Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szimpi a barátnőm babája,...

Nem szimpi a barátnőm babája, hogy kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés
Lehet a kérdés furcsán hangzik de szerintem a babáknál is van olyan aki nem szimpatikus vagy nem tettszik valami miatt.Egyik barátnőmnek már 2éves a kislánya,de első perctől kezdve nem szimpatikus,valami furi van vele.Amikor kb 3 hónaposan voltunk babalátogatóba már akkor mondtam a férjemnek ,nekem ez a gyerek nem tettszik,de sztem én sem neki,mert rám sosem mosolyog csak méreget.Olyan fagyos kék tekintete van.Természetesen emiatt egy kicsit el is távolodtunk,most ,hogy nekem van babám 3hónapos még mindig gondolkodom a dolgon,de csak azért én nem fogom megszeretni ,mert kis gyerek..szerintem a kisugárzása sem jó,nos jönnének hozzánk,de itt is aludnának és valahogy én nem akarom megbántani őket de nem szeretném ezt erőltetni-emiatt.Nem tudom mit tegyek,próbálom kikapcsolni ezeket a gondolatokat de nem tudom,pedig elég idős vagyok már...lehet erre fog rámenni a barátságunk szépen lassan,mert persze ő csak a gyerekről áradozik,na akkor gondolhatjátok...szóval nem tudom mit tegyek..segítsetek légyszi
2008. okt. 6. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Sztem a kisbaba azért méreget úgy ahogy,mert érzi rajtad hogy nem szereted,hogy távolságtartó vagy vele, ő csak arra reagál amit te sugárzol felé.

Elég fura amit írsz,főleg hogy a barátnőd babája.Ha nagyon jó a barátság,sztem próbálj meg többet a kislány közelébe lenni,játszni vele,beszélgess vele,és legfőképp mosolyogj rá..Ha végképp úgy érzed ez neked nem megy,amit furálok,én még nem voltam ilyen helyzetben,nem ítélkezem, csak mondom én még így nem éreztem,szval ha nem megy ,és a barátság sem olyan erős,akkor talán hagyni kéne az egészet.Gondolom te sem örülnél olyan barátnak,aki a gyermekedet az első perctől elutasítja és meg sem próbál közeledni,tudod a gyerekek nem tehetnek semmiről.

Biztos olyan jó ez a barátság?

2008. okt. 6. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez elég nehéz helyzet, de mondok egyet én is: ugyanígy vagyok a sógoromék kislányával, de elején még inkább a szülők miatt, most pedig mert látom, hogy rettenetesen el van nevelve...egyszerűen nem bírom ki, ráadásul ő a nagyiék világ közepe..és kivülről látom, hogy csak tovább rontják..lassan nincs kedvem menni sem oda.

Nálad ha ez az unszimpátia nem szűnik meg, akkor előbb utóbb te nem fogod magad jól érezni a barátnőddel...ne aggódj ezen,majd alakul..tenni nem kell semmit, de ha idegesít, inkább szűntetsd meg a gyakori találkozókat.

2008. okt. 6. 18:17
 3/9 anonim ***** válasza:
35%

Próbálj ne a gyerekkel foglalkozni, csak a barátnőddel. A gyerekkel annyit, amennyit feltétlen muszály, különben mint ha a világon sem lenne.

A témát próbáld kettőtök barátságára terelni, hogy kinél mi történt...

Nálam ez nagyjából bejött.

