Milyen gyereknevelos konyvet ajanlanatok elso babas kismamanak, aki eleg tapasztalatlan es a barati korukben is o lesz az elso anyuka? mi most az aktualis babagondozo konyv?
Nekem talan a Suttogo segitett az elejen,6eve,lehet azota van jobb konyv?
Koszi
Ranschburg Jenő: Sülők könyve.
Minden benne van.
Gondozás vagy nevelés?
Mert az első jó egy évben nevelni nem igazán kell, csak gondozni. Ezeket a praktikus dolgokat a védőnő meg tudja mutatni (fürdetés, köldökcsonk, etetés, hogyan fogd meg, pelenkázás, stb.).
A neveléshez én inkább a Mérei-Binét: Gyermeklélektan könyvét ajánlanám. Olvasmányos a stílusa és segít megérteni az ok-okozati összefüggéseket, amik a gyerek viselkedésében megjelennek bizonyos korokban. Ezért kezelni is könnyebb, mert az ő fejével tudsz gondolkozni.
Egyébként egy pszichológus ismerősömet kérdeztem egyszer hasonló helyzetben, őt idézem:
"Nézd, a kicsik világképe marha egyszerű még: a szülők jók, a világ jó. Ha nem ordibáltok a feje felett, akkor tényleg annyi csak a teendő, ne felejtsétek kint az udvaron télen, elégítsétek ki a fizikai szükségleteit és kapjon figyelmet. Nagyot tévedni ezeken túl nem tudtok."
Már 3 éves elmúlt és tényleg igaza volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!