Ti hogyan reagáltok arra, akik kérdezés nélkül behajolnak a babához, hozzáérnek?
Ha nő, akkor elkezdeném a melleit taperálni, és babahangon mondani, hogy aztaaa, micsoda mellek, hogy megnőtt.
Ha pasi, akkor a farkával ugyanezt. Sztem meg fogják érteni.
Sehogy. Kiskora óta ha megyek vele valahová mindig hordozóban van, a hasamon, így ha hozzá akarnak hajolni akkor az én képembe is hajolnának. Ezt meg nem teszi senki.
Olyan volt, hogy megsimították a kezét van lábát, de azon meg ruha van, az nem érdekel, meg amúgy sem lehet és nem is szabad karanténban tartani. Higgyétek el nem így kapnak el dolgokat.
Nagyobb testvér, vagy más gyerek, babaközösség sokkal "veszélyesebb" egy kisbabára nézve, mint az, hogy időnként valaki megsimítja a buksiját.
Hat , azert igy is kapnak el dolgokat elhiheted. Meg èn sem orulnek ha belebùjnànak a kèpembe idegenek. Nèzzèk meg , maximum a labat simogassak meg azt talan nem kapja be a gyerek es kesz.
Oke h nem óvom mindentol, hadd erosodjon. De kitudja ki hol nyùlkált előtte! Meg sok rokonom is kezet most ha babaznak nalunk
Őszinte leszek, rosszul voltam az ilyenektől. Alapvetően nagyon figyelek erre még magamnál is. Nagyon sokat mosok kezet és fertőtlenítem is. Amikor még pici volt, nem volt baj, mert vagy kenguruban volt vagy annyira lent a babakocsiban, hogy oda azért nem hajoltak be. Aztán amikor már ült, akkor próbáltam kerülni azt a helyzetet, hogy hozzáérjenek. Sokszor nem jött össze.
Amikor megfogták a kezét én azonnal megtöröltem törlőkendővel. Abban a pillanatban, ahogy az illető elment. Soha nem értettem, hogy miért kell ezt csinálni. Én ezt soha nem csináltam, még akkor sem amikor nem volt gyerekem. Főleg az idősekre jellemző ez, nem érdekli őket.
Hát én nem hiszek ebben akkor sem ha más folyton lefürdeti a gyereket minden kontakt után. Így létezni nem lehet szerintem, de az mindenkinek a saját dolga.
Egyébként a felnőttek általában nem simogatják vagy macerálják egymást a buszon vagy utcán, mégis sokan évente 6-szor betegek.
Nem tartom jó ötletnek ha az ember minden cartól óvja a gyerekét, mert ebből lesznek azok a kölykök akik egy hetet járnak oviba 3-at nem. Mert ott aztán van higiénia meg kéztörölgetés...
Nyilván nem a csövesek közé kell menni az újszülöttel, de folyton attól rettegni, hogy valaki ne adj Isten hozzáér a gyerekhez, az eléggé fárasztó lehet.
Szerintem egy BABA kezét törölgetni egyáltalán nem fárasztó. Egy baba szájába nem való semmi, ami nem tiszta. És ugye gondolom, te sem tudod, hogy az illető előtte éppen mit fogott. Engem nem hagyna a tudat, hogy esetleg előtte volt a mosdóban, ahol elfelejtett kezet mosni, a bélférges macskáját simogatta vagy éppen a szemetet vitte ki. Egyszerűen szerintem egy BABÁT ettől óvni kell. Elég lesz az a sok szemét, amivel majd a homokozóban találkozik meg az óvodában. ÉS szerintem attól, hogy egy BABA nem nyel koszt, még nem lesz betegebb.
Amúgy szerintem teljesen undorító belegondolni is, hogy valaki összetapogatná a kezemet, aztán én meg a számba venném. És ha nekem az, akkor a gyerekemnek sem hagyom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!