Ti mennyire hallgattok az orvosra, védőnőre? Kaptok hülye tanácsokat?
Több olyat mondtak amit inkább elengedtem a fülem mellett, korai hozzátáplálás, tea, tejpép, 4 óránként szoptatás, stb.
Most jött velem a férjem aki szeret mindenbe belekérdezni, hatalmas leoltást kaptunk amiért együtt alszunk a babával, hogy nem normális, egészségtelen, a gyereknek se jó, azonnal szoktassuk külön szobába. Babaöböl van de szeret kigurulni.
A férjemnek eddig nem volt baja ezzel, de nagyon hisz az orvosoknak, most megijedt, anyám-anyós-sógornő is a külön szoba mellett kampányol.
Mit kell csesztetni az embert egy működő dolog miatt, úgyse marad így örökre, most ezen vesszünk össze...
Anyámék szoba-konyhában laktak, kiságyban aludtam mellette. Kaptam cukros-citromos teát, amit az orvos szerint éjjel adnom kéne ébredéskor. Egyáltalán minek adjak neki cukrot? Meg este tejpép, a Sinemil recepteket is osztja.
Már hozzátáplálok, itt inkább anyóst kell leszerelni aki bolti olcsó joghurttal, krémturoval, sőt, kindertojással is akarta etetni 7 hosan.
Az orvos pár hónappal jár előrébb pl. a Milumilos hozzátáplálási táblázattól, meg pl. szerinte adhatok tejet.
A férjem azt mondta, hogy először tegyük fel a 4. rácsot, csak mostanában sokat ébred, odabújik, hát esetleg megpróbáljuk és meglátjuk mi lesz.
Jó orvosunk van, így rá teljes mértékben.
A sinemil egyébként még véletlenül se tejpép, hanem a legjobb dolog, amit egy refluxosnak a hozzátáplálás során adni lehet, hogy megakadályozd a folyamatos hányást.
1. és 2. nap (kórház után) nem aludt kiságyba, de 3. naptól kezdve gyönyörűen és azóta se akar máshol. Ha jön a kistesó, kap egy szép nagy, biztonságos galériaágyat, majd oda viszont szoktatni kell.
nagy baba akkor lesz vele gond a külön alvással az tuti!
jobb ezt elején kezelni :)
én 5. hónap végén kezdtem etetni(csak anyatejet kért) de azt is csak úgy, hogy na akkor kóstoljuk meg. Kislányom anyatejes, szóval 6. hónapban is a kaja mellé anyatejet kevertem és szenvedés volt:D
apránként lehet kezdeni, de ha anyatejes, felesleges 4. hónaptól.
Tudom, de egy szoptatott, egészséges babának semmi szüksége se maltodextrinre, se glükózszirupra, 4 hosan minek, késöbb meg kapott adalékmentes rizspépet, gabonapépet.
Értem én, hogy másnak jó és más tápszert is ad a babájának, mégis elküldtem az anyóst amikor kitalálta, hogy szegény pár hós gyerek ne az unalmas tejet igya hanem hoz tápszereket, ízesített tejpépet.. majd lehet én megiszom őket :D
Sztracsatella aroma 4 hótól..
Durva miket olvasok itt , kikeszulnek az tuti.
Kulfoldon elek , itt szerencsere nincs vedono, a dokihoz meg csak betegseg esetn kell menni ( meg nem voltunk egyszer sem a 15 honaposommal kiveve a 6 hetes vizsgalatot ) . Mondjuk en szakmabeli vagyok igy ertek a dolgokhoz.
Igen, komoly, en is megdöbbentem.
Az előző vedono tokeletes volt , csak szulni ment. Ő abszolút támogatta az egy légtérben alvást, ami a bolcsohalal ellen is jo. Meg nekem is jobb igy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!