Nem éppen konyhatündér anyukák! Ti hogyan oldjátok meg, hogy gyermeketeknek minden nap egészséges és változatos menü legyen az asztalon?
Olyanok válaszát várom, akik már saját ételükből adnak a picinek. Nekem 16 hónapos a lányom.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
A leves nálunk is nyerő, most kezdődik spárga szezon, nem nagy ügyesség kell a spárga krémleves elkészítéséhez, s szerintem tápláló. Ma délre emellé a leves mellé gofrit sütöttem. Sok levest készítek: zöldségleves, húsleves, paradicsomleves, krémlevesek, almaleves...
Második félét is próbálok változatosan, igencsak próbálom elkerülni a bolti fagyasztott készételeket.
Holnap lesz zöldségleves, utána tejberizs a családnak, estére melegszendvics, utána meg egy kis desszert mascarponés golyó.
Vasárnap maradék leves, brassói aprópecsenye.
Szoktam készíteni paprikás krumplit, tarhonyát, wokban párolt zöldségeket üvegtésztával, besameles tésztát, bolognait, vagy lasagnet.
Sokszor készítek főzeléket: paradicsomos krumpli vagy káposzta, borsófőzelék, tejszínes kukoricafőzelék.
Sokszor készítek egytálételt: sóletet, rakott krumplit.
Ezekből az ételekből ehetnek a gyerekek is ( 3,5 éves és 16 hónapos gyermekeim vannak)!
Tipp: én vezetem egy naplóban melyik nap mi volt az béd, így néha visszalapozok, ha nincs ötletem, innen veszek!
Ajánlom figyelmedbe:
14:13as vagyok.
Köszönöm az elismerést. 15 évesen kezdtem el főzni, nagy volt a család (5 gyerek), szülők dolgoztak, a lányok a nyári szünetben szünet nélkül főztek. Nem volt gond az ételek elkészítésével, anyu mindent leírt.
Bár nem vagyok olyan profi, mint anyum, de megosztjuk egymással a tudásunkat, szerintem erre lenne leginkább szükség! Nem kellenek itt flancos könyvek, oda kell állni anya mellé, vagy nagymama mellé, és ellesni a trükköket. Én sokat köszönhetek anyunak!
Írok néhány tippet, mi az ami gyorsan elkészül és a gyerek is megeszi (a naplómból):
fasírt (akár sütőben is megsüthető, így kevesebb a gond vele)
frakfurti leves, rizsleves, fokhagyma krémleves, mákos guba, aranygaluska vanília sodóval, karalábé krémleves, tojásos nokedli (vagy tészta), sárgarépa főzelék (hamarosan jön az új répa a piacra), rántott hal, töltött pizza, káposztás tészta.
Estére néha készítek összesütős szendvicset, fánkocskát, kenyérfelfújtat...
13.18-as vagyok.
Sajnos nem mindenkinek jutott konyhatündér anyuka. Sajnos anyósom sem remekel a konyhában.
Nagymamám meghalt, mikor 15 éves voltam, így maradtak a feljegyzései és a szakácskönyvek.
Azért írtam én is címeket, hogy a kérdező tudjon mihez nyúlni.
ternészetesen nálunk is vannak hagyományos családi receptek, amiket a nővéreimtől tanultam meg, hiszen ők megélték a nagyi főzőtudományát :-D
Nálunk évente, ha egyszer van fagyasztott készétel. Hiszen gyakran gyorsabb elkészíteni, mint a fagyasztotatt.
Pl. túrógombóc: 3 gyerekes családra lemértem összesen 16 perc a kezdéstől számítva. És tudom mi van benne. Tehát ne mondja senki, hogy a milerit gyorsabb.
Amúgy a szakácskönyvben amit leírtam, sok gyorsan elkészíthető hétköznapi étel van, ami ma már kiment a köztudatból, de nagyanyáink még készítették.
Szeretek főzni, a lányaim is már segítenek: 6, 4, 2 év és a legkisebb 3 hónapos :-D
Nem kell őket kirekeszteni, segítenek zöldséget pucolni, mosni, tésztát gyúrni stb. Minél korábban kezdjük el a konyhába szoktatni őket, annál jobban fognak boldogulni anyaként, ha nekik kell majd főzniük a családjukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!