Szerintek mik azok amiket felesleges megvenni?
Egyedül a világítós zenélő körforgó volt felesleges, soha egy percre nem figyelte a fiam. Szerencsére nem volt nagy pénzkidobás, a tecsó önhibájából - a kiírt ár végéről lemaradt egy nulla. :')
Minden más babaholmit kihasználunk/tunk, amit ésszerűnek gondoltam és megvettük, vagy kaptunk.
Mellszívó. Teljesen felesleges volt, én nem tudtam használni, kézzel viszont remekül megoldottam a helyzetet. Még a kórházban tanították meg, hogy csináljam.
A popsitörlő melegítő vicc, vagy tényleg létezik? :D
Szerintem nagyon egyedi, hogy mi felesleges.
Nekem a bimbóvédő, a cumi és tartozékai, és az 1-es pelus, 50-56-os ruhák voltak azok.
De a következő gyermekünknél lehet, hogy ezek pont kellenek.
Nekünk ezek voltak felesleges vételek:
- Mobil, pelenkára csiptethető légzésfigyelő - nagyon nehéz volt megfelelően rögzíteni, menet közben, babakocsiba eleve nem használható. Maradtunk az ágyba szerelős érzékelőlaposnál.
- Elektromos orrszívó - azért vettem, mert gondoltam, hogy az kevésbé viseli majd meg a babát, mert csendesebb. Valójában ugyanannyira utálta, mint a porszívósat, a porszívós viszont sokkal gyorsabban sokkal jobban tisztította az orrát :)
- Klasszikus pólya - kétszer volt benne a kisfiam, persze nagyon cukin nézett ki, de családnak bemutatáson kívül semmi haszna nem volt :)
Néhányan írták, hogy feleslegesek az alábbiak, szerintem nem.
Légzésfigyelő: ha elvégzel mellé egy elsősegély tanfolyamot, szerintem nem az. Nálunk a védőnőknél tart egy mentős tanfolyamot.
Babamérleg: használtan vettem, 0-25 kg-ig mér. Kb. két hetente mérem.
Zenélő forgó. Imádja a babám, ezért megérte.
Adamo hinta: 18-ért vettük, keresztrudast. Egyik legjobb vétel volt. Imádja a picur. Főleg mostanában, hogy a keresztrúdra felakasztom a játékait, és játszik velük.
Pihenőszék. Újszülött kortól használható van nekünk, de csak egy hónapos kortól használtam. Kb. napi kétszer fél órát van benne. Reggel, amikor fürdök, a wécézéseimkor, és még délutánonként egy fél órát.
Nagy mózesű babakocsi. Erről többen próbáltak lebeszélni, szerencsére sikertelenül. Minden nap nagyokat sétálunk, és ő nagyokat alszik benne.
Játszószőnyeg babatornázóval. Jó foglalkoztató ls fejlesztő játék.
Amit én feleslegesnek tartok. Mindent újonnan megvenni. Én kb. a 13. terhességi hét után kezdtem vásárolni (elég korán kiderült, hogy fiam lesz) bababörzéken. Sok jó cuccot lehet venni, sokat lehet spórolni.
Ami még nem felesleges szerintem, az a 70*140-es kiságy. Örülök, hogy nema kisebbet vettük, ráadásul gyermek kiságyként is használható lesz.
És még az elektromos orrszívót szokták sokan szidni. Nekem van az is, Pesztonka. Mellszívónak vettem, de van orrszívó funkciója is. Nagyon jónak tartom.
Van aki feleslegesnek írta a babakádat. Szerintem nem az. Főleg, ha egyedül is kell fürdetned, ráadásul már 2-3 ezerért lehet jót kapni.
Cumi, cumisüveg: szerintem nem árt, ha van 1-1 darab belőlük. Ha kiderül, hogy mégis kell, jobb ha megveszed előre, mintha az apának egyedül kell mennie választani. Cumi nem drága. Cumisüveg előbb-utóbb úgyis kell, pl. víznek.
Pelenkatároló kuka. Használtan vettem 2 ezerért. Imádom. Nincs szag, csak átpelenkázom, beledobom a használtat. Nem kell kirohannom vele a kukához. Heti kétszer ürítem. Higiénikus, szagmentes.
Teljesen egyéni.
Egy sokaknál hasznos eszköz is lehet pénzkidobás másnál.
Pl: nekünk a rugalmas kendő nem vált be.
Egyébként minden babacucc nélkül lehet élni, csak nem olyan kényelmes.
Nekünk nagyon sok minden felesleges, de csak mert simán megoldom nélküle vagy nem érdekli a gyereket. Persze màzlis vagyok,mert rengeteg mindent örököltünk. De újonnan megvenni drágán, biztos nem vettem volna meg őket.
Szerintem ami felesleges:
-tipikus bababútor(kivéve a kombi kiságy)
-pelenkakuka-simát is ürítjük naponta
-babaolló-nem vettünk, van sima neki
-kiskàd-kicsi a lakàsunk tárolgatni
-bébikomp
-sok csini kisruha(egy-két szett bőven elég csini rucikból, sokkal kényelmesebb a body-rugi kombó)
-cumi, cumisüvegek hada és az ehhez kapcsolódó dolgok( ha sikerül szoptatni, akkor)
-bébiőr(de nekünk kicsi a lakás)
-jàróka
-mellszívó, babamérleg (ha kell be lehet utólag szerezni)
-forgó a kiságyra(de csak mert nem szerette)
-sok játék - úgyse érdekli a gyereket, a 11 hónapos fiamnak egy közepes doboznyi van és az is sok, kedvence mégis a porszívó :D
-fürdőhőmérô(jó a kezem is)
-hordozó (egyéni okom hogy hatalmas a mellem, kényelmetlen nekem ill. nekem majdnem mindig melegem van :D
Persze ezek közül volt ami nàlunk volt kölcsönbe, de nagyon hamar visszakerült a sógromékhoz.
Ami kölcsön volt és hasznát is vettem a babahinta. Kaptunk játszószőnyeget, ez is siker volt. "Nagyobb" dolog amit megvettünk később(persze használtan, de szupi állapotban) az az etetőszék. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Nekünk nem lesz kád-állvány és nem lesz pelenkatároló kuka.
A kádat majd rátesszük az asztalra és úgy fogjuk fürdetni, én is úgy fürödtem amikor kisbaba voltam.
Pelenkatároló kukára meg férjem mondta hogy nem kell van elég kukánk (konyhába 2, wc-be 1 és a fürdőbe is van 1), majd kidobom a pelenkát azokba.
Ezek tehát biztos hogy nem lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!