Egy év alatti babátok mellett, hogy van időtök a házimunkára?
Mikor főztök, mostok, teregettek, hajtogatjátok a ruhát?
Az én babám kb fél órákat alszik nappal. Mosogatni még tudok is, kibirom valahogy azt az öt percet amíg ordít, hogy vegyem ki a babakocsiból.
Amikor alszik, akkor gyorsan megcsinálom.
Munka mellett se volt rá naponta több órám, akkor megtanultam gyorsan végezni.
Apránként de módszeresen haladok végig a lakáson, ha van pár szabad percem.
Nálunk alap, hogy a párom is segít, így azért sokkal könnyebb.
Az enyém elég sokat alszik nappal a tiédhez képest, 2x másfél órát. Hajtogatás, vasalás, ha kell portörlés a nappaliban, ilyesmi az alvásidőben. Kicsi a lakás és a konyhai tevékenységek túl zajosak neki, múltkor mikor majdnem elkéstünk orvostól is gyorsan összemosogattam hogy úgy is felkel rá, úgy is lett. Szóval az ilyesmit csak mikor ébren van. A mosogatás meg sepregetés akármikor, max kapaszkodik a lábamban illetve sokszor kezdek neki, a főzés meg tízórai időben odarakom a kaját főni amíg ő csipeget. Elég lassan eszik és utána is megül még egy kicsit a székben.
A teregetés közös elfoglaltság, ráteszem az ülőgarnitúrára a ruhákat aztán összeszedem a földről mert egyesével dobálja le mindet.
Egyébként igaz jelenleg 1 éves de kb 10 hónapos kora óta ez így van. Korábban annyival volt más, hogy nem ette önállóan a tízóraiját, agyrém volt a főzés. De tényleg. Volt mikor több mint 1 óráig csináltam 15 perces dolgot. Az is csak úgy sikerült, hogy 1 óra után meguntam beültettem az etetőszékbe és adtam neki kölesgolyót, aztán gyorsan összecsaptam. Meg leggyakrabban délután főztem, amikor a férjem itthon volt.
GOndolom megint le leszek pontozva, de mosogatógép, szárítógép, felmosórobot is van. Pont azért, mert így hetente annyi házimunka van, hogy azt 1-2 óra elvégezni, és bőven ráér, ha mindketten otthon vagyunk.
Főzni tudok naponta-kétnaponta, az az egyetlen amit mindig kell, de fél óra pont elég valami finom zöldséges étel összerakására.
Babakocsi helyett próbáld ki a járókát, ebből az utazós verzió a legjobb, mert könnyű, és cipelgetheted a lakásban. Ő abban játszik, beszélgettek, lát téged, és jobban elvan, mint a babakocsiban. Nem kavircol a lábad alá véletlen, de mégis több a mozgástere.
Nálunk bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!