13-14-15 hónapos baba étrendje. Ti miket adtok enni az ilyen korú babának?
Már teljesen kifogytam az ötletekből. Szeretnék úgy főzni, hogy mi felnőttek is, és ő is jól járjon. Persze ha úgy esik, főzök neki külön, de már sokszor azt érzem, hogy elég egyhangú, amit kap.
Reggelire már csak épp 30 ml tápszert fogad el, tízórai zsemle, de leginkább üresen, nem fogad el felvágottat, néha kockasajt, vagy vaj megy, de inkább nem. Tejbegríz, babaműzli.
Ebédre csirke-marha zöldségek, rizs, tészta, főzelék. És ez az a pont, ahol ötlet hiány van. Uzsonna joghurt 90%ban,és gyümölcs, nem igazán fogad el mást. Próbálom a vacsorát bevezetni, ha az ebédből kap vacsit, azt megeszi, különben megint a joghurtnál zsemlével, vagy a tejbegríznél lyukadunk ki. A kiságyban lefekvéskor 270 ml tápszer, ez néha teljesen elfogy, de bizony sokszor akár a fele is megmarad.
Próbáltam már: tojásrántotta,palacsinta, szendvicsek,felvágottak, házi lekvár és minden olyasmit, amit a különböző főzős oldalakon babakonyha címszó alatt olvasni. Nem volt eddig válogatós, 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást és mindent elfogadott. Úgy 2 hónapja kezdett döcögni a dolog.
Ötletek jól jönnének, hogy miket főzhetnék neki.
Köszönöm!
Folyt kov:))
Uzsira van hogy csak kremturot eszik, de van hogy csinálok majkremet esetleg tesztelt májat, padlizsankremet,d e van, hogy tejbegrizt kap pici fahéjjal:)
Vacsorara ami maradt ebedrol,lenyeg h tartalmas legyen!
Ja a tésztára kapott most rá! Ilyeneket evetz idáig: bolognai, sajtos tejfölös, túrós teszta,amerikai és sima palacsinta házi lekvárral.
Na most más nem jut hirtelen eszembe.
Alvás előtt legurit ismet 240 ml tejital :)
Igazán jó ötleteket kaptam, köszönöm!
Most 2 napja nem hajlandó megenni, amit főzök, de a boltban vásárolható bébi ebédet zokszó nélkül eszi. Eddig mindent elfogadott, ma még az üres zsemlét is kifelé tolta a nyelvével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!