Ekcemanal kinek mi valt be a borgyulladas enyhitesere?
A lassan 2 honapos babam arca ekcemas. A szarazsagra nagyon bevalt nekem a sanatopic (az egyik tesojanak is ekcemas volt az arca). De a pirossagot meg a kis pattanassszerusegeket/holyagokat nem tunteti el. Anno a tesoval mindent kiprobaltam, ami akkor eszembe jutott, csak az ido segitett, bar igazan szep a mai napig sem lett a bore (de kulso szemlelonek ez nem tunik fel sztem, csak a normal boru tesoja mellett latni a kulonbseget).
Azert kernek most otleteket, biztos vannak olyanok, amik nekem nem jutnak eszembe.
Ja, es nem a szteroidos kremre gondolok, hanem hatha van valami termeszetesebb segitseg. Koszonom!
Marmint a tesonal mi okozta? Nem derult ki. Szoptatott baba volt, kb mindenre dietaztam honapokon at, ecettel oblitettunk, csak pamuttal erintkezett stb. Fel eves koratol lett jobb. Nem tudom mitol: akkor lett nyar es ugye a nyar es napsutes jo az ekcemara, vagy addigra mar maszott nem csak forgott a kicsorgo nyalaban vagy egyszeruen az ido...
De pl a full draga bioderm naptejtol is dudoros lett az arca. A mai napig nem birja pl a gyapjut. Kajara semmire nem erzekeny, a magokra sem. Kesobb vezettem be nala a tejtermekekt tojast is, de egyikkel sem lett baja.
A picurral eleve dietazom, o hasfajos is, ezert vele meg a hasfajos cuccokra is. A hasfajasan sokat segitett de az ekcemajan nem. Tejfeherjere nem gondolom, hogy erzekeny lenne, mert a kakija tokeletes allagu es szinu a kezdetektol. O is hason alvo, amiota nyalzik azota rosszabb, a nyala konnye nagyon kimarja, arra a legrucskosebb.
Koszi az otleteket!
Kakaóvaj, kókuszvaj. Sheát nem bírja a bőre, pedig az enyémre meg az jó.
De durvább esetekben nálunk csak a szteroid segít sajnos.
A lanyom a hidegre allergias ami ekcema formajaban jon ki a boren ott ahol alt levesebb reteg fedi, keso osszel telen kora tavasszal van csak
Nekunk az orvos altal felirt testapolo valt be
Enyhe gyulladascsokkento fertotlenito es taplalo olajokkal
A shea vajtol kb 2 nap alatt lebobbant es gyulladtabb lett mint volt a tobbi kence se hasznalt
Mi szet teszteltuk h mire allegrgias de semmi eredmenye nem volt se etel se ital se textil se tisztito szer ...
Vegul az orvos mondta h akkor valszeg ez lehet az ok
Idovel javul, most 14 eves es mar csak extrem hidegben jon elo vagy pl korizas utan ha sokat esik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!