Ha lemondok a védőnői szolgáltatásról, mi fog történni?
Miért akarsz róla lemondani? Semmi extra, hozzánk is kijött 4-szer meg a szülés óta párszor és beszélgetünk kicsit a babáról, kérdezhetek tőle ha akarok.
Egyébként akinek terhessége alatt nincs meg a 4 pecsét hogy terhesgondozáson vett részt, nem kaphat anyasági támogatást, ami 64.000 forint.
De gyermekszületés után nem tudom van-e anyagi hátránya, vagy bármilyen más, de mivel a végőnőnél vannak az 1hónapos, 3 hónapos, stb kötelező vizsgálatok, egészen az iskolás korig, ő tartja nyilván a gyermek állapotát, gyarapodását, nem tudom miért érzed hogy nincs rá szükség.
Ezeket a vizsgálatokat a gyermekorvos is el tudja végezni, nem kell hozzá védőnő. A terhesgondozáshoz sem kell védőnő, a négy pecséthez sem, hiszen a terhesgondozást végző orvos pecsétje tökéletesen megfelel.
A védőnői szolgálat nem kötelező, simán le lehet mondani. Ilyenkor a Gyermekjóléti Szolgálat egyik szociális munkása felveszi a kapcsolatot a szülőkkel, hogy megbizonyosodhassanak a gyermek megfelelő gondozása felől. Ha mindent rendben találnak, a továbbiakban nincs teendő.
Az egyszeri anyaságihoz a 4 pecsét nem a védőnőtől kell, hanem a dokitól.
Én ugyan nem mondtam le a védőnőt, de így se látjuk túl gyakran. Most egy éves lányom, utoljára kb. 5 hónaposan látta. Kíváncsi vagyok, mikor fog eszébe jutni az 1 éves státusz.
A nagyobbik lányomat is kb. 6-7 hónaposan nézte meg utoljára, következő alkalommal akkor találkoztunk, mikor a gyerek 2 és fél éves volt, én meg mentem a tesó miatt a terheskönyvemért. De akkor sem kérdezett rá a nagyobbikra.
Szóval nekem ilyen nemtörődöm védőnőm van.
Hozzáteszem, hogy én egy másik rendelőbe járok orvoshoz a gyerkőcökkel, az ottani védőnők mérik őket mindig. De szerintem a kötelező státuszvizsgálatokat mégiscsak a körzetes védőnőnek kéne megcsinálnia.
4 pecsét a nőgyógyásztól kell, nem a védőnőtől.
Semmi hátránya nicns, ha lemondasz róla és természetesen nem kötelező.
Ha rutintalan és bizonytalan vagy, akkor segitség neked, kérdezhetsz, pláne, ha jó a védőnőd. De ha csak teher, akkor simán le lehet róla mondani. Pláne sok közülük annyi h.lyeséget össze tud hordani, hogy szánalom...
Egyátalán nem kötelező oda járni, sőt a nevükben is benne van, hogy védőnői SZOLGÁLAT.
Ez egy szolgáltatás, ami nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!