Ti milyen altatodalokat enekelterek a babatoknak?
9honapos a kisfiam,a Bobitát és az Este jót szoktam neki enekleni,egy ideje ötlet híjján bevezettem a Ha en rózsa volnek-ot...
2nyelvű a babám ezert szeretném ha minel több dolgot hallana magyarul!!!
Szinte mindent, bármit, ami eszembe jut, és nem pörgős.
Madárka, madárka
Repülj madár
Galambjáték
Mint te (Mama este vendésgéget rendez...)
Szóló szaxofon
Amíg őriz a szemed
Tavaszi szél
Két szál pünkösdrózsa
Csipkefa
Zúg a volga
Csöndes kánon (lomhán ballag a szürke víz...)
A nap nyugodni tér
Elmegyek, elmegyek
Régi mesék
Régi régi dal
Hazafelé vezet egy út
Nem látlak én téged többé
Füredi Anna-bál
amik így hirtelen eszembe jutnak :D
karácsony közeledtével (értsd: szeptembertől :D) simán éneklem a karácsonyi repertoárt is.
És amikor már semmi nem jut eszembe, akkoa a Himnusz, Szózat, Nemzeti dal is simán jó :)
Valamikor régen elkezdtem összegyűjteni őket:
már azóta vannak újabbak is a repertoárban, főként ovis nóták. Mostani kedvenc a Nap jön a menny hajlatán :D
Az enyém 4 éves, és már egy éve a Ha én rózsa volnék megy! :) Eléggé kezdem unni, de ő ragaszkodik hozzá. Amikor kisebb volt, a következőket énekeltem:
Bóbita
Amazing Grace
Mint szarvas hűs vízforrásra
Betlehemi királyok
Megy a kocsi, fut a kocsi...
Altató
(az utolsó kettő szavalva)
Négy éves fiam következetesen az alábbiakhoz ragaszkodik, kb. ebben a sorrendben:
Tente baba
Kiskarácsony, nagykarácsony (így nyár közepén is)
Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás
Télapó itt van
Mókuska
Mi valahogy megragadtunk a karácsonynál altatódal ügyileg. Amúgy a nagyobbnak én is azt énekeltem, ami éppen eszembe jutott kezdve a Mint a mókus fenn a fántól a Micimackóig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!