Másnak sem segít a kisbaba mellett a férje a házimunkában?
"a GYED-em több, mint a fizetése"
OFF: erre vállaltatok gyereket? Grat!
Öööö, hát nekem nem segít, hanem részt vesz a férjem az itthoni munkában :) Az egy dolog, hogy a házimunka java részét én végzem, de nem azért, mert ő heverészik, hanem mert baromi sokat dolgozik sajnos, reggel hétkor megy el (ja, de ő viszi a nagyobbik gyereket suliba!), este hétkor ér haza. Örülnék, ha kevesebbet dolgozna, többet lenne itthon, de sajnos ilyen a munkája... De ha itthon van, ugyanúgy cserél pelenkát, és altatni is szokta a kisebbiket, ugyanis azt marhára nem mi döntjük el, ki altasson, hanem a gyerek :D 8 hónapos, és megvan a határozott elképzelése, hogy éppen kinek az altatását szeretné. Nyilván, ha valamelyikünk nincs itthon, az más, de ha mindketten itt vagyunk, akkor van lehetősége válogatni.
Hétvégén sokszor szokott a férjem is főzni, és a bevásárlást is van, hogy ő intézi egyedül (máskor meg én, hét közben apránként). Porszívózni nem szokott, azt mindig én csinálom reggelente. Mosni is én szoktam, mert azt sem áll semmiből betenni reggel, felkelés után, hétvégén általában nem is kell mosni, hétköznap mosok eleget.
Tányért mosogatóba tenni: na ez olyan, hogy mindketten elfelejtjük, aztán egymást piszkáljuk, hogy "nnna, betettem a tányérod a mosogatóba". Aztán ezen mindig röhögünk, hogy "oké, én meg betettem a TE tányérod a mosogatóba" :D
az enyém sem segít (max füvet nyír, meg az ingét ő vasalja), de én nem is várom el, őszintén szólva nálunk az ő fizetése nagyon sokszorosa a gyedemnek, de ez önmagában nem érdekelne..itt inkább arról van szó, hogy 110%ot kell bent nyújtania azért, hogy én mindennap felemelhessem a kagylót a pizzámért (nem teszem, de megtehetném - hála az ő fizetésének), és emiatt nem szeretném ha kelne éjjel mondjuk a picihez és fáradtan menne dolgozni, ahol kockáztatja a munkája eredményességét.
másrészt én egész nap a gyerekekkel vagyok oké, neki napi 1, max 2 óra ideje jut velük..nem akarom hogy azt mosogatással töltse....majd én a 12 órás nappali műszakból megoldom, addig a gyerekek játszanak, vagyok én velük úgy is eleget...ő meg foglalkozzon velük ha hazaér, ne a házimunkával.
de hozzáteszem, ha megkérném, azért nagy duzzogva de megcsinálna bármit. ez fontos! a tudat, hogy számíthatok rá. még ha nem is kérném sose hogy ő mosogasson. ha ez hiányzik nálatok, na az baj.
Soha nem teregetett a ferjem hazassagunk husz eve alatt. Nem ez a fokmeroje, hogy lusta vagy sem.
Nem tud fozni sem.
Viszont bevasarol, porszivozik stb. Harom gyerek van.
Neked kisse fura az a mondatod, hogy jo volt egyutt elni a sogornovel.
Ennyire leterhel a hazimunka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!