Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy babám aludjon...

Mit tegyek, hogy babám aludjon? Se nappal, se éjszaka nem alszik. Napközbenk kb. a félórás alvásaiból 2 óra hossza jön össze. Éjszaka pedig állandóan kéri a cicit és addig nem nyugszik, míg meg nem kapja.

Figyelt kérdés
Próbáltam már, hogy jól belakatom estére, vagy adok neki mást inni, ha felkel, de semmit nem ér. Lassan nem bírom, hogy én sem alszom sose, de ez még a legkevesebb, szerintem nem normális, hogy egy 8 hós baba sosem alszik. SEGÍTSETEK!!!
2010. ápr. 24. 06:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát igen, meg az sem normális, hogy akkor 4-szer alszik napközben.Ilyenkor már elég lenne a napközbeni 2-szer 1-1,5 órás alvás. Éjszaka pedig 1-2-nél többször nem megébredni. HOgy altatod? El tud aludni magától? mert ez is probléma lehet, ha nem tud, akkor a felszínesebb alvási fázisban felébred és hiányol (ha pl. cicin alszik be,a kkor ezért is kéri a cicit, hogy vissza tudjon aludni, vagy ha ringatod,akkor is rád van szüksége) A másik leggyakoribb ok ebben a korban a fogzás, erre sok mindent nem tudsz kitalálni, leginkább a hoemos bogyók szoktak beválni. (kismamablog.hu-n sokat lehet olvasni az alvási problémákról és a homeos megoldásokról is)

KItartást!

2010. ápr. 24. 06:41
 2/7 anonim ***** válasza:
44%

Valóban nem normális.Nem írod,hogy napközben miket eszik a babád. Ekkora babának elég naponta háromszor szopni. Délelőtt gyümölcs,keksszel,délben főtt étel (főzelék,husi) rendesen berántva. Délután joghurt féle,este kenyér virslivel,szalámival,vajas kenyér stb.

Éjjel pedig ne szoptasd,akkor sem,ha sír. Eleinte nehezen szokja meg,hogy nincs cici,de egy hét után átáll a normális ritmusra,és aludni fog éjjel rendesen.

2010. ápr. 24. 07:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Napközben azért altalom ennyiszer, mert annyira fáradt, hogy csak nyűglődik. Ilyenkor babakocsiban szokott elaludni, tologatással. Attól függően, hogy mennyie nyűgös 1perc és fél óra között van az altatási idő. Este mindig 8 körül fekszik, és mindig cicin alszik el. Nem tudom, elaludna-e anélkül, még nem próbáltam. Bár szerintem nem, mert ha nem szopizik eleget, akkor mindig visszakönyörgi magát. Addig nem is alszik el. Ha rendesen eszik lefekvés előtt (jó éjszakét pépet szoktam adni, aztán a cicizés) akkor alszik akár 1 óráig is. Ez nagyon jó lenne, de utána sűrűn kel. Szóval nagyon tanácstalan vagyok. Sokan javasolták, hogy szoktassam le az éjszakai szopiról úgy, hogy pár napig nem kelek fel hozzá, hagyom sírni, majd megunja, és akkor az egész alvás helyreáll, de én nem tudok ilyet tenni.
2010. ápr. 24. 07:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem próbáltad még éjszakára a levendulás olajat a fürődvízbe, ill. bekenni vele a testét fürdetés előtt?
2010. ápr. 24. 07:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Most elolvastam a blogot, amit az előbb javasoltál. Valószínű, hogy kipróbáljuk az egyik hoemopathiás szert. Ha más nem, akkor tényleg kipróbálom ezt a nem kelek fel hozzá dolgot, mert sajnos már nagyon kivagyok idegileg és cicileg is. Na és persze szegénykém is.
2010. ápr. 24. 07:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát akkor az a baj, hgoy nem tud egyedül elaludni. Amit írtam az első válaszomban is (azaz elsőként). Nem azt kell, hogy éjszaka hagyod sírni, hanem, hogy nem hagyni, hogy szopi közben bealudjon, hanem amíg még félálomban van berakni a kiságyába és hagyni, hadd aludjon el maga. Ha nyűgösködik, ki kell venni, megnyugtatni (persze, ha az ágyban is meg tudod nyugtatni, az a legjobb) és újra letenni. Ha újra nyűgös, akkor újra kivenni és ezt addig ismételni, míg el nem alszik, ez lehet első alkalommal akár 1-2 óra is, de minden nap egyre kevesebb és megéri, mert pár nap és már magától is menni fog neki. Még pont időben vagytok, 8 hónapos kor körül ajánlják ezt a módszert, viszont 1 éves kor után már késő. (azt hiszem ez a FErber módszer)

A napközbeni alvását is próbáld meg lecsökkenteni, mert szerintem nem jó, hogy ennyiszer van elaltatva. Persze könnyű ezt mondani, de valahogy rá kell vezetni, hogy inkább tovább aludjon kevesebbszer. (2-szer elég lenne, max. 3-szor)

2010. ápr. 24. 07:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet, mindenképp megpróbálom. Remélem sikerülni fog. Szép napot kívánok neked!
2010. ápr. 24. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!