Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az tényleg jó, ha extrém duci...

Az tényleg jó, ha extrém duci egy baba? Szerintetek az valaminek az ismérve? Mondjuk táplálás-ügyileg?

Figyelt kérdés

A barátnőm fia 6 hónapos és 10 kg körül van. Anyatejes! Az enyém egy éves, 9-9 és fél körül van, kezdetektől tápszeres, most már szinte mindent eszik.

Barátnőm fia tényleg extrém duci. Olyan hurkái vannak, hogy alig lehet pl. a kukiját megtalálni. Ezzel nagy gond nem is lenne, lévén,nem cumizik, neki a cici a megnyugvás, sokat eszik. Nem is bukós. Valahogy mindig úgy éreztem a barátnőmön, hogy szerinte a jó "anya" ismérve,hogy jó súlyban van a gyerek. Mármint,hogy akkor biztos minden oké. Nem tudom, én erre így sohasem tekintettem, ezért is kérdezek itt. Az első fiam, soha nem volt jó evő, egy kilóval kevesebb volt születésekor,mint a Kicsi. A Kicsi minden eszik, csak nyilván lemozogja már, és nem hízik olyan ütemben,mint az elején.

Szóval valamelyik nap a barátnőm mondta,hogy Sinemilt-is ad már a babának. Azért, mert látja,hogy ők esznek és látja a babán,hogy enne. Mármint szilárdabbat, mint az anyatej. Itt valahogy felmerült bennem,hogy ha már mást is ad neki, és eleve székletgondjai vannak a Kicsinek, akkor miért nem gyümölcsöt ad? De végül is nem is ez a lényeg.

Tényleg érdekel,hogy ki, hogyan gondolja. Ha egy baba duci, akkor az jót jelent?

2016. okt. 4. 14:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem lehet túletetni egy anyatejes babát is, elsősorban azzal, ha egyet nyikkan és az anyja dugja a cicit a szájába, mert az mindenre orvosság, ahogy azt írtad is. Ezzel a gyerek csak azt tanulja meg, hogy az evés mindenre megoldás. Ez meg akkor sem túl jó üzenet, ha a második félévben meg csak nyúlni fog. De nyilván ez a barátnőd belépett a szoptatási tanácsadás csoportba, ahol kimosták az agyát anyatejjel, és körbeudvarolták, hogy a 10 kg-os féléves az tök rendben van. Egyszer láttam ott 12 kg-os 8 hónapost, azzal is ez volt.

Na mindegy, mindenki azt csinál, amit akar.

2016. okt. 4. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!