Sírós baba, de mit tehetnék?

A második kislányom nekem is rettentő sírós baba volt, nagyon kimerített, azt hittem, fáj valamije, vittem az orvoshoz, de makk egészséges volt. Az orvos azt mondta, hogy itt velem van a baj, nem a babával. Igaza volt.
Először is kell egy rugalmas, de állandó napirend a kicsi életében, hogy biztonságban érezze magát. 1 hét alatt át tudod állítani, reggel mindig ugyanakkor az ébredés, evés,játék, séta, alvás, ebéd, játék stb. Olvass utána,mert ez nagyon fontos a kicsiknek!
Az én kislányom tipikus ölbe baba volt, nem lehetett letenni, kösd fel kendőbe magadra, próbáld meg, lehet, neki is csak az kell, hogy veled legyen, ahogy kinyílik a világ, el fog maradni, én 10 hónapos koráig cipeltem a kis drágámat.
Megértelek, mert én is féltem már vele még egy boltba is bemenni, mert mindig sírt. Vettem neki egy alvós macikát, az is sokat segített. Az én babám pl. amikor a pocimban volt, az arcát teljesen belefúrta a méhlepénybe, minden uh-n úgy volt, amikor megszületett pont ezért tettem textilpelust a kis feje alá, addig gyűrögette, amíg az arca elé nem rakta, úgy tudott elaludni.
Sok apróság van, amivel meg tudod könnyíteni ezt az időszakot, de én a napirend híve vagyok. Ha megvan az állandóság, mindig tudja mi után mi következik, nem lesz gond az alvással. A levegőztetés is nagyon fontos, figyelni kell a túl sok ingerre, lehet az is kikészíti még a kis fejletlen idegrendszerét. Másik két gyerek mellett azért van ricsaj, kell nyugis órákat is biztosítani neki. Számára minden inger: a szagok, a hangok, a fények, ami nekünk természetes, az neki sok lehet.

Nézd, az én kisfiam valóban hasfájós volt ekkor (7 hónapos korig) és fél óránál több nappali alvás csak álom volt. 20-30 perceket aludt. Pedig sok az igénye, most 1 évesen 2x2 órát alszik nappal és éjjel is 10-et. Úgyhogy nem ilyen keveset alvós baba amúgy, csak tényleg puffadt szegény és addig nem ment az alvás sem, persze nagyon sokat sírt. Egyszerre oldódott meg minden. Mindig is ilyen volt a kisfiad? Puffadt is a hasa, hogy erre gyanakodtok? Mert az enyémnek nagy volt és kemény. Egy egyszerű UH egyébként mutatja mennyire gázosak a belek. Mert ha valóban hasfájós, akkor érdemes lenne kivizsgálni szerintem. Laktózmentes tápszert is próbáltatok?. De ha meg születése óta ilyen pl fogzásra nehéz fogni a viselkedését.
Ismerősöm babája mióta megszületett ilyen. Mindig foglalkozni kell vele. Nincs neki semmi baja, kizártak már mindent. Lassan 2 éves és azóta is állandóan foglalkozni kell vele. Csak első gyermekkel nyilván könnyebb, mint neked a nagyok mellett.

Én a bölcsőhintát javasolnám, nálunk is voltak sírósabb időszakok, olyankor szinte mindig megoldást jelentett a babahinta. Arra a verzióra gondolok, amiben fekszik a pici és szinte körülöleli az anyag. (Adamo-féle)
Később ülve is tudja használni, szóval szerintem érdemes beruházni rá.
elektromos hintánk van, több féle funkcióval, abban szokott elaludni.
a sétálásoknál probléma a babakocsi is, ugyanis ott is sír, nem szeret benne lenni, se a mózesbe, se a hordozóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!