A kórházban amig nem indul meg a tejem addig mivel ettetik a babákat?
Szió!
Én csak a saját tapasztalatomról tudok beszálmolni. A születéstől számítva 3-4 napig előtejed van, és utána indul be a tejtermelés. Addig a baba számára az előtej ideális, tápláló és elegendő. Állítólag ilyenkor mindennél fontosabb neki. Így a kórházban (mivel max 4 napig vagy bent) nem adnak neki tápszert, legalábbis Debrecenben a Kenézy kórházban nem, kivéve, ha nagyon sokat esik a súlya. Viszont amit lefejsz tejet, azt kérésre odaadják éjszaka. Egyébként teáztatják őket, bár nem tudom, hogy mindenhol így van-e. Ezt viszont nem cumisüvegből, hanem kis pohárkákból adták a babáknak.
Az egyik szobatársamnak nem volt teje, és már a kórházban felírták neki. Viszont volt olyan is, akinek majd csak a gyerekorvos írta ki, mikor hazamentek a kórházból.
Remélem, tudtam valamennyire segíteni.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Zita
Teljesen igaza van az első válaszadónak.
Én direkt letisztáztam, így nem adtak neki semmit. Bőven elég volt az előtej. Evvel szúrják el a legtöbb esetben a szoptatást.
Tapasztalatom szerint:Nekem még előtejem sem volt a kórházban ezért először kapott teát az elég volt neki kb egy napig utána rettentő éhes volt, mivel nagy súlyal született nem volt elég neki.Igy tápszert kapott, itthon indult be valamennyire a tejcim de egy hamira sem volt elég neki igy tápszerrel egészitettük ki.Mára már sajna ici pici tejem maradt csak hiába tettem meg mindent igy maradt a tápszer.De ezek már nagyon korszerűek és hiper szuoer tápok.Nem kell elkeseredni ha netán az lenne a vége.De ne igy állj hozzá neked tuti lesz tejcid.
Üdv:4 hetes anyuka
ja Bp en.
Az én tapasztalatom: semmi előtejem nem volt, elég sokat fogyott a kislányom a születése utáni 2 napban, mivel nem volt mit ennie, így kaptunk tápszert meg teát kispohárban, mindig mennem kellett érte a csecsemőosztályra. Bőgtem, mert nagyon akartam szoptatni. Aztán 4. nap megindult a tejem, még a bokámon is folyt :-))) Azóta is szoptatok, ragaszkodik is hozzá a kisasszony rendesen:-))) Nekünk a tápszeres pótlás nem szólt bele a szoptatás alakulásába, muszáj volt valamit ennie a kicsinek, különben még maradnunk kellett volna pár napig a kórházban...Ne aggódj, minden adni fogja magát, a tej elindítására nekem a Laktoherb tea, alkoholmentes sör, Urtica Urens 5CH homeopátiás golyó jött be. Mindenekelőtt ne stresszelj, mert a pozitív gondolkodás is segít a tej megindulásában. Nekem se akkor indult be a tejem, amikor ki voltam bukva, hanem miután jól kibőgtem magam, és valamelyest megnyugodtam, már készültem hogy na akkor tápszeresek leszünk, nem baj, én is tápszeres voltam, mégsincs semmi bajom. Erre estére már szoptattam. Ja és mondogattam magamban állandóan, hogy táplálni akarom a gyermekem :-)))
Sok sikert!
Szia! Én a Péterfyben szültem, ott nekem kellett cukros vízzel itatnom a babámat pohárból, amíg be nem indult úgy ahogy a tejem. Esetleg limonádét adtak még neki, de mást nem.
3 hetes baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!