Dubajban élünk, januárra várjuk babánkat. Szeretnénk egy magyar dadust, aki az első 8-12 hétben segit a csecsemő-gondozásban. Szerintetek találunk ilyen személyt? Hogyan keressek? Szerintetek a jegyen és bentlakáson kivül milyen fizetést ajánljak?
Köszi a kommenteket.
Maximum heti 200 fontot tudok fizetni, nincs jövedelmem jelenleg, mert unpaid maternity leave-en vagyok. (Ha visszamegyek dolgozni, akkor utalják a gyest az első fizuval: 45 nap fizetést. Ez az általános.) A repjeggyel, kajával, fizuval együtt már bele kell nyulni a tartalékba.
Tudom, h a UK-ben heti 80-100 fontot kap egy au-pair kb. heti 30 óráért, illetve sokan keresnek netto 900-1000 fontot (unskilled/semi-skilled workers like check-in agent, junior cabin crew, cafeteria girl, a teacher gets1400 pounds), mikor szobát is bérelnek (persze, 2-4-8 ember osztozik egy kecón). A mo-i bérekkel nem vagyok annyira képben, de most futottam össze egy 26 éves diplomás ceglédi lánnyal, aki rendezvényszervezéssel foglalkozott és 90 nettot kapott heti 50-60 óra (gyakori este/éjszaka/hétvége) munkáért otthon másfél éve. Nagyon szerette, de egyszerűen nem volt elég.
Persze, el lesz szigetelve a dadus: a szabadnap alvásra, pihenésre, strandolásra van. (Csodás idő lesz!) Egyébként csak 8-10 hétről van szó, az viszonylag rövid idő.
Igen, fiatalabb koromban, mikor más országokban dolgoztam, rosszabbul kerestem, mint most. Ugy spóroltam, hogy kaja mindig volt (vendéglátás) és heti 6-7 napot (60-80 órát) dolgoztam, szóval nem költöttem gyakorlatilag semmire.
A formába jövést ugy értettem, hogy: 1. el kell érnem egy bizonyos testsúlyt, 2. muszáj viszonylag pihenten mennem dolgozni, mert koncentrálnom kell és döntéseket hozni. (Egyébként úgy dolgozom, hogy 4 ON - 2 mornings, 2 nights -, 4 OFF.) Egyelőre fogalmam sincs, hogy csinálom majd, de van pár csaj, akinek megy.
Nagyon fáradt vagyok állandóan, borzasztóan vashiányos lettem a terhesség miatt, olyan fekete karikák vannak a szemem alatt, hogy Halloween-re nem kell sminkelnem, az tuti!
Az itteni magyarok között nem találtam bentlakásos segitőt, hiszen vagy van saját munkájuk, vagy maguk is anyukák (housewife). Alkalmi baby sitter-ről tudok, de most nem azt keresek.
Na, szóval szorongok rendesen, de valahogy csak menni fog, csak Anyám nélkül kissé elveszettnek érzem magam...
Köszi a véleményeket!
Elszigetelve a nyelvi nehezsegek, a kulturalis kulonbsegek miatt van es mert nincs senki, akivel eltolthetne a szabadidejet. Persze, kinehet a strandra, jo moka lesz tok egyedul orakig fekudni a homokban es nem szolni senkihez, de meg csak nem is erteni semmit abbol, h mit beszelnek korulotte. De minek is magyarazom, mostanra tok egyertelmu, h keptelen vagy belekepzelni magad egy masik ember helyzetebe. Nem tul szerencses tulajdonsag egy, az anyasag kuszoben allo nonel.
13.
Hidd el, pontosan értem, miről beszélsz.
Nagyon sokan nem birják, akik neki vágnak a külföldi munkának. (Ennek sok oka lehet.) A Közel-Kelet sokakat elrettent: volt olyan gyakornok a csapatunkban, aki 3 munkanap után feladta. A férjem is nehezen viseli néha...
Éppen az volt a kérdés: találok-e egy magyar dajkát/segitséget, aki a várható nehézségek ellenére is vállalná ezt a feladatot 8-12 hétre. Nyilván, Te úgy gondolod, hogy nem. Köszönöm a véleményed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!