Hogyan lehet elfogadtatni egész banánt, almát, kekszet, kenyérhajat, stb a babával?
Kisfiam, ha ilyesmit nyújtok neki, fintorogva fogdossa, forgatja, dobálja. Ha a szájához teszem, prüszköl, fintorog, stb. Ha netán a szájába adok egy falat letört banánt, fuldokolni kezd és zárja a száját, pedig a banánt bármilyen körülmények között megeszi, még villával törve is.
8 hós lesz.
Ne erőltesd, mindig kínálgasd neki, aztán egyszer majd elfogadja. De ne tuszkold a szájába, mert azzal csak nagyobb ellenállást váltassz ki.
Az én fiam még csak 7 hónapos, nincs még foga, de 6 hónapos korától kap babapiskótát. Először a kezébe adtam, nézegette, hogy ezzel most mit kell csinálni, aztán a szájához emeltem. Szereti, jól elnyammog vele. Néha az egész fejecskéje olyan, még a fülébe is jut belőle. Viszont a banánnal nem tud mit kezdeni, az nem omlik szét a szájában. Rácuppan, ha az én kezemben van, de amint leharap véletlenül egy darabot, már fuldoklik és köpi ki.
Talán előbb próbáld olyannal, amivel elnyammoghat. Az almát, banánt rágni kell, az még újdonság neki.
7,5 hós a babám, 0 foggal, és már két hete simán eszi a zsömlét, kenyérhéjját. Az etetőszékben adtam neki oda, először azzal szórakozott, h ledobálta, azt hitte, h játék. Második alkalommal a szájához vette és azóta elnyammog rajta! Ne csinálj semmit, csak tedd le elé, előbb-utóbb a szájába fogja venni és rájön, h milyen jó!!!
*Sz*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!