S. O. s.! Ti hogy elitek tul csecsemo mellett?
10: a fiam hasfájós volt, és 14 éve még nem voltak ilyen csodák, mint espumisan csepp, csak a simogatás, meg a séta egész éjjel, amíg ő ordít.
Nem, nem tudtam, hogy ezzel fog járni, és nem is vállaltam, hogy napi 6-8 órát fog ordítani a fájdalomtól, és meg tehetetlenül nézem.
Most őszintén, ki az a hül.ye, aki erre vállal gyereket?! Aki ezt akarja, mikor babát tervez?!
Sokszor csak az tartotta bennem a lelket, hogy nem fog örökké tartani.
Nem azért akartunk gyereket, mert babucika és cukika, sőt, a másodikat sem azért, mert szerettem volna újra éjszakázni és kakis pelenkát cserélni. De ez ezzel jár. Kövezzetek meg, de én azt élvezem, mikor már nagyobbacskák. Sőt, valószínűleg jobban járok úgy, hogy azt élvezem, mint az, aki csak kisbabát akar, aztán a kamasszal már nem tud mit kezdeni. :(
Sajnos ilyen is rengeteg van.
De azt állítani, hogy egy első babás anyuka pontosan tudja, mire számítson, és azt vállalta is, hát elég nagy blődség!
OFF Utolsó, mar ne haragudj de nem hiszem el, hogy fel évig napi ketto-négy órákat aludtal megszakításokkal. Egy fel eves gyerek nem aludt összefüggően 3 órát éjszaka? Nappal sem? Ezt nem tudom elhinni...plusz ez nem is normalis dolog. Meg azt sem, hogy HA ez igaz is, akkor egyszer sem hagytad, h a férjed segítsen. Mártír vagy vagy mazochista?
Kérdező, ne hallgass az ilyen megszépült emlékű ősanyákra, ahol tudsz, kérj segitseget. Férjed bevallalhatna tobb éjszakát is, akár ugy is, hogy mondjuk csak éjfélig. Te lefekszel korán, éjfélkor valtod a férjedet. Mondjuk ez ugy problémás, hogy csak a cicit fogadja el, probaltad tobb fele cumibol? Biztos, h ennyire gyakran éhes? Nem lehet, h felreerted a jelzéseit? Esetleg nem lehet hasfajos? Az éjszakázást ugyis meg lehet oldani, h te maradsz fent tovabb es a férjed hajnalban vált téged, te pedig tovabb alszol. Oké, h dolgozik, de nem egyedul vállaltad a babat es ha rámegy az egészséged akkor ki fogja ellátni?! Nincs egyéb segitseged? Bárki, rokon vagy barátnő? Plusz tartsd be a szabályt, egyel amikor a baba (igen akár szopi közben is falatozhatsz), aludj amikor a baba, fozzek es takarits amikor a baba. Pár het es túl leszel a nehezen. Persze ki kell tartani, ezzel egyetértek, de ha a kérdező rosszul van akkor valamit tenni kell, nem kell belebetegedni az anyaságba. Es el kell fogadni, h nem egyformán viselik az emberek az alvás megvonast, mint ahogyan az alvasigenye sem egyforma senkinek. Sajnos en is fizikai tüneteket produkálok rögtön, ha nem alszok eleget (szédülés, fejfájás, hányinger, szorongás stb). Az izzadás es a hízás valószínű hormonális nálad kérdező. Egyel rendesen, szedj vitamint es pihenj amikor tudsz. Kérj segitseget!
Szerintem kiütközik most a szülés utáni depresszió, erre jön a hormonok "játéka", a manduládot a fehér lepedék pedig gyulladásra utal, lehetnek göbök is, amit kezeltetni kellene.
Én is így voltam, túl lehet élni, utána már csak egy szép emlék marad. :) kitartás!
Igen, en is 4 orat aludtam jobb esetben. Nem azert, mert a gyerek annyit aludt! Hanem mert nappal keptelen voltam aludni, meg ugy is h halalomon voltam. Folyton rosszul voltam, wcre rohangaltam. Panikoltam hogy valami baja lesz a gyereknek. Ejszaka a gyerek kevesebbet aludt, pedig akkor tudtam volna aludni. Illetve nem, mert akkor meg csomoszor eszembe jutott a szules(ami borzaszto volt), illetve annyira faradt voltam, hogy egyszeruen mar azert nem tudtam aludni.
Szerencsere kb 3-4 honap alatt rendezodott a dolog. Utana ataludta az ejszakat. Nekem aztan meg honapokig volt panik rohamom ami miatt kevesebbet aludtam. Utolag tudom h hormon es vernyonas problema okozta ezeket. Kb 1ev volt mig ujra onmagam lettem.
Az alvashiany TELJESEN kiforditja magabol az embert. Ezzel kar vitatkozni. Persze van aki jobban birja, altalaban 25 alatt jobb. Vagy akinek eleve kevesebb az alvasigenye. A tobbinek pokol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!