Van olyan dolog a babáddal kapcsolatban, amiről tudod, hogy elrontottad?
Én igen...az alvást. 11 hónapos és nem tud egyegül elaludni. Ringatom, énekelek neki, itatom. Miután elaludt az ölemben beteszem az ágyába. Nagyon elrontottam. Próbálkozom már helyrehozni, de még nem az igazi.
És az evést is elcsesztem...játszunk közben. :S
Nem fejtettem ki (nem mertem...) de ez a 'teán elalvás' dolog nálunk is jelen van. Most ott tartok, hogy alig teszek a vízbe teát, épp csak színe van, mert nem bánnám, ha nem inna annyi édes folyadékot.
Besötétítek, ölbeveszem és kéri is az innit. Ha nagyon fáradt elalszik rajta, ha nem, jöhet a többi trükk: ének, séta, minden... De nem panaszkodhatok, mert én magam tehetek róla.
De kedves vagy utolso.
Orulok, hogy Te ilyen tokeletes vagy!
Tanits minket akik ilyen rossz szulok vagyunk!
Kedves utolsó, én írtam, hogy elrontottam az evést, alvást és hajmosást. Ettől függetlenül a gyerekem nagyon is nyugodt, kiegyensúlyozott, türelmes, jókedvű és okos. Nem hisztis, szót fogad, engedékeny. Mi kell még?
Nem csak evésből és alvásból áll egy nap... mint ahogy azt te gondolod ezek szerint.
22:00-kor válaszoló anyukának:
Köszönöm/köszönjük az értékes hozzászólást. Kérlek, osszd meg velünk titkaidat, hogy tanulhassunk!
(Máskor meg ne válaszolj olyan kérdésre, ami téged nem érint!)
Az én babám is cicin alszik el, de nem gondolom, hogy ettől el lenne rontva. Egyedül is tud aludni, hiszen a babakocsiban is magától alszik el!
Az esti alváshoz viszont ezt igényli. Van olyan baba, aki teát kér, van aki, cumit, van, aki egy simogatást, és van baba, aki cicit. Mert így szeret elaludni, de szerintem ezzel még nem lett elrontva. Csak eljön az idő, amikor már nem ezt igényli, hanem egy mesét, egy jó éjt puszit és alszik.
Mi is abba a kategóriába tartozunk, akik mindent elrontottak.
Alvás: ovis és még mindig becuccol közénk. Tehát mióta megszületett, elég kevés teljes éjszakám volt. :P Most ott tartunk, hogy lefektetjük este, ha Apa nem délutános, akkor igényli, hogy ő altassa. Tőlem elég a puszi, betakargatás, éjjelilámpa..stb, és én kimegyek. Olyankor elalszik egyedül. De éjjel így is úgy is átcuccol.
Evés: mivel meglehetősen rossz evő volt picinek is, így én is beleestem a TV-s hibába. Na meg azt játszottuk, hogy a kanál a repülő, a szája meg a garázs. Így legalább evett.
A következetesség sem volt egy húúúú de erős oldalam. Meg persze a nagyszülők folyamatosan jöttek azzal, hogy pici, még nem érti. Na persze! Nem érti, de arra volt esze 15 hónaposan, hogy tinilányok után kiforduljon a babakocsiból és azt kiabálja nekik, hogy : kiscica!
Egy jótanács kedves kérdező! Még most próbáld meg visszaszoktatni a régi rendre, mert Te is úgy jársz, mint mi. Fejedre nő a gyerek, és a végén azon kapod magad, hogy a gyerek a falkavezér. Na azt elhiheted nem könnyű visszafordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!