Légzésfigyelő. Érdemes rá költeni, tényleg hasznos? Sokan azt mondják hogy csak pénzkidobás. Érvek és ellenérvek is jöhetnek.
Nem konkretan neked szolt.
De a csecsemohalandosag csokkent jelentosen az elmult 30 evben. Ez nagyban koszonheto a legzesfigyelonek. Inkabb ugy voltam vele, hogy riasszon feleslegesen, minthogy egyszer ne amikor mar keso ...
Nos nekünk volt. Nem egyszer riasztott be. Hogy tévesen vagy nem azt nem tudom mert mire beértünk a szobába a kislányom szépen nyugodtan szuszogott az ágyában! Valószínű amit itt is sokan írnak, hogy már a hangjára megriad a kicsi és vesz újra levegőt.. De ha nincs légzésfigyelő? S elfelejt levegőt venni? Én épp kint teszek veszek? honnan tudom, hogy nem vesz levegőt? Mi fog nekem "szólni?"
Vagy egy 5-10 perces 'gyors" zuhanyzás alatt ne vesz levegőt? Na azt honnan tudom?
Mindenesetre megérte. És valóban.. Annyi mindenre költ az ember a babájára. Meg sem fórdult a fejünkben, hogy érvek és ellenérvek. Kell nem kell!
Az első volt! Ne gondolkoztunk.!! Azóta el is ajándékoztuk. 14 hónapig volt a kicsim alatt, de ár nem volt mindig bekapcsolva.
Tervezünk második babát is. Na neki már kamerás légzésfigyelőt szeretnénk venni! Hiába nem volt az első szülöttömmel gond. Az ördög nem alszik!
Kérdező! Sztem vegyetek! Pláne ha megtehetitek! Sosem bocsájtanád meg magadnak ha NE adj isten bármi történne és tudod, mi lett volna ha veszek... Akkor most is itt lenne velünk!!!!! Számomra ez nem kérdés tárgya!
25-ös vagyok.
Bocsi a hibákért. Sokszor nem Működik az M betű a billentyűzeten :)
Persze, hogy ritka a bölcsőhalál. Különösen ritka az éretten, egészségesen született babák között.
De az is ritka, hogy egy fordulni még nem tudó csecsemő pont a pelenkázón guruljon át életében először a hasáról a hátára. Normális anya mégsem hagyja magára a pelenkázón az akármilyen kicsi gyerekét sem.
Ugyanilyen okból vesz légzésfigyelőt aki megteheti, illetve aki szeretné az amúgy tényleg alacsony kockázatot tovább csökkenteni. Az én kisfiam lehet, hogy nem lenne velünk, ha nem rázom fel, mikor a sípoló szerkentyű mellett mozdulatlanul feküdt (vagy csak nagyon mélyen aludt?) a kiságyban.
100%-os biztonság így sincs. Az ismeretségi körünkben halt meg kisbaba, akinek volt légzésfigyelője, és a pont vendégségben lévő orvos hozzátartozók rögtön megkezdték az élesztését, de hiába. Ő koraszülöttként érkezett, de akkorra már elmúlt 3 hónapos és egészségesen fejlődött.
Egyébként meg egy életmentő tanfolyamot kell elvégezni inkább, mert ott pontosan megmobdják mit hogyan kell csinálni. Valaki pánikba esik a riasztó hallatán és bumm.
Legalábbis akkor ez logikusabbnak tűnik.
Mert a kicsiket finoman két ujjal kell csak éleszteni meg apró levegőket befújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!