Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örökbefogadás-ilyen helyzetben...

Örökbefogadás-ilyen helyzetben vállalnátok? Hogyan győzhetném meg a családomat?

Figyelt kérdés

31 éves vagyok, a férjem 34. 5 éve vagyunk együtt,de már előtte is ismertük egymást.Jó a kapcsolatunk.Van egy fantasztikus állásom, amit imádok és végre kezd beérni a munkám.Anyagilag jól állunk, megvan mindenünk (szép lakás,kocsik,nyaralások,stb -mindezt a nulláról,vagy inkább mínuszból:)

Mostanában sokat beszélgetünk a párommal arról,hogy ideje lenne nekünk is egy babával bővíteni a családot. Először a saját gyerekről akart csak hallani,mert mit szólnának,ha örökbe fogadnánk?!"biztos azt hinnék,hogy nem lehet saját gyerekünk" .De meggyőztem, hogy a mostani helyzetben jobb lenne az örökbefogadás. 6 éve kezdtem építeni a 'karrierem'(előtte 5 évig tanultam) és ha most kilépek 1-2 évre,akkor a nulláról kezdhetem - csak egy kicsit kellene még várnom (kb 3 év). Nálunk sajnos nem értékelik,ha valakinek gyereke van...Kérdezgettem a 4 órás munkaidőt is,de kinevettek.

4-5 év körüli gyerkőcöt szeretnénk örökbe fogadni (az sem baj,ha roma vagy nem magyar).Mindent megadnánk neki érzelmileg és anyagilag is.Nem esne nehezünkre lemondani a 'szabadabb időbeosztásról', szívesen tennénk. Érezzük,hogy igazán szeretnénk egy gyerekről gondoskodni és a sajátunkként felnevelni.

4-5 év múlva jöhetne a saját baba is, akkor már elég nagy lenne a másik gyerkőc is.

Az én családom nagyon ellenzi az örökbefogadást.Azt mondják,hogy inkább szüljek. Hiába magyarázom nekik,hogy most nem lenne jó az időzítés. Egy 4-5 éves gyerek nem okozna gondot a (mostani) mindennapjainkban,de egy kisbaba nem férne bele.( most 8-tól 16-ig dolgozom hétfőtől péntekig)

Ha kirúgnak az állásomból(márpedig kirúgnának ebből a pozícióból,ha terhes lennék ),akkor az anyagi helyzetünk is meginogna. Én keresek jobban és a ház,kocsik,stb fenntartási költségeit a férjem fizetése épphogy fedezné.

2010. ápr. 27. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy annyira komoly dolog, amiben szigorúan Nektek (Neked és a párodnak) kell dönteni. Nem a család fogja felnevelni a gyereket, hanem Ti.

Ha Ti úgy érzitek, hogy ez jó megoldás, akkor fogadjatok örökbe!

Én is állami gondozott voltam, én mindig meghatódom, hogy valaki szívesen nevelné más gyerekét.

Hajrááá!!!!

2010. ápr. 27. 18:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vállald a döntésedet, és tarts ki. Engem is örökbe fogadtak, pedig turmix vagyok és látszik rajtam. Remek az a kis család aki elfogad.
2010. ápr. 27. 18:19
 3/7 A kérdező kommentje:
A gyerek az gyerek:) Úgyis mindig azt tükrözi,amilyenek a szülei(akik nevelik).A gyerekekkel mindig is jól kijöttem, tudom őket kezelni,van türelmem hozzájuk.Szeretném ugyanazt a figyelmet,törődést és gondoskodást adni ennek a gyerkőcnek is,amit én is kaptam otthon.Az a baj,hogy pont a saját anyukám ellenzi a legjobban.Nem érti,szerinte nem lehet sosem olyan egy nem saját gyerek mint egy saját.
2010. ápr. 27. 18:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád, nem szeretné, hogy boldog legyél? Nem értem!
2010. ápr. 27. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
én mondjuk megértem anyukádat is!teljesen más amikor te szülnél és az is amikor más gyermekét veszed szárnyaid alá!viszont nagyon csodálatos amire készültök a pároddal....én mondjuk akkor is azon vagyok,h vállald a szülést,emiatt nem rughatnak ki,mert az diszkvalifikáció!Sok sikert nektek
2010. ápr. 27. 20:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem teljesen rúgnának ki,hanem lefokoznának(fele annyi fizetés,több munka)-kezdhetnék mindent elölről,ha egyáltalán engednék.

Az egyik munkatársnőm is így járt.Elment 2 évre babázni és mire visszajött szépen lefokozták.Szólni nem lehet,mert visszavették,ott a papír.Ha nem tetszik neki,akkor mondjon fel...Erre megy ki a játék,így végkielégítést sem kell fizetniük.

Ha még kb 3 évet kibírnék,megkapnám a legjobb pozíciót -ami után az sem gond, ha kirúgnak,mert könnyen felvennének másik céghez(tényleg fel tudnék mutatni valamit)

2010. ápr. 27. 20:43
 7/7 anonim ***** válasza:
20:26-os vagyok!és ha megvárnád azt a 3évet és utána jönne a baby?ha ennyire fontos a melód akkor várjatok a Kicsivel(és ezt nem gúnyos hangvétellel írtam)!elhiszem,h szeretnéd élvezni annak a gyümölcsét amiért eddig güriztél,totál érthetö...
2010. ápr. 28. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!