Leírnátok 2 éves babátok első napjait/heteit a
bölcsödében?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 24. 12:01
1/4 anonim válasza:
Szia! A mi kislányunk jövő hónapban lesz 2 éves. 3 hete kezdtük a bölcsit. Az elején csak 2 órát voltunk, aztán ahogy több időt töltöttünk ott, annál kevesebbet maradhattam én is. Nálunk hivatalosan 10 nap a beszokás ( ha nem lesz közben beteg a baba ). Az első 3-4 napban 9-re mentünk, és ebédig maradtunk, de nem evett ott, aztán utána már az ebédre is ott maradt. Az alvással voltak gondjaink először. 12. napon aludt ott először, de azóta alszik.
Az elszakadással most jönnek elő a gondok. Amíg a beszokás tartott nem is volt sírás, sőt volt hogy haza sem akart jönni velem. Most hogy már egész nap a bölcsiben van már sírdogál nap közben. Pénteken hogy vittem befele is sírt. Szörnyű volt. De azt mondják a gondozók, hogy nyugodjak meg, ez természetes, minden gyerek átmegy rajta.
2010. ápr. 24. 15:04
2/4 A kérdező kommentje:
megváltozott utánna az otthoni viselkedése? Vagy a hozzátok főzödő kapcsolata (sértődés, anyás lett)?
2010. ápr. 29. 20:35
3/4 anonim válasza:
21 hónapos a kislányom, 3 hete jár bölcsibe, már teljesen beszokott, ott eszik, alszik. Első nap fél órát volt ott nélkülem, nevetve ment be, nevetve jött ki. Pár napig így ment, minden nap fél órával többet volt. 4. napon óriási hiszti volt, végig sírta azt a két órát, nem is akart menni többet. Vissza vettük megint az időt, aztán szépen lassan megszokta. Először ott ebédelt, majd reggelizett, majd aludt is. Itthon bújósabb lett, kicsit talán akaratosabb, mindent most rögtön de azonnal. Viszont önállóbb lett az evésben, öltözködésben és az egész napos nyüzsgés után szívesebben játszik 1-2 órát egyedül a szobájában. Idáig is jó evő volt, de most még jobb lett.
2010. ápr. 29. 21:54
4/4 anonim válasza:
Hello, Annyira aranyos ez a kérdés. Én is be voltam tojva, hogy bölcsis lesz a lányom. Nagyon anyás volt amikor elkezdtük, még egy pohár vizet sem fogadott el idegenektől. Már teljesen szobatiszta volt, amikor 2 évesen elkezdte a bölcsit és a dadusok ennek nagyon örültek. Nem is esett vissza a pelusra. Illetve sokkal nyíltabb lett. Nagyon lassan szokott be. Volt időnk, szerencsére ill. a dadusok is nagyon türelmesek, szuperek voltak. Végül annyira szeretett oda járni, hogy csak 4 évesen kezdte az ovit, de a csoportjukban sokan voltak 3+-osak. Szerintem jobban jártunk így, mert ha még egy évet marad velem olyan anyás lett volna, hogy nem úszom meg a hisztit. Így meg szép lassan minden megoldódott. Egyébként a kislányom decemberi, így januárban kezdett járni. Ő volt egyedül beszoktatós. Senki sem zavarta. Ráadásul a dadusok is sokkal kipihentebbek voltak, mint a szeptemberi bömbi döpming idején. Van még egy fontos dolog: a legtöbb bölcsiben helyben főznek. A miénkben nagyon jó volt a kaja. Mindent megevett, még azt is, amit otthon nem pl.: brokkoli. Szóval ne izgulj. Nem kell parázni a bölcsitől bízz a gondozó nénikben, a gyermekedben és magadban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!