Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogzás idején meddig tarthat...

Fogzás idején meddig tarthat az étvágytalanság?

Figyelt kérdés
Kislányom öt és fél hónapos. Két hete kezdtem a hozzátáplálást mert tápszeres. Utálja az összes gyümi pépet amit eddig kapott. A tejpépeket is kiköpi. Az alma és a banán a székletét is nagyon megfogja, azt nem is adok neki. És most tegnap még a foga is kibújt. Nincs láz meg jó kedvű is, viszont a széklete még mindíg szikla kemény. A szeme is bevérzett, gondolom az erőlködéstől. És étvágya meg alig van. És iszonyúan sír ha látja hogy enni kell. Nagyon aggódom, kérlek írjátok le a tapasztalataitokat. Ja és még kiütései is lettek a szemérem ajkán. Mindez a fogzástól lenne? Hétfőn viszem orvoshoz de már nagyon sírok mert annyira aggódom.
2008. okt. 4. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igaz még mi nem járunk a fogzásnál,de adj neki kamilla teát-az gyulladás csökkentő is és enyhe hashajtó,székletlazító tulajdonsága is van.Állítólag ha teszel bele neki egy kis szőlőcukrot,még hatásosabb.Amúgy nekünk eddig nagyon beváltak a homeopátiás dolgok,terhesség alatt is ezt szedtem:)Amit javasolnak fogzásra :a Chamomilla 15ch(ez a hígítása)ez jobb mint a 30ch,mert a 15-ből adhatsz neki akár negyed óránként is a 30as ból pedig csak napi 2-4 golyó,tehát próbáld ki a 15-öst.%golyót oldj fel egy kiskanál vízbe és úgy add oda neki,ez jó a nyűgösségre,álmatlanságra is.DE ez csak akkor jó,ha ő olyan tipusú fogzó,hogy ha felveszed megnyugszik a kezedben,ha nem nyugszik meg akkor az Argentum Nitricum )ch kell neki(nekem gyógyszerész a keresztanyám ő ajánlotta ezeket,ezért merem én is javasolni.)Egyéb iránt a nagyobb gyógyszertárakban ahol lehet venni homeós dolgokat,ott lehet venni egy homeos könyvet 500ftért a neve homeopátia napjainkban,érdemes megvenni,nagy segítség lehet.És ne feledd ezek természetes dolgok,nyugodtan lehet neki adni,csak akkor nem hat,ha nem jól használják őket.remélem tudtam segíteni,3hónapso kisfiú mamája
2008. okt. 4. 11:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. Én is használtam homeos bogyókat és jártam külön homeopata orvoshoz is. És szeretnék is venni neki, de tegnap tört ki a foga este, és most hétvégén nincs nyitva olyan patika ahol homeos bogyót árulnak, vagy ha nyitva is van akkor sem tudok elmenni venni, mert a férjem reggel hattól este hétig dolgozik. Busszal meg nem akarom vonszolni a kisbabámat. Senkire nem tudom rábízni mert nincs senkink. De minden képp veszek neki hétfőn. Most addig is Dentonix-al kentem be neki az ínyét, meg már elővettem a Panadol szirupot. De most elaludt. Végülis sikerült megnyugtatnom a kezemben nagy nehezen. Azért is vagyok ennyire megijedve mert ő soha nem sír. Főleg ennyit. És ez a kiütés meg a kő kemény széklet dolog is aggaszt. A kamilla teával meg úgy vagyok hogy nekem sosem használt semmire, és a babám meg nem is ivott még soha teát mert ő csak vizet iszik. Én tea ellenes vagyok. Úgyhogy azt biztosan nem fogok neki adni.

Azért még másnak a tapasztalatait is szívesen venném, és neked pedig nagyon nagyon köszönöm a hasznos válaszodat.

2008. okt. 4. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha teát nem adsz neki, próbáld meg egy kis szilvalével, az is székletlazító.
2008. okt. 4. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. nem tudom eddig adtál-e neki cumisüvegből,de megpróbálhatod a gyümölcsök leveit így adni neki.
2008. okt. 4. 12:43
 5/7 A kérdező kommentje:
A szilvát még nem vezettem be neki mert azt olvastam hogy csak 7-8 hónapos kotól szabad adni. Most körtét kap és az elvileg nem fog(hat). Meg barackozunk. És gyümölcscentifugázni szoktam neki a gyümi levet. Most kakilt az eleje kemény volt a vége már normális de egész nap sír. Bármit csinálok vele. Aludni sem tud pedig már Panadoolt is kapott. Annyira sajnálom szegényt. Totál kivagyok. Láza nincs Köszi mindenkinek!
2008. okt. 4. 13:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Vigyázz a körtével mert az is megfoghatja a hasát. A barack az jó székletjavítónak mi is azt használjuk. Én úgy csinálom, hogy ha egyik nap kap barackot akkor a másik nap almát. Nekünk ez bejött. Továbbá az almát ha magában adom akkor vagy megsütöm, vagy egy kicsit megpárolom és úgy turmixolom így nem fogja meg annyira a hasát. Biztos a te babád is nagyon érzékeny mint az enyém. Remélem majd idővel megszokják. Ja a répával is nagyon vigyázz az is hasfogó és ha banánt adsz neki akkor a banánnak a két végét vágdd le és csak a közepét add oda. Remélem tudzam egy kicsit segíteni.
2008. okt. 4. 15:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. A párolást is kipróbálom. De én is úgy csinálom ahogy te hogy vagy keverem a barackot almával vagy banánnal, vagy egyik nap ez másik nap az, de így is szikla köveket kakil. Mostanra már megnyugodott. Aludt is két órát és jó a kedve. Csak azok a fránya kiütések izgatnak. Most megyek etetni. Köszi lányok Üdv.
2008. okt. 4. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!