Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire szörnyű egy oltás?

Mennyire szörnyű egy oltás?

Figyelt kérdés

Azt mondták, hogy 2,3,4 hónaposan kell oltani a babát és ráadásul két valamivel is oltják (két szúrás).

Aki már túl van rajta, válaszolnátok, légyszi?!

Nagyon fáj a babának? Gyorsan csinálják legalább?

...volt olyan, akinek problémája volt? (akár ott, közben, akár utána - pl. láz vagy bármi egyéb)

Jajj, annyira féltem őt!!

2010. ápr. 29. 03:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem vészes! Kicsim az első oltásnál pityergett egy kicsit, a 3 hóson még a szúrás alatt se sírta el magát! Bár én remegtem helyette..nagyon félek a szuriktól:D Olyan büszke voltam rá! Be se lázasodott.
2010. ápr. 29. 07:43
 12/35 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vészes. Csal azért sírnak, mert lefogják Őket. Ha nem kérsz a kötelezőn kívül más oltást, akkor egyszerre csak egyet fog kapni. Az én kisfiam csak azért sírt, mert lefogtuk. Mikor elengedtük, már nem volt semmi baja. Utána volt egy kis hőemelkedése, de nem vészes
2010. ápr. 29. 07:45
 13/35 anonim ***** válasza:
57%

Én se örülök, hogy ennyit kell szúrkálni a babákat. De én meg attól vagyok jobban ki, ha anyuka kezd el sírni, amikor beoltják a babáját. Ez legyen a legnagyobb bajuk szegény babáknak, hogy kapnak egy kis szúrást. Mi is megkaptuk, mégsem emlékszünk rá. Szerintem nem fáj az annyira, csak hát nagyon kellemetlen és attól ijednek meg a babák, hogy le vannak fogva. Az már más kérdés, hogy utána kicsit belázasodhatnak, vagy kis csomó alakulhat ki a szuri helyén. Nekünk a doki mindig azt javasolta, hogy szuri után kapjanak éjszakára egy kis láz és fájdalomcsillapítót és tegyek rá hidegvizes borogatást. Sose volt semmi problémánk utána. Ja, és persze hogy gyorsan csinálják, pár másodperc az egész. Nekem három babám van, külön személyiségek, kettejük sokszor nem is sírt, kicsit nyügösködött, a harmadikuk, aki egyébként is mindenért sír, ő viszont üvöltött. De nem hinném azért, mert neki jobban fájt, hanem mert ő ilyen kis mimóza.

Csak nyugalom, és ne lássa rajtad a babád, ill. ne érezze, hogy idegeskedsz, mert akkor ő is azért fog.

2010. ápr. 29. 07:59
 14/35 anonim ***** válasza:

gyereke válogatja.nálunk ez láb kérdés is volt,mert nem olt egyforma a két kis combja,mert ugye az első 3.at oda kapják,az egyikben nagyon vérzett és fájt is neki,de a másik lábnál észre se vette.nem lázasodott be egyik oltásnál sem.én is féltettem őt,de mindig arra gondoltam,hogy pont azért nincsenek ilyen járványok már mert be van oltva a nép.most a 15 hónapost a karjába kapta,észre se vette csak az idegesítette hogy lefogták,de amikor a kis túrórudit meglátta a kezembe még meg is műthettük volna:)))

szóval próbálj ne izgulni mert megérzi rajtad.inkább ez legyen pár másodperc mint később napokig a kórházi kezelés.

2010. ápr. 29. 08:31
 15/35 anonim ***** válasza:

" 50-100 évvel ezelőtt nem oltották agyon szerencsétleneket, mégse lettek többet betegek mint most"

Igen és minden második gyerek maradt életben.

2010. ápr. 29. 14:02
 16/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Főleg annak, aki a kérdésre válaszolt :D

Remélem, hogy az én picúrom is jól fogja viselni, mert amúgy egyátalán nem hisztis, remélem nem fog nagyon megijedni és hamar meg tudom nyugtatni utána!

2010. ápr. 29. 14:37
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

"Azt is tudod mekkora volt a csecsemő és gyermek halandóság? Szerinted miért vállaltak akkor az emberek min 5 gyereket?"

Mutass már egy diagramot erről... És azért vállaltak be annyit, mert megtehették.

2010. ápr. 29. 21:39
 18/35 anonim ***** válasza:
6%

"Mutass már egy diagramot erről... És azért vállaltak be annyit, mert megtehették.

"

Ez a butaság és az iskolázatlanság hiánya. Majd mutatok diagramot mikor a gyereked temetik.

2010. ápr. 30. 06:53
 19/35 anonim ***** válasza:

Ó! De KEDVES! Szerencsére a babám egészséges, és ez így is marad:-))))De köszi a jó kívánságot, látszik milyen művelt vagy, DIAGRAM KIRÁLYFI!!! Biztos sok történelmet meg népesség statisztikát tanultál:-)

Gy

2010. ápr. 30. 07:33
 20/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Bocsi, hogy eltereltük a beszélgetést:-) Ha már volt szuri, akkor remélem oké volt minden, és a pici jól viselte, ha nem, akkor pedig ne izgulj, minden rendben lesz:-)))

Gy

2010. ápr. 30. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!