2008. okt. 6. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Én a nővérem kislányával vagyok ugyan így. És sajnos nagyon nem tudom leplezni.Meglátom és rosszul leszek tőle az első perctől, pedig már 7 éves, de semmi sem változott. Már nem is vagyunk olyan jóban mint régen. Ami elég elszomorító! De neki a gyerek fontosabb, amit meg is értek, viszont mi már ezáltal sose leszünk olyan jó testvérek.
2008. okt. 6. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen,ezért gondolom,ahogy előttem író is írta,hogy sajnos alapvetően a kapcsolatokban lehet hiba,ha ennyire befolyásolja egy gyermek viselkedése,megjelenése,stb,legalábbis gondolom én.Ti hogy látjátok?Persze nem lehet minden gyermek olyan hogy ahogy meglátom agyon puszilgatnám stb érzést váltson ki az emberből, de ha ez irányít minket,és határozza meg a viselkedésünket,akkor ott nem kimondottan ez a gond.
2008. okt. 6. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális, amit érzel. Tedd hozzá azt is,hogy már Te is édesanya vagy, tehát nem szimpla gyerekundorról beszélünk...Azt tartsd szem előtt,hogy nem KELL szeretned.Miért lenne normális,hogy mondjuk a férjed egy haverját ki nem állhatod, de egy gyereket nem?NEm hiszem, hogy a negatív érzéseidet a gyerekre sugározva ő csak reagált.Ha kikiáltjuk azt,hogy a gyerek egy önálló individuum, akkor nem mondhatjuk azt,hogy "nem tehet semmiről,hiszen gyerek". Nem szimpatikus,és kész. A barátságot attól még nem kell feladni, tényleg nem szeretned kell azt a kislányt, max elviselni, amíg nálatok van.Ha fontos a barátnőd, toleráld a gyermekét. Többet senki nem kér Tőled:)
2008. okt. 6. 20:01
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nekem nem a kapcsolattal van a gond,vagyis amíg nem született meg a lányka nagyon jól éreztük magunkat együtt,messzebb laknak mint mi sőt 300km,de ez sosem volt akadály.Kb 1.5havonta láttuk egymást.És nem értek azzal egyet,hogy azért mert ez egy gyerek azért csukjam be a szememet,sztem ez ugyan olyan dolog mint a felnőtteknél van semleges,szimpatikus és antipatikus.Na most mikor először megláttam már azt éreztem,hogy nem szimpi,az,hogy ezt a gyerek megérezte rajtam ,lehet de mit mutassak ha ez van,ha épp gagyarásznék-tam volna neki meg babázni próbáltam volna akkor is lesütött volna,hogy nem bírom.Ill.próbáltam egyszer játszani vele,folyton engem nézett rezzenéstelenül,se nem sírt se nem mosolygott és nekem ez olyan furi volt.Az én fiam 3hónaposan ha nem tettszik neki vki,rögtön sírni kezd ha semleges nézegeti mosolyog neki,ha nagyon bejön vigyorog és magyaráz,szóval a szociális érzelem kivetítések megvannak.Ennél a gyereknél ez nem volt meg.Párom is azt mondta ó csak egy gyerek..még az elején,de így 2évre rá már ő is azt mondja valami nem jó vele,nem azért mert nem úgy fejlődik stb,valami a tekintetében nem tiszta.És amúgy igen ez rányomja a kapcsolatunkra a dolgot,mert én nem tudom elviselni,hogy a barátnőm folyton róla áradozik,mg akkor is ha ott játszik mellettünk..szval érdekes szitu de azt hiszem tényleg eldől az idővel mi lesz..
2008. okt. 6. 22:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy autista a kislány? Azoknak szokott olyan érdekes lenni a tekintetük, viselkedésük. A szülők persze nem látják, csak a környezetük...
2008. okt. 7. 15:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem abszolút normális ez. Végülis a kisbaba is ember és nem minden ember szimpatikus egymásnak.

Velem is sok oylan van hogy undorodom egy kisgyerektől, mást meg legszívesebben befalnék annyira aranoynak látom. Egyszer egy kisbaba a nagy kék szemeivel belenézett az enyémbe és szabályosan megijedtem, oylan volt mintha a lelkem legmélyére látna. Mintha vami 1000 éves bölcs nézne rám a gyerektestből. Talán ismertük egymást egy másik életben.

Nah jó elvonatkozattam.

Amúgy én azt is gondolom, hogy midnen ember megérdemel egy esélyt arra, hogy megismerd mielőtt ítélkezel. Szóval ha majd kicsit nagyobb lesz, ismerd meg az igazi énjét. Hátha jófej kisember lesz belőle. Addigis meg mérlegeld, hogy emnnyire fontos a barátnő, mennyire bírod elviselni a babáját.

2008. dec. 21. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!