Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Holnap akarom megkóstoltatni...

Holnap akarom megkóstoltatni a 3 hós babámmal az almát. Hogy adjam neki? Ha izlik, minden evéskor adhatok egy kicsit, majd egyre többet? Vagy hogy?

Figyelt kérdés
2008. okt. 2. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

Hova sietsz? Ha eddig csak anyatejet kapott a babád ráérsz még legalább 3 hónapot ezzel a próbálkozással:) Egyébként pörésítve szerekik a babák, de ne lepődj meg, ha a 3 hónapos babádnak sehogy se ízlik.

Szép babázást kívánok!

2008. okt. 2. 13:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Tápszert is kap.
2008. okt. 2. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Mi is 3 hósan keztük.Elöször az alma levéböl adj neki 1-2 kanállal,majd utánna az almapürét.Ha nagyon savankás az izze 1-2 karika banánt lehet majd az almához turmixolni.Ezt tegnap ajánlotta a drnö.Szép babázást
2008. okt. 2. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is ráérsz még...

Amúgy én kiskanállal a levét adnám neki, először 2-3 kanállal csak. Az irodalom azt írja, hogy evés után kóstoltassuk meg, és még jó ideig nem váltus ki az egyik evést a gyümivel, csak szokja...

2008. okt. 2. 14:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 4 hónaposan kezdtem, és imádja az almát. Babareszelőn reszelem le, de még átnézem, nehogy legyen benne darabka. Nekem azt mondta a doki, hogy a déli etetéskor előbb kínáljam meg az almával, utána adjam neki a tápszert. Először csak két kávés kanálnyit, másnap 3-mal, két hét alatt jutunk el 50 g-ig (kb. egy fél alma).

Szerintem megpróbálhatod, ha nem ízlik neki várj két hetet és próbáld újra. Sok sikert!

2008. okt. 2. 14:18
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
mi most lettünk 3 hónaposak és már megkostolta az almát és barackot. igaz az én kislányom csak tápot kap. Én a 10 órai etetés előtt adok neki fél almát, vagy barackot, s utána ugyanugy bevágja a szokásos táp-adagját.
2008. okt. 2. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
előző válaszoló vagyok. én egy hétig adtam neki negyed almát (pürével kezdtük), egy hétig negyed barackot. mostmár néha keverve adom neki ami kb 60 gr tesz ki
2008. okt. 2. 14:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Először csak a levét add, pár kiskanállal, minden nap emelve az adagot. Mondjuk én a gyümölcspüréket akkor adtam, amikor a leveikből már mindet megkóstolta, amit az ő korában lehet. A püréből is ugyanígy, pár kanállal kezdd. Almareszelőn lereszelheted az almát, de utána keverd meg, mert buborékos, levegős lesz. A barackot is le tudod reszelni ezen. Ja, és ne minden evéskor add, hanem egy nap egy étkezésnél. Egyféle gyümit adunk 3-5 napig, hogy megfigyeljük, nem allergiás-e rá, utána jöhet a következő, ugyanígy. Majd a már kipróbáltak keveréke. Jó kóstoltatást! :)
2008. okt. 2. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!