetek, mert csak milliomos sógoromékat hallgatom, múltkor sógornőmmel is álmodtam. Szörnyű rémálom volt. Szeretem őket, de a gyerekneveléssel kapcsolatosan ill, hogy mennyibe kerül a gyerek, teljesen eltérő nézeteket vallunk. Ők fél milliót költenek a 3 gyerekükre havonta és ez az "alja". A nagyobbik kislány most kapott egy 200e forintos telefont és egy 80e forintos sagwayt, karácsonyra okos szemüveget vettünk neki, amibe belerakhatja a telefonját és 3D-s filmeket tud nézni vele. (6000 forint volt.) A lényeg, hogy akárhányszor náluk vagyunk, mindig felkerül ez a téma és már unom. Ami általános náluk:
- felsorolják, mennyibe kerül egy gyerek, vagy, hogy ők mennyiért vettek cumisüveget (10e)
- elmondják újra és újra, hogy jó lenne, ha abbahagynám a sulit (logisztikai és szállítmányozási ügyintéző), mert baba mellett nem tudok majd bejárni (esti, úgy, hogy nem kötelező a heti 3 alkalom, amikor dolgoztam is volt, hogy heti 1x v heti 2x tudtam bejárni és senki nem szólt, a lényeg, hogy az anyag legyen meg és, hogy le tudj vizsgázni)
- közlik, hogy a gyed lejártáig nem tudok visszamenni dolgozni, mert sógornőm se tudott (havi 1,5 millás fizu és gyed mellett nekem se kéne, sógornőm jól elvan otthon, számára nonszensz a bölcsi)
- meg, hogy milyen már az, hogy pár órára is magára akarom hagyni majd akkor 4 hós babámat a suli miatt (sajnos nem tanultam úgy, ahogy kellett volna, júniusban iratkoztam be okjra, akkor már tervbe volt véve a baba, de nem tudtam, hogy szeptember 20án pozit fogok tesztelni)
- amit még szeretek az az, hogy ők nem értik, hogy bírom ilyen jól a terhességet és alapjába véve senki sem érti (mindenki kérdezi, hol a pocim, holott látszik, csak nem vagyok kövér - 54 kg vagyok, 49 kgról indultam szeptemberben, 12 hetes koromba voltam 51 kg, most 54 kg 19 hetesen - suliba járok, egész nap képes vagyok otthon lomolni, folyamatos mehetnékem van, sógoromékhoz pedig takarítónő jár és a gyerekeknek is természetes, hogy "taki" jön és kitakarít. Sógornőm persze főz, meg neveli a gyerekeket, csak azt utálom, mikor mondja, hogy amit ő meg tudott csinálni, azt más nem és mondjak le minden tervemről meg, hogy mikor jön a foga, milyen szívtelen leszek, hogy heti 1x-2x 3 órára magára hagyom)
Mindketten orvosok, sógornőm az orvosit 1.5 év halasztással úgy tudta letenni, hogy az anyja otthagyta a munkahelyét. Nekik ez a természetes, ez az ő világuk, de én már hupililát tudnék hányni, hogy mindig ezt hallgatom, el sem akarják hinni, hogy minimálbérből is lehet gyereket nevelni, dolgozni/tanulni gyerek mellett. Meséljétek már el, nektek milyen az életkörülményetek, olyan jó lenne mást is meghallgatni. Mi nem vagyunk milliomosok párommal, ha mindketten dolgozunk, úgy keresünk ketten együtt 290et.
Nem a kád a nagy tétel (egyébként curver mintaboltban 2 alatt vettünk, az állvány pedig luxus, 2 székre is rá lehet tenni). Az egész babaszobára nem költöttünk 15-nél többet (ágy, pelenkázófeltét... és mind új).
De pl. : a "drága" cumisüvegnek oka van. Mondjuk csökkenti a levegőnyelést és így a hasfájás esélyét; vagy annak aki csak pótol, fontos hogy minél kisebb eséllyel alakuljon ki cumizavar és az anyamellre leginkább hajazó ill. a szopási technikával megegyezően szívható etetőfejet keres. Ennek ára van. Pl. : medela calma 1 db 9000.
De szakadjunk el az első időktől: egy szupinált cipő 7-10 ezer Ft-tól kezdődik (de az ortopédiailag megfelelő sima se olcsóbb) és kőkeményen a gyerek egészségén spórolsz, ha használtat veszel belőle, mert a már más által kitörtben nem megfelelően fejlődik a lába. Egy picur lába pedig 1-3 havonta méretet vált.
Sokba van egy gyermek az biztos, de mi 150e Ftból élünk hol több hol kevesebb attól függően mennyi munkája van a páromnak. Viszont a kisfiamnak megadunk mindent hála az égnek nem beteges nem kell fejlesztés vagy ilyenek de ha kellenne azt is megoldanánk. Boldogok vagyunk a kisfiam is és ez a lényeg. A sógornődnek meg mondd meg hogy fejezze be a nagyképűsködést. Nem kell elkényeztetni egy gyereket mert semmi értelme kapjon meg mindent határokon belül de minek 200 e Ftos telefon😁?
Ezt sosem értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!