Lehet, hogy szülés utáni depresszióm van?
Egy hónapos a baba, de alig alszik nappal is keveset éjjel is. Én már teljesen ki vagyok merülve, sokszor semmi kedvem semmihez még van hogy a gyerekhez sem. Nagyon lefogytam és amióta megszületett csak még soványabb
vagyok, enni is nagyon keveset eszem. A gyerek apjával is sokat vitázunk, Ő próbál a kedvembe járni, de én semminek nem tudok már örülni. El is távolodtunk egymástól, de ez is miattam van.
Egyáltalán nem biztos, hogy depresszió, csak fáradt vagy, és azt mindenki máshogy éli meg és kezeli.
Nem tudom, hogy apuka mennyit tud a babánál besegíteni vagy a háztartásba (főzés, takarítás), de jó lenne, ha besegítene, és ha egyszer-egyszer a nagyikra is lehetne számítani.
Nekem pl. nagy segítség volt, hogy pl. az egy hónapos gyerek mellett, amikor összeestem már a fáradságtól, és 3 hósan, amikor már annyira fájt a hátam a rossz szoptatós pozíciótól, emelgetéstől, hogy azt hittem kettétörik, akkor nagyon jól jött az, hogy a férjem megfőzött, és ritkán ugyan, de nagytakarítást csinált az anyám. (Különben nálunk nem volt nagyis segítség, mert messze laknak.)
A lényeg, hogy egyél és igyál rendesen, ha kell, vitamint is szedj, mert a tej viszi, energia meg neked is kell. Nehogy kórházba kerülj, mint én kiszáradással. Kitartás :)
Ismerős. Én is így voltam, volt amikor csak a túlélésért küzdöttem.
Van pár kérdésem, hátha találunk valami megoldást:
Pocifájós? Meg tudod rendesen büfiztetni? Hogy szoktad altatni? Hány fok van alvásidőben? Hordozókendőt nem próbáltad?
Mi 20-21 fokban altattuk, nagy melegben nem tudott aludni. Ha nem jött ki babámnak a büfi, akkor néha egy-egy percre hasra raktam, és úgy kipréselődött a levegő a pocijából.
Napközben feküdj mellé az ágyra, és aludj vele, nekem ez is segített a túlélésben. A hordozókendő, vagy mei tai nagyon hasznos, napközben, ha fent van a baba, akkor is tudsz ténykedni, enni stb.
Én is állandóan veszekedtem a párommal, mihelyt eltelt a pocifájós, sírós időszak visszanormailizálódtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!