Hasfájás, reflux - ugye elmúlik egyszer majd csak!?
Szia. Az én kisbabám is nagyon problémás volt. Sokat fájt a hasa, és rengeteget bukott. Volt, hogy evés után egy-két órával is nagy mennyiséget bukott (hányt) vissza. Rengeteget sírt, ívben feszítette magát, és neki is savanyú volt a lehelete. A doki refluxra gyanakodott, főleg, hogy apai ágon többeknek van a családban, és beutalt ultrahangra. 6 hétre rá kaptam időpontot, mire elmentünk a vizsgálatra, addigra nagyjából el is múlt a probléma. A vizsgálat negatív lett, tehát nem refluxos.
Szóval kb. 2 és fél hónapos koráig sokat szenvedtünk. A sok bukástól felmaródott a nyelőcsöve, és emiatt is sokat sírt. Végül ezek a problémák lassacskán elmúltak, most már 4 hónapos, és már jó ideje semmi baj nincs. De azok a hetek nagyon hosszúak voltak...
Írtad, hogy óránként cicire kéri magát. Nem lehet, hogy kevés a tejed, és nem lakik jól? Nálunk ez is probléma volt. Hamar abbahagyta az evést, jóllakottnak tűnt, de egy óra múlva már visított. Sajnos tápszer pótlás lett a vége.
Mintha én írtam volna ezt a kérdést. Az én fiam 6 hetes lesz kedden és 100%-ban ugyanez a helyzet nálunk is. Mi is refluxra gyanakszunk, hét elején megyünk a dokihoz. Ugyanígy sír folyton, non-stop enne, ha megevett 100-120 ml-t még akkor is a cicit keresi, de közben bukik vissza és nyújtogatja a nyelvét is. A hasa is fáj, mi is mindent kipróbáltunk,de semmi sem használ. Mi nem voltunk hasi UH-on, nem is említette még a doki, hogy kéne, de talán majd most. Én is abban reménykedem, hogy idővel kinövi. AZ én fiam egyébként szépen hízik emellett, de nagyon zavaró a szopik közti FOLYAMATOS sírás. Olyan nyűglődésszerű inkább. Néha nem tudom, hogy eleget evett-e vagy még éhes.
Jobbulást Nektek!!
Mi is kinőttük már, kb 6 hetes korra.
Én arra gyanakodtam, hogy azért kereste a cicit folyton, mert attól várt javuást. Hisz ugye ha baja van, mi kellünk neki. Nem tudta, hogy azzal csak árt, ha cicizek óránként. Szerintem ne engedd neki, tartsd a 3 órát.
Egyébként lehet azért (is) bukik, mert túleszi magát. Kicsit bukik, aztán keresi a cicit, eszik, de ezt már nem éhségből, hanem megnyugvás képpen. És ez persze visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!