Milyen következménye lehet, ha nyilatkozatban lemondok a védőnői szolgáltatásról?
hát nem tudom.
A mai világban annyi mindent el lehet intézni, gondoltam h másikat is lehet választani...
Amúgy nem tudok nyilatkozni e téren, mert a nálunk lévő védőnő nagyon aranyos, kedves, és bármit lehet tőle kérdezni mert szívesen segít.
Szóval csak pozitív tapasztalatom van róla....
az gáz ha a tiéd nem ilyen rendes. Minek megy az ilyen védőnőnek? :O
Szia!
Én azt írtam a papírra, hogy igény szerint kérem a védőnői látogatást.Nekem van mérlegem, meg tudom mérni, be is írom havonta a kiskönyvébe a súlyát, hosszát. Tanácsadásra se járunk, felesleges órákig várni, amikor itthon is meg tudom mérni.Ha kérdésem van, inkább utána nézek a neten.Bár az én védőnőm nem sok vizet zavar, és kedves is, én feleslegesnek tartom, hogy idejárkáljon.
Ha már 5 hónapos a babád, akkor nem is biztos, hogy megéri a balhét az intézkedés, mert egyre ritkábban fog látogatni. Legalábbis hozzánk már alig jön (hál' istennek)...
Azt a kis észosztást ki lehet bírni, utólag jókat mulatunk a beszólásain. Persze én sem tudtam ezt mindig ilyen könnyen elviselni.
Ha már 5 hós a babád, akkor már a kezdeti nehézségeken túl vagy, én ekkor már simán megvoltam a védőnő nélkül is, mondjuk hozzánk olyan ritkán jött mint a fehér holló, én mindennek a neten néztem utána,
egyébként az enyém is szokott okoskodni, és le is van maradva bizonyos kérdésekben, (pl glutén) ezért amikor jött, és elmondta hogy 1 éves korig semmiképp ne adjak, (én már adtam 7 hósan) akkor szépen bólogadtam hozzá, és mondtam hogy jó rendben. Úgy voltam vele, hogy kibírom azt az 1 órát kb 3 havonta. De ha te már nagyon nem bírod, akkor mondd le azt kész. Legalább ez egy jelzés lesz, hogy valami nem stimmel a nővel.
Szia!
Ezt találtam a múltkor valahol.Bemásoltam, hátha hasznos Neked.
"Sajnálom, hogy ilyen a kapcsolatod a kolléganővel. Ha nem látsz reményt a javulásra, lemondhatsz a védőnői gondozásról, mert az nem kötelező. A törzslapban aláírásoddal kell ezt igazolnod.
A státuszok szabályozásánál ezt nem vették figyelembe, és kötelezővé tették a szülőkre nézve. Ez azt jelenti, hogy ha távol marad valaki, a védőnőnek hivatalból kétszer fel kell őt szólítani tértivevényes levélben, majd ezt követően feljelentést kell tennie az Á.N.T.Sz. felé. Mivel ez hatóság, ennek megfelelően felszólíthat és büntethet.
Ha a féléves státuszotok már megvan, akkor 1, 2, 3, 4, 5, és 6 évesen kell nála jelentkeznetek. Ezeken kívül nem szükséges találkoznod vele. Ha időközben személycsere lenne, vagy változna a helyzet, bármikor kérheted ismét a gondozást"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!