Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Átlag anyagi körülmények...

Átlag anyagi körülmények között élők, Ti hogyan nevelitek babátokat, mindent meg tudtok adni neki?

Figyelt kérdés

Érdekelne a véleményetek, mert csak milliomos sógoromékat hallgatom, múltkor sógornőmmel is álmodtam. Szörnyű rémálom volt. Szeretem őket, de a gyerekneveléssel kapcsolatosan ill, hogy mennyibe kerül a gyerek, teljesen eltérő nézeteket vallunk. Ők fél milliót költenek a 3 gyerekükre havonta és ez az "alja". A nagyobbik kislány most kapott egy 200e forintos telefont és egy 80e forintos sagwayt, karácsonyra okos szemüveget vettünk neki, amibe belerakhatja a telefonját és 3D-s filmeket tud nézni vele. (6000 forint volt.) A lényeg, hogy akárhányszor náluk vagyunk, mindig felkerül ez a téma és már unom. Ami általános náluk:

- felsorolják, mennyibe kerül egy gyerek, vagy, hogy ők mennyiért vettek cumisüveget (10e)

- elmondják újra és újra, hogy jó lenne, ha abbahagynám a sulit (logisztikai és szállítmányozási ügyintéző), mert baba mellett nem tudok majd bejárni (esti, úgy, hogy nem kötelező a heti 3 alkalom, amikor dolgoztam is volt, hogy heti 1x v heti 2x tudtam bejárni és senki nem szólt, a lényeg, hogy az anyag legyen meg és, hogy le tudj vizsgázni)

- közlik, hogy a gyed lejártáig nem tudok visszamenni dolgozni, mert sógornőm se tudott (havi 1,5 millás fizu és gyed mellett nekem se kéne, sógornőm jól elvan otthon, számára nonszensz a bölcsi)

- meg, hogy milyen már az, hogy pár órára is magára akarom hagyni majd akkor 4 hós babámat a suli miatt (sajnos nem tanultam úgy, ahogy kellett volna, júniusban iratkoztam be okjra, akkor már tervbe volt véve a baba, de nem tudtam, hogy szeptember 20án pozit fogok tesztelni)

- amit még szeretek az az, hogy ők nem értik, hogy bírom ilyen jól a terhességet és alapjába véve senki sem érti (mindenki kérdezi, hol a pocim, holott látszik, csak nem vagyok kövér - 54 kg vagyok, 49 kgról indultam szeptemberben, 12 hetes koromba voltam 51 kg, most 54 kg 19 hetesen - suliba járok, egész nap képes vagyok otthon lomolni, folyamatos mehetnékem van, sógoromékhoz pedig takarítónő jár és a gyerekeknek is természetes, hogy "taki" jön és kitakarít. Sógornőm persze főz, meg neveli a gyerekeket, csak azt utálom, mikor mondja, hogy amit ő meg tudott csinálni, azt más nem és mondjak le minden tervemről meg, hogy mikor jön a foga, milyen szívtelen leszek, hogy heti 1x-2x 3 órára magára hagyom)

Mindketten orvosok, sógornőm az orvosit 1.5 év halasztással úgy tudta letenni, hogy az anyja otthagyta a munkahelyét. Nekik ez a természetes, ez az ő világuk, de én már hupililát tudnék hányni, hogy mindig ezt hallgatom, el sem akarják hinni, hogy minimálbérből is lehet gyereket nevelni, dolgozni/tanulni gyerek mellett. Meséljétek már el, nektek milyen az életkörülményetek, olyan jó lenne mást is meghallgatni. Mi nem vagyunk milliomosok párommal, ha mindketten dolgozunk, úgy keresünk ketten együtt 290et.

2016. dec. 17. 08:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
87%

Nem a kád a nagy tétel (egyébként curver mintaboltban 2 alatt vettünk, az állvány pedig luxus, 2 székre is rá lehet tenni). Az egész babaszobára nem költöttünk 15-nél többet (ágy, pelenkázófeltét... és mind új).

De pl. : a "drága" cumisüvegnek oka van. Mondjuk csökkenti a levegőnyelést és így a hasfájás esélyét; vagy annak aki csak pótol, fontos hogy minél kisebb eséllyel alakuljon ki cumizavar és az anyamellre leginkább hajazó ill. a szopási technikával megegyezően szívható etetőfejet keres. Ennek ára van. Pl. : medela calma 1 db 9000.

De szakadjunk el az első időktől: egy szupinált cipő 7-10 ezer Ft-tól kezdődik (de az ortopédiailag megfelelő sima se olcsóbb) és kőkeményen a gyerek egészségén spórolsz, ha használtat veszel belőle, mert a már más által kitörtben nem megfelelően fejlődik a lába. Egy picur lába pedig 1-3 havonta méretet vált.

2016. dec. 17. 21:25
 12/13 anonim ***** válasza:
57%
Sokan jól leírták, hogy sokba kerülnek a babák, de később csak drágább lesz. Nem lehet párévente becserélni egy frissebb modellre. A te gyereked lesz az, akinek soha semmi nem jut, aki aszerint választ iskolát, hogy mi a legolcsóbb, és aki később habzó szájjal küld el mindenkit diákmunkára, mert ő is egész életében szívott.
2016. dec. 17. 21:32
 13/13 Betu ***** válasza:
53%

Sokba van egy gyermek az biztos, de mi 150e Ftból élünk hol több hol kevesebb attól függően mennyi munkája van a páromnak. Viszont a kisfiamnak megadunk mindent hála az égnek nem beteges nem kell fejlesztés vagy ilyenek de ha kellenne azt is megoldanánk. Boldogok vagyunk a kisfiam is és ez a lényeg. A sógornődnek meg mondd meg hogy fejezze be a nagyképűsködést. Nem kell elkényeztetni egy gyereket mert semmi értelme kapjon meg mindent határokon belül de minek 200 e Ftos telefon😁?

Ezt sosem értettem.

2016. dec. 20. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!