Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hetesen engedtétek, hogy...

Hány hetesen engedtétek, hogy a rokonok puszilgassák, kézbe vegyék az újszülött babátokat?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 29. 17:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

Persze, hogy félted.

Én a mai napig rosszul vagyok, ha hozzáérnek.(akár más gyerekek)

De tényleg nem szabad mutatni.

Sajnos, saját ügyemben nem vagyok ilyen "okos" Kívülállóként könnyebb látni, hogy ez túlzás.

2010. ápr. 29. 17:56
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
anyukám még akkor sem merte kézbevenni, mikor a kórház után egy hetet töltöttünk nála. Este fürdésnél fogta a kezét, ennyi. Mostmár 3 hónapos a nagylegény, mostmár fogdossa, de csak módjával. Anyósom is hamar kézbe akarta fogni, de a férjem rendbetette, így anyós továbbra is várt türelemmel. Aztán a párom akkor is rászól anyósomra, ha nagyon rázza a gyereket (azt nem látja, hogy én is szoktam vele táncolni :)). Persze magtanítottuk nekik, hogy kézmosás, aztán babatapogatás. Nem nagyon puszilgatják most sem. Messzi rokonok voltak nálunk látogatóban, mikor 1 hónapos volt a kicsi, akkor nem figyeltem, és már azonnal kézről kézre járt a kicsi, de a párom ott volt, és felügyelte a helyzetet. Semmi baja nem lett tőle. Azóta is nagyon óvatosan közelít hozzá mindkét nagyi. Csak mi esszük, puszilgatjuk a drágát.
2010. ápr. 29. 18:00
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

Nyugodtan kézbe veheti, puszilgathatja majd az anyós is a babát. Ne aggódj. Hidd el, néhány átalvatlan éjszaka után, örülni fogsz, ha valaki más is ringatja vagy szórakoztatja a babádat és kicsit pihenhetsz, vagy épp ehetsz pár falatot.

Arra viszont készülj fel, hogy ha ilyen az anyóspajti, akkor mindig is meglesznek az okos tanácsai. Pl szoptatni manapság ugye 6 hóig szokás ( ha tudunk, minimum és addig csak anyatejet kapjon a baba). Namármost anyósod tutira el fogja neked magyarázni, hogy a párod már 2 hónaposan almát evett... nem kell vele foglalkozni.

Én pl 6 hónapig hallgattam minden rokontól, hogy "úr isten, az a baba nem kap inni?!", stb.

ÚGyhogy legkisebb gondod az lesz mellette, hogy kézbe veszi a babádat :(.

2010. ápr. 29. 18:05
 14/18 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne hogy én túllihegem a dolgot. :) Nem tudom mitől lehet ez. Hiszen alapból örülnöm kéne hogy szeretgetik őt. De ez olyan relatív dolog. Úgy értem egy piciny csöppség akinek kezdetben az anyja az egyetlen védelmezője és ő vajon mit érezhet attól ,hogy vadidegen emberek fogdossák - puszilgatják - kézről - kézre jár. Szerintem egy pár napos baba ezt annyira nem élvezi...

Titokban abban reménykedek hogy újszülöttként az ilyen taperolós, erőszakoskodok kezében üvöltsön aztán anyuci-apuci kezében megnyugodjon. :)

Azt hiszem kezdek begolyózni. :)

2010. ápr. 29. 18:07
 15/18 A kérdező kommentje:

18.05-ös: köszönöm amiket írtál. :)

Hát igen anyóspajti már valamelyik nap azt kérdezte miközben lecsót főztem, hogy na és Olivér jövő ilyenkor már lecsót eszik..., állandóan tesztelgeti a határaimat... Nyilván ehet már olyankor lecsót... De akkor is hagyjon már békén. Amióta terhes vagyok állandóan azzal csesztet dogmatikusan hogy mostantól minden a gyerek körül fog forogni, mostantól te - ti háttérbe szorultok....stb.-stb.

Aztán nem szóltam hozzá kerek egy hónapig utána kicsit moderálta magát --- de minél jobban engedjük közel magunkhoz annál jobban akar beleszólni a dolgokba.

De mindenben állati okos... szült 37 éve és azt hiszi hogy a dolgok még mindig úgy mennek..

Annak örülök, hogy a margitban nem lehet bejönni látogatóknak és nem lehet fogdosni a gyerekeket... :) mert így legalább ott nyugton lehetünk majd. :)

2010. ápr. 29. 18:11
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 1 hónapig nem járt senki, én kértem így, nem akartam,hogy mindenki ott ugráljon, nekem is kellett a pihi, férjemnek és a babáknak is (ikrek), jó, anyu meg az anyósom néha felnéztek, de ők se minden áldott nap több órát voltak ott. 1 hónap után jöttek a rokonok, de nem volt para, megértették,hogy nekem idő kell.

22/L

2010. ápr. 29. 18:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Családtagok és szinte-családtagok kezdettől ölbe vették, megpuszilták. De olyan, akit én nem puszilok meg találkozáskor, még mindog nem akarom, hogy hozzáérjen. Most öt hetes a kisfiam.
2010. ápr. 29. 19:29
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első perctől kézbe vehetik, és meg is puszilhatják, de csak a feje búbját, lábát... olyan részeket, amit tuti aztán nem vesz a szájába. Kis kezét, pofiját nem puszilgatták és nem is simogatták kézmosás után sem.
2010. ápr. 29. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!