Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltál másképp a...

Mit csináltál másképp a második gyermekeddel?

Figyelt kérdés
Érdekelne, mi az amit az első babátokhoz képest másképp csináltatok a másodiknál? Csak úgy szimplán, vagy volt olyan amiről azt gondoltátok, hogy "elrontottátok" és más megoldást kerestetek.
2016. szept. 19. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

nekem még pici, így kevés dolgot csinálok másképp, de azért már van.

pl. rá nincs úgy időm, ezért tök jó alvó lett, megunja a nézelődést és elalszik :) a nagyot mindig altattam meg szórakoztattam így soha nem aludt el "csak úgy" :)

a másik a víz, a nagynál nem adtam, mindenki azt mondta anyatejes, nem kell. így nem fogadta el a cumisüveget, nem tudtam neki pótolni, hiába volt kevesebb tejem, nem kellett neki, aztán vizet se ivott, mert a teát szerette.

kicsinek első naptól adok vizet cumisüvegből. szereti, szívesen issza már :) remélem megtartja jó szokását :)

2016. szept. 19. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Hason altatom!Még ugyan korai hasonlítgatnom,mert a kicsi csak 5 hónapos,de ez különbség.Az első gyermeknél eszembe sem jutott,annyira utált hason lenni,most pedig el sem tudnám képzelni,hogy másképp csináljam.Elméletben már sokmindent elterveztem,amit másképp szeretnék!Utólag egyetlen dologról gondolom,hogy elhibáztam(tuk).Túlságosan elkényeztettük a nagyot,ez főleg mostanában mutatkozik meg,ezt erős hibának tartom.Persze,nem volt tudatos,de így néhány év távlatából azt mondom,nem szabad és következetesebbnek kellett volna lennünk.Még valami... türelem.Szeretnék sokkal türelmesebb lenni,tudom,ez nem elsősorban rajtam múlik.Szóval egyelőre ennyi,egyébként mindenben jól "teljesítettünk."
2016. szept. 19. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
A 2. fiam sokkal inkább igény szerinti gondozást kapott, mint a nagy. A nagyot órára etettem, a kicsit akkor ha megéhezett. A nagyot altattam, amikor úgy gondoltam most kell aludnia, a kicsi akkor aludt ha álmos volt. Így sokkal könnyebb az életünk :)
2016. szept. 19. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:
hamarabb kezdenék pótolni, nem várnám, hogy majd csak eléri a termelt tejmennyiség a gyermek igényeit(mindig egyre több tejem lett, de a babának is mindig egyre nagyobb igénye, soha nem voltunk egyszinten..)és hamarabb kezdeném adni az espumisant, nem 4 hós kortól, addig meg szenvedtem a fordított c alakban a körzéssel, meg bicikliztetéssel, meg popó ütögetéssel hajnalok hajnalán is
2016. szept. 19. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Most egy éves a kisebb. Őt pl. kizárólag a szobájában, ágyában altatom. Nappal is, éjjel is. A Nagynál még nem foglalkoztam ezzel, ha nappaliban aludt el, akkor ott. Viszont mivel amerikai konyhás a nappali, amíg aludt szinte semmit sem tudtam csinálni. A Kicsinél már nincs ilyen. Ahogy látom,hogy fáradt, irány a szoba, egy-két perc simi és jövök ki. A Nagynál még ott ültem este is és megvártam,hogy elaludjon. Most a Kicsit hagyom,hogy magát altassa el.

Ételeknél bátrabb vagyok. A Nagynál még nagyon figyeltem, hogy mikor mit. Most a Kicsi szinte már mindent eszik. És köszöni jól van!

2016. szept. 20. 06:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első nem itta meg a vizet, így nem is adtam neki folyadékot, csak a tápit. Most a kicsi sem issza meg, de azért gyümölcslét, teát 2 dl-t megiszogat nap közben. Nem volt redőny, így a nagy mindig világosban aludt, a kicsinél most mindig vak sötétet csinálok. Az elsőt sokkal tovább 1,5 évesig toltam fekvő babakocsiban, a kicsit csak fél évesig. A nagynál először bepelusoztam és utánna etettem, így mondták a kórházban. A kicsinél már fordítva, hiszen evés közben bekakil és így kétszer kellene pelusozni. Az elsőnél még orba-szájba sterilizáltam, külön mostam a ruháit, most másodjára már nem teszem. Az elsőt 4,5 hósig nem vittük autóval, nehogy hánys legyen, most már az elejétől autózik a kicsi. Az elsőnél még használtam vegyszeres kozmetikumokat, mosószert, a második már úgy született, hogy ökoháztartás lettünk, nem használok semmi vegyszereset. Több türelmem lett másodjára, nem tömöm belé, ha nem kér többet enni, nem zavar annyira ha sír,ha mások előtt az én véleményemet akarom érvényesíeni a gyerekemmel kapcsolatban, bátrabb vagyok, mint anno, nem hagyom magam. Ennyi jut eszembe hirtelen.
2016. szept. 20. 11:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek :)

utolsó, miket használsz vegyszer helyett? :)

2016. szept. 20. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!