Hány hetesen engedtétek, hogy a rokonok puszilgassák, kézbe vegyék az újszülött babátokat?
Persze, hogy félted.
Én a mai napig rosszul vagyok, ha hozzáérnek.(akár más gyerekek)
De tényleg nem szabad mutatni.
Sajnos, saját ügyemben nem vagyok ilyen "okos" Kívülállóként könnyebb látni, hogy ez túlzás.
Nyugodtan kézbe veheti, puszilgathatja majd az anyós is a babát. Ne aggódj. Hidd el, néhány átalvatlan éjszaka után, örülni fogsz, ha valaki más is ringatja vagy szórakoztatja a babádat és kicsit pihenhetsz, vagy épp ehetsz pár falatot.
Arra viszont készülj fel, hogy ha ilyen az anyóspajti, akkor mindig is meglesznek az okos tanácsai. Pl szoptatni manapság ugye 6 hóig szokás ( ha tudunk, minimum és addig csak anyatejet kapjon a baba). Namármost anyósod tutira el fogja neked magyarázni, hogy a párod már 2 hónaposan almát evett... nem kell vele foglalkozni.
Én pl 6 hónapig hallgattam minden rokontól, hogy "úr isten, az a baba nem kap inni?!", stb.
ÚGyhogy legkisebb gondod az lesz mellette, hogy kézbe veszi a babádat :(.
Biztos vagyok benne hogy én túllihegem a dolgot. :) Nem tudom mitől lehet ez. Hiszen alapból örülnöm kéne hogy szeretgetik őt. De ez olyan relatív dolog. Úgy értem egy piciny csöppség akinek kezdetben az anyja az egyetlen védelmezője és ő vajon mit érezhet attól ,hogy vadidegen emberek fogdossák - puszilgatják - kézről - kézre jár. Szerintem egy pár napos baba ezt annyira nem élvezi...
Titokban abban reménykedek hogy újszülöttként az ilyen taperolós, erőszakoskodok kezében üvöltsön aztán anyuci-apuci kezében megnyugodjon. :)
Azt hiszem kezdek begolyózni. :)
18.05-ös: köszönöm amiket írtál. :)
Hát igen anyóspajti már valamelyik nap azt kérdezte miközben lecsót főztem, hogy na és Olivér jövő ilyenkor már lecsót eszik..., állandóan tesztelgeti a határaimat... Nyilván ehet már olyankor lecsót... De akkor is hagyjon már békén. Amióta terhes vagyok állandóan azzal csesztet dogmatikusan hogy mostantól minden a gyerek körül fog forogni, mostantól te - ti háttérbe szorultok....stb.-stb.
Aztán nem szóltam hozzá kerek egy hónapig utána kicsit moderálta magát --- de minél jobban engedjük közel magunkhoz annál jobban akar beleszólni a dolgokba.
De mindenben állati okos... szült 37 éve és azt hiszi hogy a dolgok még mindig úgy mennek..
Annak örülök, hogy a margitban nem lehet bejönni látogatóknak és nem lehet fogdosni a gyerekeket... :) mert így legalább ott nyugton lehetünk majd. :)
Nálunk 1 hónapig nem járt senki, én kértem így, nem akartam,hogy mindenki ott ugráljon, nekem is kellett a pihi, férjemnek és a babáknak is (ikrek), jó, anyu meg az anyósom néha felnéztek, de ők se minden áldott nap több órát voltak ott. 1 hónap után jöttek a rokonok, de nem volt para, megértették,hogy nekem idő kell.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!