Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen első gyurmát, és mikor?

Milyen első gyurmát, és mikor?

Figyelt kérdés

Másfél évesemnek szeretnék.Nem korai?

És mit lehet csinálni ami már érdekli,és szintjének megfelelő?Ő csináljon golyót,kukacot,vagdossa műanyag késsel?Vagy én csináljak figurát?Esetleg formanyomót is vegyek?

És gyurmák közül színes,vagy az alap színtelen?Esetleg sógyurma?Vagy Play-doh,Moon Dough?A két utóbbi elég drága,de könnyen gyúrható,nedvességtartó.

Nem is gondoltam,hogy egy gyurmázás is ekkora előkészülettel jár :)

2011. nov. 26. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Ajánlom a sógyurmát. Azt is lehet színezni(ételszínezék), nem baj ha megeszi, mert megfogja kóstolni:-)Később vehetsz neki boltban is. Kisfiam 2,5 éves, egyszerű színes gyurmája van.

Sógyurma:20 dkg só, 20 dkg liszt, 2 ek. olaj, 1,25 ml víz.

2011. nov. 26. 13:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja, és ő még csak nyomkodni fogja a kis kezével, már ha érdekli majd a dolog.
2011. nov. 26. 14:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Én lányom is kb ekkor kezdte :)

Először hagyományos gyurmát vettem neki, de az nem volt jó, mert 1. nehéz nyomni az ő kis kezével 2. "elő kell gyúrni" hogy átmelegedjen 3. nehéz lemosni utána a kezéről.

Play Doh gyurma marha jó 1. puha, direkt a pici kezeknek való 2. nem kell melegen tartani 3. nem kell utána kezet mosni 4. megemészthető :)

Nálunk sokáig abból állt a gyurmázás, hogy én gyúrtam a formákat, ő meg csak nyomkodta, most már tud alakzatokat is (3 éves). Imád gyurmázni :)

De a gyurmázást ne tervezd meg, vedd meg, aztán hajrá, majd amit akar a gyerkőcöd.

És hogy megemészthető ez a play-doh, ezt azért írtam, mert sajnos erről is van tapasztalatom. A nagylányom soha nem vette a szájába, de a pici igen (most 1 éves), le is nyelte már többször, de mindig megemésztette, mert nem volt jelen a kakiban.

Azért arra figyelj, ha esetleg gyúrsz egy szép pogit, nehogy megegye a gyereked :)

2011. nov. 26. 14:02
 4/10 A kérdező kommentje:
:) köszi! Most épp alszik,így akkor meglepem sógyurmával mire felkel.És ha tetszik neki,akkor jöhet a komolyabb.És itt még annyi a kérdésem,hogy a playdohból elég venni pár tégely gyurmát,forma még fölösleges?Láttam 2 tégelyes utántöltőt.Kezdő gyurmakészletnek elég az ugye?
2011. nov. 26. 14:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Kész is :) ,alig várom,hogy felkeljen!!! :)

És ezt hogy kell tárolni,fóliában?Vagy egy játék,és sutty,kuka a gyurma?

2011. nov. 26. 14:22
 6/10 anonim ***** válasza:
kisfiam 1,5 éves szintén. imád gyurmázni, én is play doht vettem neki, előnye még, hogy nem hagy ragacsos nyomot. 3-4 alkalom után megtanulta, hogy nem esszük, mert ha szájába vette elevettem tőle, és nem gyurmáztunk tovább:-) így megtanulta, hogy ha akar gyumrázni, akkor nem esszük meg:-)ja, amit valamelyik nap találtam ki: szétvágtam fültisztitó pálvikát ketté, csináltam neki gombócokat, és ő szúrta bele a fültisztitot , a vattás fele volt felfele, és így sündisznót csináltunk. nagyon jól elszórakozott vele:-)könynne beleszúrodott. remélem érthető amit írtam. ő szereti nyújtani, csipetkéket csinálni.:-)nagyon jó dodlog, és leül vele 15 percet is játszani. ami nagy szó nála:-)
2011. nov. 26. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
de szegfűszeget is lehet bele nyomkodni:-)
2011. nov. 26. 14:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is a Play Doht ajánlom neked :)

A 2 éves kislányom nagyon oda van érte. 20 hónaposan vettem neki, és nem ette, mert egyszer megkóstolta, és mint az egyik válaszoló, elvettem tőle. De szagolgatni imádja, mert nagyon jó az illata :) (amikor én voltam gyerek, én is imádtam szaglászni, mi úgy hívtuk, illatos gyurma).

Kezdésnek 2 tégelyt vettünk, két különböző színt, amihez vettem néhány süti formát (szív, csillag). Bőven elég :)

2011. nov. 27. 08:52
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!Tegnap kapott sógyurmát.Imádta! :) Ma itt volt az unokatesója,és végig azzal játszottak..

Így karácsonyig marad ez,és az unokatesó Jézuskája meg hoz Playdoh-ot.

2011. nov. 27. 15:27
 10/10 anonim ***** válasza:

3.vagyok

Szerintem még egyelőre elég a play-doh gyurma, nem kell hozzá "sallang", formanyomó meg ilyesmi, azzal még ráérsz. Vegyél 1-2 színt, de ne haragudj meg rá, ha összegyúrja :)

2011. nov. 27. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!