Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájás, reflux - ugye...

Hasfájás, reflux - ugye elmúlik egyszer majd csak!?

Figyelt kérdés
6 hetes most a Babám és a 2. héttől kezdve küzdünk a hasfájással. Kiporóbáltunk már szinte mindent homeopátiásat, gyógyszert, tornát, masszázst, melegítést, de nem igazán javul a helyzet... Egész nap fenn van, sokat sír is, néha teljesen hirtelen el kezd kiabálni szegény - és szinte egész éjszaka nyög hangosan. Ami még feltűnt, hogy sokszor hallok olyan hangokat a Babámnál, mintha jönne neki vissza valami a nyelőcsövéből, van hogy ő is megijed tőle és elkezd sírni, vagy félrenyeli és köhécsel. Ez a reflux? Hasi uh-n minden rendben volt elvileg. Orvos nem mondott rá semmit. Pici nyelve elől szép rózsaszín, de hátrébb fehér lepedékes és kicsit büdös a lehelette, olyan ecetes, savanyú szaga van. Meg állandóan enni akar, legalább is cicit keres evés után 1 órával már, de az orvos mondta, hogy a hasa miatt tartsuk a 3 órát, amit szeretnék is. Bár lehet hasfájást téveszti össze az éhséggel - nem igazán igazodom ki rajta. Kérlek nyugtassatok meg, hogy idővel kinövik!!! :)
2010. ápr. 25. 08:06
 1/8 anonim ***** válasza:
A hasfájást mi kinőttük 2 hónapos korra. Nekünk sem használt semmi. Én is tartottam a refluxtól, de az uh nem mutatott semmit sem. A Fiam sokat bukott, Neki amiatt volt "büdös" a szája. Nekünk a doki 2 órát javasolt, hogy annyi idő mindenképp teljen el 2 evés között, hogy tudjon pihenni a pocakja. Van elég tejed? Hízik rendesen? Mert ez is oka lehet annak, hogy állandóan cicin lenne. Vagy csak anyás, mint az én Fiam. :)
2010. ápr. 25. 08:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha óránként szoptatod,akkor még sokáig hasfájós lesz.Nem éhes ( ha előtte eleget szopizott),csak szeret cicin lenni. Ez pedig nem jó.
2010. ápr. 25. 08:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia. Az én kisbabám is nagyon problémás volt. Sokat fájt a hasa, és rengeteget bukott. Volt, hogy evés után egy-két órával is nagy mennyiséget bukott (hányt) vissza. Rengeteget sírt, ívben feszítette magát, és neki is savanyú volt a lehelete. A doki refluxra gyanakodott, főleg, hogy apai ágon többeknek van a családban, és beutalt ultrahangra. 6 hétre rá kaptam időpontot, mire elmentünk a vizsgálatra, addigra nagyjából el is múlt a probléma. A vizsgálat negatív lett, tehát nem refluxos.

Szóval kb. 2 és fél hónapos koráig sokat szenvedtünk. A sok bukástól felmaródott a nyelőcsöve, és emiatt is sokat sírt. Végül ezek a problémák lassacskán elmúltak, most már 4 hónapos, és már jó ideje semmi baj nincs. De azok a hetek nagyon hosszúak voltak...

Írtad, hogy óránként cicire kéri magát. Nem lehet, hogy kevés a tejed, és nem lakik jól? Nálunk ez is probléma volt. Hamar abbahagyta az evést, jóllakottnak tűnt, de egy óra múlva már visított. Sajnos tápszer pótlás lett a vége.

2010. ápr. 25. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna ezt a kérdést. Az én fiam 6 hetes lesz kedden és 100%-ban ugyanez a helyzet nálunk is. Mi is refluxra gyanakszunk, hét elején megyünk a dokihoz. Ugyanígy sír folyton, non-stop enne, ha megevett 100-120 ml-t még akkor is a cicit keresi, de közben bukik vissza és nyújtogatja a nyelvét is. A hasa is fáj, mi is mindent kipróbáltunk,de semmi sem használ. Mi nem voltunk hasi UH-on, nem is említette még a doki, hogy kéne, de talán majd most. Én is abban reménykedem, hogy idővel kinövi. AZ én fiam egyébként szépen hízik emellett, de nagyon zavaró a szopik közti FOLYAMATOS sírás. Olyan nyűglődésszerű inkább. Néha nem tudom, hogy eleget evett-e vagy még éhes.

Jobbulást Nektek!!

2010. ápr. 25. 10:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi is kinőttük már, kb 6 hetes korra.

Én arra gyanakodtam, hogy azért kereste a cicit folyton, mert attól várt javuást. Hisz ugye ha baja van, mi kellünk neki. Nem tudta, hogy azzal csak árt, ha cicizek óránként. Szerintem ne engedd neki, tartsd a 3 órát.

Egyébként lehet azért (is) bukik, mert túleszi magát. Kicsit bukik, aztán keresi a cicit, eszik, de ezt már nem éhségből, hanem megnyugvás képpen. És ez persze visszajön.

2010. ápr. 25. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi is hasfájósak voltunk, azt hittem soha nem múlik el, aztán egyik napról a másikra vége lett. 3 hónapos a kisfiam. Kitartás!
2010. ápr. 25. 19:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves válaszokat! A 4. válaszolónak - igen pontosan ugyan így vagyunk, ahogyan leírtad - megy a folymataos nyüglődés sírásokkal tarkítva :) Nálunk a cumi enyhít kicsit a dolgon. Azt nagyon meg köszönném, hogy ha voltatok orvosnál, akkor megírnád, hogy mi történt, mert én mondtam orvosnak, de csak annyi volt a válasz, hogy ilyen van, 3 óránál gyakrabban ne etessem, mert csak rosszabb lesz - ennyi. Előre is köszi!
2010. ápr. 26. 07:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Jaj és a tejre vissza térve - szoptatás után mindig megnézem és még lenne tejem, meg közben is néha látom, hogy szinte folyik ki a tej a szájából, szóval szerintem van elég (legalább is remélem). Azt mondjuk nem tudom honnan lehet megállapítani, hogy elég tápláló-e, vagy nem. Ez is még lehetne az oka. Nekem is 100-120ml között eszik kb., reggel van hogy 150-et is és mégis megy a nyüglődés... És igen hízik szépen :)
2010. ápr. 26. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!