Milyen első gyurmát, és mikor?
Másfél évesemnek szeretnék.Nem korai?
És mit lehet csinálni ami már érdekli,és szintjének megfelelő?Ő csináljon golyót,kukacot,vagdossa műanyag késsel?Vagy én csináljak figurát?Esetleg formanyomót is vegyek?
És gyurmák közül színes,vagy az alap színtelen?Esetleg sógyurma?Vagy Play-doh,Moon Dough?A két utóbbi elég drága,de könnyen gyúrható,nedvességtartó.
Nem is gondoltam,hogy egy gyurmázás is ekkora előkészülettel jár :)
Ajánlom a sógyurmát. Azt is lehet színezni(ételszínezék), nem baj ha megeszi, mert megfogja kóstolni:-)Később vehetsz neki boltban is. Kisfiam 2,5 éves, egyszerű színes gyurmája van.
Sógyurma:20 dkg só, 20 dkg liszt, 2 ek. olaj, 1,25 ml víz.
Én lányom is kb ekkor kezdte :)
Először hagyományos gyurmát vettem neki, de az nem volt jó, mert 1. nehéz nyomni az ő kis kezével 2. "elő kell gyúrni" hogy átmelegedjen 3. nehéz lemosni utána a kezéről.
Play Doh gyurma marha jó 1. puha, direkt a pici kezeknek való 2. nem kell melegen tartani 3. nem kell utána kezet mosni 4. megemészthető :)
Nálunk sokáig abból állt a gyurmázás, hogy én gyúrtam a formákat, ő meg csak nyomkodta, most már tud alakzatokat is (3 éves). Imád gyurmázni :)
De a gyurmázást ne tervezd meg, vedd meg, aztán hajrá, majd amit akar a gyerkőcöd.
És hogy megemészthető ez a play-doh, ezt azért írtam, mert sajnos erről is van tapasztalatom. A nagylányom soha nem vette a szájába, de a pici igen (most 1 éves), le is nyelte már többször, de mindig megemésztette, mert nem volt jelen a kakiban.
Azért arra figyelj, ha esetleg gyúrsz egy szép pogit, nehogy megegye a gyereked :)
Kész is :) ,alig várom,hogy felkeljen!!! :)
És ezt hogy kell tárolni,fóliában?Vagy egy játék,és sutty,kuka a gyurma?
Én is a Play Doht ajánlom neked :)
A 2 éves kislányom nagyon oda van érte. 20 hónaposan vettem neki, és nem ette, mert egyszer megkóstolta, és mint az egyik válaszoló, elvettem tőle. De szagolgatni imádja, mert nagyon jó az illata :) (amikor én voltam gyerek, én is imádtam szaglászni, mi úgy hívtuk, illatos gyurma).
Kezdésnek 2 tégelyt vettünk, két különböző színt, amihez vettem néhány süti formát (szív, csillag). Bőven elég :)
Köszi mindenkinek!Tegnap kapott sógyurmát.Imádta! :) Ma itt volt az unokatesója,és végig azzal játszottak..
Így karácsonyig marad ez,és az unokatesó Jézuskája meg hoz Playdoh-ot.
3.vagyok
Szerintem még egyelőre elég a play-doh gyurma, nem kell hozzá "sallang", formanyomó meg ilyesmi, azzal még ráérsz. Vegyél 1-2 színt, de ne haragudj meg rá, ha összegyúrja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!