3,5 hónapos babám csak este sír vígasztalhatatlanul?
Kolika. Hasfajas.
Ilyenkor novekedesi ugras is van. Nem ehes?
Anyatejes?
Szia!
Az előző válaszolónak van igaza,hasfájás lehet,de az orvosnak mindenképpen említsd meg.Nekünk az első babánk volt hasfájós,volt,h 1,5 órát orsított és már tűzfoltok jöttek ki a fején a sok orsítástól...Megkérdeztem a védőnőt,bevittük kórházba,m nem hittem el,h ez normális lehet...A védőnő azt mondta,h megmagyarázhatatlan,h miért késő délután és este kínozza a legtöbb gyereket a hasfájás,de ez van sajnos,majd elmúlik..Kórházban volt ultrahang 2x,mindent rendben találtak.El fog múlni,nem tart sokáig.Nálunk 4 hósan volt még 1 alkalommal,amikor a 4.hónap végén répát kóstoltattam vele,azután soha többet..Kapkodva húzza a lábát felfele?Amikor elkezdi próbáld meg a két lábát megfogni és óvatosan rányomni a hasára,h pukizzon.Ha az alsó has 2 oldalát a kezeddel benyomod és kemény,"nem enged",akkor tuti a hasa.Alkaron elaltatni is próbálhatod,h az alkarodon feküdjön,m így nyomod a hasát.Ha elalszik hasra fektesd,így jobbat fog aludni.Lehet cseppeket is adni,bár nekünk megmondom őszintén az nem hatott..Az is lehet,h tényleg éhes még.Volt amikor azt hittük hasfájás,m előtte megette az egész adag tejcsijét,aztán már kínomban mondom megpróbálom megetetni 20 perccel később és bevert még 1 adag tejcsit/lefejt anyatej/...Aztán elaludt,tehát még álmos volt...A fürdetést próbáltad ilyenkor?Ha szeret fürödni az is megoldás lehet,h tovább fürdeted,nálunk ez is segített..Nem kezdtél el neki új tápszert adni?Lehet,h hipoallergénre kellene váltani,m az is lehet,h érzékeny valamire..Hidd el elmúlik,ezt az időszakot túl kell élni(sajnos),bár tudom,h borzalom és nettó őrület az egész..Kitartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!