Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha lemondok a védőnői szolgált...

Ha lemondok a védőnői szolgáltatásról, mi fog történni?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 09:24
 1/10 A kérdező kommentje:
De úgy, hogy havonta se jönnön hozzám!
2010. szept. 16. 09:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az kötelező, mint az orvosi vizsgálat.ha elmulasztod, a gyámhatóság is megkereshet, de nézz utána interneten.Tudod, vannak szörnyű szülők akik nem látják el megfelelően a kicsit, na ezek kiszűrésére is kell a védőnő.Úgy is kitartóan fog zaklatni, mert volt, hogy én sem engedtem be, hát nem könnyű lerázni.Egyem a szívét, mindig akkor jött mikor delet harangozta, vagy a pici lefeküdt és pihentem volna én is, egszer meg pont szeretkeztünk volna a férjemmel/havi 1x volt akkoriban/Szóval meg kell kérni, ha jön, adjon időpontot, mert tök pofátlanul beállít.
2010. szept. 16. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Miért akarsz róla lemondani? Semmi extra, hozzánk is kijött 4-szer meg a szülés óta párszor és beszélgetünk kicsit a babáról, kérdezhetek tőle ha akarok.

Egyébként akinek terhessége alatt nincs meg a 4 pecsét hogy terhesgondozáson vett részt, nem kaphat anyasági támogatást, ami 64.000 forint.

De gyermekszületés után nem tudom van-e anyagi hátránya, vagy bármilyen más, de mivel a végőnőnél vannak az 1hónapos, 3 hónapos, stb kötelező vizsgálatok, egészen az iskolás korig, ő tartja nyilván a gyermek állapotát, gyarapodását, nem tudom miért érzed hogy nincs rá szükség.

2010. szept. 16. 09:30
 4/10 anonim ***** válasza:
2010. szept. 16. 09:30
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor mi a kötelező? Hányszor kell elmenni hozzá? De csak ami a legszükségesebb.:)
2010. szept. 16. 09:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Ezeket a vizsgálatokat a gyermekorvos is el tudja végezni, nem kell hozzá védőnő. A terhesgondozáshoz sem kell védőnő, a négy pecséthez sem, hiszen a terhesgondozást végző orvos pecsétje tökéletesen megfelel.

A védőnői szolgálat nem kötelező, simán le lehet mondani. Ilyenkor a Gyermekjóléti Szolgálat egyik szociális munkása felveszi a kapcsolatot a szülőkkel, hogy megbizonyosodhassanak a gyermek megfelelő gondozása felől. Ha mindent rendben találnak, a továbbiakban nincs teendő.

2010. szept. 16. 09:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Az egyszeri anyaságihoz a 4 pecsét nem a védőnőtől kell, hanem a dokitól.

Én ugyan nem mondtam le a védőnőt, de így se látjuk túl gyakran. Most egy éves lányom, utoljára kb. 5 hónaposan látta. Kíváncsi vagyok, mikor fog eszébe jutni az 1 éves státusz.

A nagyobbik lányomat is kb. 6-7 hónaposan nézte meg utoljára, következő alkalommal akkor találkoztunk, mikor a gyerek 2 és fél éves volt, én meg mentem a tesó miatt a terheskönyvemért. De akkor sem kérdezett rá a nagyobbikra.

Szóval nekem ilyen nemtörődöm védőnőm van.

Hozzáteszem, hogy én egy másik rendelőbe járok orvoshoz a gyerkőcökkel, az ottani védőnők mérik őket mindig. De szerintem a kötelező státuszvizsgálatokat mégiscsak a körzetes védőnőnek kéne megcsinálnia.

2010. szept. 16. 09:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak azért kérdezem, mert Magyarországon akarnék szülni, de utána külföldre költözünk. Akkor nem fog lábatlankodni a védőnő? Huh, köszi:D
2010. szept. 16. 09:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Én aláírtam valamilyen papírt, hogy jöhet.
2010. szept. 16. 11:23
 10/10 anonim ***** válasza:

4 pecsét a nőgyógyásztól kell, nem a védőnőtől.

Semmi hátránya nicns, ha lemondasz róla és természetesen nem kötelező.

Ha rutintalan és bizonytalan vagy, akkor segitség neked, kérdezhetsz, pláne, ha jó a védőnőd. De ha csak teher, akkor simán le lehet róla mondani. Pláne sok közülük annyi h.lyeséget össze tud hordani, hogy szánalom...

Egyátalán nem kötelező oda járni, sőt a nevükben is benne van, hogy védőnői SZOLGÁLAT.

Ez egy szolgáltatás, ami nem kötelező.

2010. szept. 16. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!