Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S. Mit adjak neki?...

S. O. S. Mit adjak neki? Tejem már alig van, és egyre kevesebb, és a babám nem fogadja el a tápszert! Éhesen sír szegénykém, most elaludt,8 hónapos

Figyelt kérdés

Elég nehézkesen haladunk a hozzátáplálással, max. 70 g-ot eszik gyümiből is főzelékből is. Persze mindig próbálkozom, de ugye még kell neki 1 éves koráig anyatej, vagy tápszer!!!

Azt ne mondjátok légyszi hogy szoptassam állandóan, mert fejem neki a tejet, és már szinte semennyit nem tudok lefejni, pedig rengeteg tejem volt:(

A létező összes féle tápszert megvettük már, és egyiket sem fogadja el. Lefagyasztva is van tejem, de azt sem eszi meg:(

Hogy tudnám vele elfogadtatni a tápszert? És mennyi időbe telik ez? Ugye nem fog napokig éhezni? Kétségbe vagyok esve!!

2010. ápr. 23. 10:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%

Nem csak a vesékről van szó. Nincs benne elég vitamin, vas, ami a tápszerben, a tejpépekben benne van. De én nem azt mondom, hogy mindenkinél kivétel nélkül okoz(ott) problémát a túl korai tehéntej adása. De én például tinikorom óta kezelhetetlen vashiányos vérszegény vagyok, mert sajnos én is feles tejet kaptam anno anyatej híján (egyféle tápszer volt, attól sugárban hánytam).

De most már nem véletlenül van millió fajta tápszer, valamelyik csak jó lesz, sajnos ez ilyen, kísérletezni kell, többfajtát is ki kell próbálni (én inkább ezt teszem, minthogy bármi későbbi probléma forrása az legyen, hogy túl korán adok neki tehéntejet). A tehéntej a kisborjúnak való, nem a kisbabának.

Egyébként meg egy pohárnyi anyatejben kb. 5 mg nátrium van, míg egy pohárnyi tehéntejben 120 mg !!!!! Szerintem rohadtul nem mindegy. És a másik: 4 hónapos kortól pont ugyanannyi idő telik el 8 hónapos korig, mint 8 hónapos kortól egy éves korig. Akkor??? B.

2010. ápr. 23. 12:14
 12/18 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyien próbáltok segíteni!!!

Megpróbálom első körben a BEBA Aktívot egy kis cukorral, hátha...

Meg persze 2 óránként fejek, most sikerült is 70 ml-t fejni, de nem kellett a babámnak, úgyhogy most nem éhes:)

Mindjárt eszünk főzeléket, és utána próbálom a cukros tápit.

Ja, a Sinlac-ot sem eszi meg:(

Mégegyszer köszönöm mindenkinek.

2010. ápr. 23. 12:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el a válaszokat, csak írok, úgyhogy már lehet tanácsolta valaki, én is így jártam és ekkor a doki írt fel Sinlacot amit ugyanúgy csak vízzel kell összekeverni és egyedül azt volt hajlandó megenni a babám. Nagyon finom édeskés. Próbáldd ki!
2010. ápr. 23. 14:55
 14/18 anonim ***** válasza:
Sinlacot próbáltátok,nekünk nagyon bejött,gyümölcsöt is lehet bele tenni!
2010. ápr. 23. 18:00
 15/18 A kérdező kommentje:
Persze már a Sinlacot is próbáltuk, azt sem eszi:(((((((
2010. ápr. 23. 20:58
 16/18 A kérdező kommentje:
Jah, és a cukros BEBA sem jött be...valamennyi tejcsit tudtam neki adni estére, el is aludt utána, de holnap felhívom a védőnőt, hogy mit lehet tenni ilyen esetben.
2010. ápr. 23. 21:13
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi újság van veletek? Megoldódott a helyzet?

2010. ápr. 26. 09:26
 18/18 A kérdező kommentje:

Szia!

Jaj de kedves vagy hogy érdeklődsz!!!

2 napig sokat szenvedtünk, de mostmár megeszi a BEBA-t. És miután megnyugodtam, hogy megeszi a tápszert, a tejem is visszajött. Most azt csinálom, hogy napi 1-szer kap tápszert, nehogy elfelejtse az ízét, és mégegyszer így járjunk. Szép napot!

2010. ápr. 28. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!