Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szorítsak időt az evésre...

Hogy szorítsak időt az evésre kisbaba mellett? Még káosz a napunk, és az étkezéseim kimaradnak. Nagyon nem jó így, fogy az erőm is

Figyelt kérdés

3 hetes a babám és nagyobb rend volt az első másfél hétben, mint most. Éjjel éber, nappal alszik, csak a karomban nem sír, gyakran szopik keveset. A lényeg, hogy elmegy úgy a nap, hogy alig eszek, vacsora az ebédem, nincs étvágyam, és gyenge fáradt vagyok. Csak épp nagyon vékony vagyok, valamit híztam terhesség alatt, amit jó lenne megtartani, de nekiálltam fogyni ilyen evés mellett. Cukros lettem terhesen, a napi 5-6x étkezés bevált, de most nem tudom betartani. Mintha tudná, hogy enni készülök, akkor 99% ban felébred és sír.

Ti hogy oldottátok meg ezt, mi a praktikája?

2016. szept. 13. 19:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%

Amíg terhes voltam, tudtam, ezért készültem rà, hogy semmi segítségem nem lesz (Nagyszülők messze, Apa sokat dolgozik). Ezért màr születése óta igyekeztem napirendet bevezetni, nem hagytam rà a Babàmra és milyen jól tettem. Az első napok, hetek nehezebben mentek, de kb. 1 hónapos koràtól beàllt a rend. 3 óránként evett, az éjszakàt legtöbbször végigaludta, nem fàjt a hasa. Mindezt úgy, hogy nem hagytam soha sírni.

Ajánlom én is A suttogó titkai c. könyvet. Sokmindent alkalmaztam belőle, nagyon bevált.

Az eredmény boldog, kiegyensúlyozott Baba, nyugodt, kipihent anya :)

2016. szept. 14. 08:46
 22/30 anonim ***** válasza:
70%
Nálam is ez volt az első 2 hónapban. Mai eszemmel vennék egy hordozókendőt. Próbáld ki! A szuperanyáknak csak annyit üzzenék, hogy mindenkinek másmilyen a babája, tanácsot kért a kérdező, nem oltásokat. Örülj neki, ha neked mindenre van időd...
2016. szept. 14. 09:18
 23/30 anonim ***** válasza:
62%

Ez gyerekfüggő. Az első pont olyan volt, mint a tied. Nagyon hamar, nagyon sokat fogytam, a kevés tejem is elment vagy a kevés evéstől, vagy az idegtől, hogy nem tudtam mi baja volt. Se éjjel, se nappal nem volt jó. Mindent kipróbáltam, amit az okosok mondtak. neki a kendő se jött be. pár hónap alatt elmúlt, kinőtte a szenvedést....Azóta már iskolás, okos, barátságos gyerek. A második gyerkőcöm olyan volt kicsinek, mint az álom. Evett, aludt, elvolt, nagyon optimálisan történt minden, pedig ugyanúgy csináltam mindent, mint az elsőnél az elején.A harmadik, az utolsó legalább éjjel jó, nappal letehetetlen, sírós, hasfájós(volt)10 hetes koráig.Most, hogy mindjárt 3 hónapos, felfedezte a kezét és a hangját és rohamosan javul.Akár fél órát is elvan egyhúzóra a játszószőnyegen. Eddig csak akkor tudtam haladni a dolgommal, ha aludt, vagy valaki fogta helyettem.

Ő is ráérzett, mikor akarok enni,ahogy le mertem ülni, ő fölébredt vagy a nyugalma elmúlt és keservesen, fokozatosan erősödő intenzitással sírt. Ezután ha fél kezes kaja volt, akkor megettem míg az ölembe fogtam, ha rendes kaja, amit késsel vilával tudok enni, azt ráhagytam. Nekem is összerándult a gyomrom, tehát az evés-sírás kombináció nem jött be.

Az evés fontosabb az alvásnál a te esetedben, így ha elalszik rögtön egyél, utána csinálj bármi mást, amíg fölkel.A kendő jó dolog tényleg.

2016. szept. 14. 09:20
 24/30 anonim ***** válasza:

Ilyenkor akkor ettem, amikor aludt. De le is fényképezte a férjem, hogy etetek közben pizzázok. :D szóval mikor hogy sikerült.

Igen volt mikor felkelt. De próbáltam pont akkor elkezdeni enni, amikor éppen elaludt, akkor általában fél órám azért volt. Később sajnos felkelt a mikróra már, akkor az jött, hogy baba hassal alkarra fektetve, másik kezemben a kaja és úgy ettem.. nyilván nem levest. Általában napi 1x, mert a ferjem 6-tól 2-ig dolgozik és felváltva ettünk délután/este.

Később amikor tudtam, hogy alvásidő jön, kikészítettem a kaját és amint elaludt elkezdtem enni. Ez persze nem 3 hetes korában volt. Azóta hála istennek ha más nem, akkor eszek, amikor ő, kézzel elég sokmindent meg tud már enni. Szóval nálunk nem pár hetes probléma volt ez, lassan 1 éves és már most ez a része szuper.

2016. szept. 14. 09:45
 25/30 anonim ***** válasza:
76%
21-es vagyok. Kérdem én, mi haszontalan vàlasz volt abban, amit írtam? Leírtam, én hogy csináltam, tanàcsot adtam, mi alapjàn. Nem ítélkeztem. A Kérdező pedig majd eldönti, hogy Ő hasznosítja, vagy sem.
2016. szept. 14. 10:57
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak hiszti. Ilyen nincs.
2016. szept. 14. 13:41
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Például amíg ide irogálsz ehetnél is valamit.
2016. szept. 14. 15:37
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Most abba a tíz perc bőgésbe nem fog belehalni, de ha tőled nem kap tűpanyagokat, mert neked sincs, vagy elájulsz, abba esélyes.
2016. szept. 14. 19:19
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Én tenyleg nem ertem, h miert nem lehet egy kézzel enni ,amíg mondjuk ringatod?

Az en fiam 11 kilo, nagy mar, hadonászik is meg izeg mozog, de ha epp rossz napja van es nem bírja ki ,h reggel megcsináljam a kávémat, akkor simán megcsinálom fel kézzel, ugy h közben ot is fogom :D enni is eszek, illetve eszünk mert tuti h kunyeral :D szóval akkor miert is nem megy?

2016. szept. 14. 22:20
 30/30 anonim ***** válasza:
Csak egyetlen kérdés: Ha nappal alszik, akkor hogy nincs időd enni?
2016. szept. 14. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!