Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyire hallgattok az...

Ti mennyire hallgattok az orvosra, védőnőre? Kaptok hülye tanácsokat?

Figyelt kérdés

Több olyat mondtak amit inkább elengedtem a fülem mellett, korai hozzátáplálás, tea, tejpép, 4 óránként szoptatás, stb.

Most jött velem a férjem aki szeret mindenbe belekérdezni, hatalmas leoltást kaptunk amiért együtt alszunk a babával, hogy nem normális, egészségtelen, a gyereknek se jó, azonnal szoktassuk külön szobába. Babaöböl van de szeret kigurulni.

A férjemnek eddig nem volt baja ezzel, de nagyon hisz az orvosoknak, most megijedt, anyám-anyós-sógornő is a külön szoba mellett kampányol.

Mit kell csesztetni az embert egy működő dolog miatt, úgyse marad így örökre, most ezen vesszünk össze...

2016. nov. 14. 19:26
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Anyámék szoba-konyhában laktak, kiságyban aludtam mellette. Kaptam cukros-citromos teát, amit az orvos szerint éjjel adnom kéne ébredéskor. Egyáltalán minek adjak neki cukrot? Meg este tejpép, a Sinemil recepteket is osztja.

Már hozzátáplálok, itt inkább anyóst kell leszerelni aki bolti olcsó joghurttal, krémturoval, sőt, kindertojással is akarta etetni 7 hosan.

Az orvos pár hónappal jár előrébb pl. a Milumilos hozzátáplálási táblázattól, meg pl. szerinte adhatok tejet.

A férjem azt mondta, hogy először tegyük fel a 4. rácsot, csak mostanában sokat ébred, odabújik, hát esetleg megpróbáljuk és meglátjuk mi lesz.

2016. nov. 14. 20:01
 12/20 anonim ***** válasza:
87%

Jó orvosunk van, így rá teljes mértékben.

A sinemil egyébként még véletlenül se tejpép, hanem a legjobb dolog, amit egy refluxosnak a hozzátáplálás során adni lehet, hogy megakadályozd a folyamatos hányást.

2016. nov. 14. 20:11
 13/20 anonim ***** válasza:
71%

1. és 2. nap (kórház után) nem aludt kiságyba, de 3. naptól kezdve gyönyörűen és azóta se akar máshol. Ha jön a kistesó, kap egy szép nagy, biztonságos galériaágyat, majd oda viszont szoktatni kell.

nagy baba akkor lesz vele gond a külön alvással az tuti!

jobb ezt elején kezelni :)

én 5. hónap végén kezdtem etetni(csak anyatejet kért) de azt is csak úgy, hogy na akkor kóstoljuk meg. Kislányom anyatejes, szóval 6. hónapban is a kaja mellé anyatejet kevertem és szenvedés volt:D

apránként lehet kezdeni, de ha anyatejes, felesleges 4. hónaptól.

2016. nov. 14. 20:26
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
13-as vagyok: tejet nekem 1 éves korában kezdett inni, azt is mondták, ink. 1,5 legyen. Jelenleg 2 éves lesz és kakaó reggel és este kell :)
2016. nov. 14. 20:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Tudom, de egy szoptatott, egészséges babának semmi szüksége se maltodextrinre, se glükózszirupra, 4 hosan minek, késöbb meg kapott adalékmentes rizspépet, gabonapépet.

Értem én, hogy másnak jó és más tápszert is ad a babájának, mégis elküldtem az anyóst amikor kitalálta, hogy szegény pár hós gyerek ne az unalmas tejet igya hanem hoz tápszereket, ízesített tejpépet.. majd lehet én megiszom őket :D

Sztracsatella aroma 4 hótól..

2016. nov. 14. 20:30
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Én elégedett vagyok mindkettovel, de nálunk sose kerdezteknilyet, h együtt alszunk-e pl. Egészséges, jól fejlődik, a súlya gyarapodott-e, ennyit néztek. A hozzataplalasnal se maceraltak, a védőnő elmondta az ajánlásait én ezekkel mondjuk egyet is értettem (mi még négyhónapos kora után kezdtuk, tapszeres volt, de nem volt probléma az evessel). Én most gondolkozom, h szeretnék felvételizni védőnői kepzesre, a magam is úgy gondolom, nem kell mindenbe beleszolni. Attól,h én nem szívesen aludtam együtt a babával,masnak jonlehe. Na még végső soron nem a védőnő ejszakazik vele...
2016. nov. 14. 20:31
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

Durva miket olvasok itt , kikeszulnek az tuti.

Kulfoldon elek , itt szerencsere nincs vedono, a dokihoz meg csak betegseg esetn kell menni ( meg nem voltunk egyszer sem a 15 honaposommal kiveve a 6 hetes vizsgalatot ) . Mondjuk en szakmabeli vagyok igy ertek a dolgokhoz.

2016. nov. 14. 22:46
 18/20 anonim ***** válasza:
68%

Igen, komoly, en is megdöbbentem.

Az előző vedono tokeletes volt , csak szulni ment. Ő abszolút támogatta az egy légtérben alvást, ami a bolcsohalal ellen is jo. Meg nekem is jobb igy.

2016. nov. 14. 23:10
 19/20 anonim ***** válasza:
55%
Nem szentírás, amit az egészségügyisek mondanak. A mai világban, mikor csomó információ hozzáférhető az okos ember előbb tájékozódik több forrásból és aztán mérlegeli, hogy ő mit tart jónak. Amúgy szerintem ez különösen igaz az idősebb orvosokra, védőnőkre, akik még ma is ugyanazt szajkózzák amit 40 éve megtanultak. Én már azon elképedtem, hogy a doki külön kihangsúlyozta, hogy az afp vizsgálat milyen fontos lesz majd, erre a neten meg mindenhol azt látom, hogy az egy régi elavult sz..r. Na most akkor legyen okos az ember, hogy kinek higgyen... Szerintem hallgass az ösztöneidre, az a legjobb!
2016. nov. 15. 14:29
 20/20 anonim válasza:
41%
6 es fel honapos a kisfiam. Jön a foga és gyakran kel éjjel, szoptatom éjszaka es hamar visszaalszik, MELLETTEM es nem tortent semmi baj ebből még soha. Igényli ezt, mert biztonságérzetet ad. Tedd mindig azt amit az anyai ösztönöd súg! A fiam egeszseges soha nem volt még beteg, nyugodt, szinte alig sír, mosolygós és életvidám. Aki meg a "nagykönyv szerint" csinálja a dolgokat , nem ítélendő el, de az tény hogy sokkal több panaszt hallok más mamiktól akik így meg úgy szokatják a gyereket. Nekem/ nekünk így tökéletes. Cukrot én sem adok neki nem is kell... szerintem jól csinálsz mindent.
2016. nov. 18. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!