Dörzsöli a szemét, álmos, de ha ágyba teszem vagy ringatni próbálom dobálja magát, sír. Hogy kezeljem ezt a helyzetet?
Nálunk is van néha, hogy már túl fáradt. Ilyenkor a karomban is dobálja magát, de ha leteszem üvölt. Ha nagyon behergeli magát nem szoktam letenni, inkább "magamhoz szorítom" (nem durván, de határozottan) és ringatom tovább, egy idő után elhallgat, 2-3 perc és már félig alszik a karomban, ilyenkor leteszem és akkor már elalszik.
Ha nem a "behergelős" sírás, hanem csak kiabálgat, hisztizik, akkor van, hogy leteszem és ott hagyom. Kettőt kiabál még, aztán rájön, hogy nincs értelme és elalszik.
4 hónapos
szia, én nem hagynám sírni, sztem az a jó megoldás, amit az egyik válaszoló ír: nem durván de határozottan le kell fogni (magadhoz szorítani). akkor megtanulja, mi a módi, közben lehet neki énekelni, vagy beszélni hozzá nyugodtan, vagy valamit , amin amúgy nevetni szokott, ilyesmi. az én babámnak is volt egy ilyen korszaka szintn 9 hó körül, és én bizony lefogtam, pár alkalom után elaludt magától, szépen. na nem magától, mert ő cicin aludt el, de probléma nélkül. akkor minden más fontosabb volt mint az alvás, mert akkor tanult meg mászni. utána amikor járni megtanult, szintán volt egy hasonló időszak.
most is volt egy nemrég: dackorszak miatt, este nem akart elaludni, hanem felkelt volna hülyéskedni. én meg nem törődtem vele, hanem úgy csináltam, mintha aludnék (melléfekszem és úgy szokott elaludni). na ezt 2x eljátszottuk, aztán a 3. alkalommal rájött hogy totál felesleges a cirksuz, mert nincs közönség. és meg is szűnt a probléma. :)
19 hós kislány anyukája
Szia!
Én írtam a "lefogást", meg másik módszernek, hogy hagyd ott... most épp megint csinálja a balhét :)
Mi nem alszunk soha egy ágyban, meg nem szoktam megvárni azt sem, amíg elalszik a cicin, ha félálomban van, akkor szólok neki, hogy eszik vagy alszik?! Arra mindig kicsit felébred és vagy tovább szopizik vagy elengedi. Nálunk ez így alakult, de amúgy sem tudnám, mert ilyenkor (nem éhes hanem álmos) el sem fogadja a cicit, hanem elfordul.
Szóval én most is otthagytam, mert látom rajta, hogy tényleg álmos, ásítozik, meg ragad le a szeme. Mindig figyelem, hogy ha nem elhalkul, hanem hangosodik, akkor persze visszamegyek hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!