Aki elkapta a rota vírust, mikor kapta el és hogy vészelte át?
4,5 éves volt a kisfiam, amikor elkapta.
Este 8 körül szólt, hogy hányingere van, kicsit rosszul érzi magát.
Este 9 körül hányt egyet -gondoltuk, valamiből bekajált, várunk még egy kicsit mi sül ki a dologból, majd reggel elmegyünk a doktorbácsioz. Bebújtattuk közénk aludni.
Valamivel éjfél előtt már éreztem, hogy felszökött a láza, megnéztük, 38°C, kapott lázcsillapítót, meg elkezdtem kortyonként itatni. Aztán kis idő múlva pukizott egyet, és azzal kaki is folyott a gatyóba.
No ekkor kezdődött a durva része.
Láz nem akart lemenni, gyerek legyengülve, és ami még borzasztó volt, nem tudta visszatartani a székletét, folyamatosan folyott ki belőle.
Tök véletlenül bevillant, hogy valahol a szekrény mélyén talán még megvan az a bontatlan csomag Up & Go Maxi pelus, amit sajnáltam kidobni... Hát annak most hasznát vettük...
Hajnali fél háromkor irány az ügyelet, ahol közölte a doki, hogy a kisfiam totál ki van száradva, rohanás a kórház.
Hajnali háromkor értünk a kórházba, már nem volt eszméleténél a kisfiam. És folyott belőle a kaki.
Teljesen kiborultam, azt hittem, végem.
3 nap folyamatos infúzió (csak a folyadékpótlás végett, ugyanis gyógyszer nincs a Rotára).
3 nap folyamatos 40°C környéki láz.
3 nap folyamatos pelenkacsere -egy 5 éves, amúgy mentálisan és fizikálisan is teljesen egészséges kisfiúról van szó, aki 3 napig folyamatosan aludt.
És annyira-de annyira büdös volt a széklete, hogy ezt elmondani sem lehet.
3 nap alatt 5(!!!) kiló fogyás -olyan lett a kisfiam, mintha anorexiás lenne.
3 nap alatt teljesen átgondoltam az életem, mindent más szemmel látok azóta.
Mikor felébredt a negyedik napon, sírt az éhségtől. Csak pirított zsemlét és pár kanál rántott levest adhattam neki, és az én válogatós gyermekem úgy bevágta, mint szél a csapóajtót. Remegett a kajáért. Nem volt semmi ereje, annyira legyengült, hogy a zsemlét sem bírta el.
Egy másik 2 éves, szintén rotás kisfiúval voltunk egy szobában, aki még szopizott is. Ő nem veszítette el az eszméletét, viszont hozzá meg konzíliumot kellett hívni, ugyanis 2 nap után elkezdett koromfeketét hányni...
Ő volna a Rota vírus.
14.59-es vagyok.
Amikor a kisfiam elkapta, akkor Magyarországon még nem létezett az oltás. Én ilyenről akkor még nem is hallottam, hogy Rota. Pontosabban, de, igen, a barátnőm kislánya is átesett rajta, de ő sokkal könnyebben átvészelte, szóval nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak.
Mikor hazajöttünk a kórházból, az volt az első, hogy bekapcsoltam a gépet, és elkezdtem kutatni rotával kapcsolatos cikkek után. És innen tudom, hogy az USA-ban akkor már oltották a gyerekeket.
Egészséges, jó fizikumú fiam van, már 5 éves korában is sportolt. Szóval eszembe se jutott, hogy ennyire összeomolhat a kis szervezete. Pár óra leforgása alatt, jaj, még kimondani is rossz, de megtörténhetett volna a legrosszabb is. És nem mi voltunk az egyetlenek a kórházban akkor ezzel a problémával, volt még jó pár gyerek az osztályon.
Viszont a kistestvérét gondolkodás nélkül beoltattuk, pontosan a negatív élmények hatására.
Hát, csak remélni tudom, hogy volt értelme az oltásnak, és ő már nem kapja el. Meg hát ugye remélem, hogy nem lesznek mellékhatásai magának az oltásnak...
16.53 vagyok, mielőtt beolttattuk a picurt, azért kicsit körbeérdeklődtem egészségügyisek körében, és nagy általánosságban azt mondták, hogy ha el is kapják a beoltott gyerekek ezt a szemét vírust, mindenképpen könnyebb lefolyású lesz.
De amúgy én nem értek ehhez a témához, nem vagyok eü-is, mindenesetre úgy voltam vele, hogy talán ártani nem ártunk vele. Bízom benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!