Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szorítsak időt az evésre...

Hogy szorítsak időt az evésre kisbaba mellett? Még káosz a napunk, és az étkezéseim kimaradnak. Nagyon nem jó így, fogy az erőm is

Figyelt kérdés

3 hetes a babám és nagyobb rend volt az első másfél hétben, mint most. Éjjel éber, nappal alszik, csak a karomban nem sír, gyakran szopik keveset. A lényeg, hogy elmegy úgy a nap, hogy alig eszek, vacsora az ebédem, nincs étvágyam, és gyenge fáradt vagyok. Csak épp nagyon vékony vagyok, valamit híztam terhesség alatt, amit jó lenne megtartani, de nekiálltam fogyni ilyen evés mellett. Cukros lettem terhesen, a napi 5-6x étkezés bevált, de most nem tudom betartani. Mintha tudná, hogy enni készülök, akkor 99% ban felébred és sír.

Ti hogy oldottátok meg ezt, mi a praktikája?

2016. szept. 13. 19:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
88%

Amikor alszik az elso a te igenyeid kielegitese legyen.eves,furdes,hajmosas.....

Ezek utan intezz ugyet.

Parod?O nem tudja ezeket intezni?amiket irtal.

Es amugy is hol van Apuka?

Figyu,En 18evesen szultem az elsot.ezek szerint rohadt talpraesett vagyok de Nekem nem okozott ez gondot.

A masodiknal es most a harmadiknal sem,pedig a harmadik az elso 6 hetben komolyan folyon orditott.fogtam a kezemben mig ettem,vagy beletettem a pihi szekbe,hintaba,hordozoba,babakocsiba es ringattam,tologattam...

Az elso hetekben fozni is igy foztem,alt a babakocsiban volt a pici es egy labbal azt lokottem,vagy ha epp egy kezem szabad volt azzal tologattam oda vissza.

Te is belejossz,de mindenkepp az eves legyen az elso aminek nekiesel mikor a pici elalszik.

A masodiknal mar rutinos leszel ;)

2016. szept. 13. 20:32
 12/30 anonim ***** válasza:
93%

Nem jössz arra rá, hogy a gyerek kezdi felcserélni a nappalt az éjszakával? Elég esélyes, hogy ez a gond!

Soha nem értettem ezt a nincs időm enni-fürdeni stb....

2016. szept. 13. 20:57
 13/30 anonim ***** válasza:
56%

Megértelek, én sem voltam képes egy pillanatig sem tétlenül hallgatni a kisfiam sírását. Szó szerint minden nyekkenésre ugrottam. Most már 3 éves, fantasztikus a kapcsolatunk, újra ugyanúgy ugranék minden nyekkenésére. Sosem hagytam/hagynám sírni.

De a kérdésre válaszolva én sokat hordoztam a kisfiamat. Magamra kötöttem, Ő egy pillanat alatt mélyen aludt, én pedig nyugodtan ettem, olvastam, sétáltam, sőt, sokszor annyira jól esett a közelsége, hogy a hátamra feküdtem, Ő pedig órákat pihizett a mellkasomon fekve. De jó is volt!

Valóban, enni kell! Tapasztald ki, hogy Neked mi a legjobb, mi a legalkalmasabb időszak, és akkor egyél, ne ügyeket intézz! Azt most csinálja helyetted a férjed!

2016. szept. 13. 20:57
 14/30 anonim ***** válasza:
83%

Ettem már elég sokszor gyerekkel a kezemben is. Néha muszáj :) Ha apukája is otthon van, készíts be magadnak a hűtőbe kisebb adagokat, amiket csak kiveszel, bedobsz a mikróba, és egy kézzel, villával is meg lehet enni.

Bár én főleg olyankor ettem, amikor ő aludt. Leültem enni, aztán vagy én is aludtam egy kicsit (na jó, ezt csak ez első két hétben, mert nem tudok igazán nappal aludni), aztán lazítottam, vagy intéztem a dolgaimat. Ha sokat alszik nappal, akkor muszáj, hogy időt tudj magadra szakítani. Azt tényleg ne csináld, hogy csak a kezedben hajlandó aludni, tedd le, ha már alszik. Ha fel is ébred egy pillanatra, ilyenkor még könnyen vissza lehet altatni egy kis simizéssel.

2016. szept. 13. 21:06
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
(Már bocs de) a nagyvécézés inkább kihívás volt újszülött mellett, mint az evés. Azt nem tudtam (akartam) szoptatás közben, de enni minden további nélkül. Hányszor ettem le a gyereket, te jó ég... A kaja pedig házhoz jött.
2016. szept. 13. 21:12
 16/30 anonim ***** válasza:
57%

Jaj milyen szuper anyák vannak itt, ezen mindig meglepodom.

Nekem második baba 6 hetes és teljesen megértelek. Akik unatkoznak egy újszülött mellett tegyek össze a kezüket hogy nem hasfajos a babajuk. Mi mind a kétszer kifogtuk. Sőt a kicsivel most voltunk kórházban és úgy néz ki tejfehérje allergiás... szóval most meg diétazhatok is. Így a kaja rendelés kilove . Egyébként hordozo Kendo..a világ legjobb találmánya. Simán eszem úgy hogy ő alszik rajtam. A nagynal sajnos nem volt már bánom. Meg szoptatas és altatás alatt is eszem.

Es mielőtt bedolnel a riogatasoknak. A nagylanyom csak kézben aludt kicsikent nem lehetett le rakni az ágyba. Másfél éves koráig ölben ringatva aludt el este. Most három éves lesz és esti mese után egyedül alszik el. Önálló, nyitott gyerek. Amúgy kitartás. Jobb lesz. Néha én kiborulok de akkor mindig ranezek a nagyra és rajovok hogy ez csak átmeneti állapot;).

2016. szept. 13. 21:46
 17/30 anonim ***** válasza:
56%
Ja én is leeszem néha a gyereket;)
2016. szept. 13. 21:48
 18/30 anonim ***** válasza:
46%

Sajnálom, hogy ennyi taplót ideevett a fene, pedig segíteni kellene a kezdő anyákat, nem pedig leszólni őket. Na de hát amit tanultak otthon, úgy is viselkednek, csak sajnálni lehet őket.

Én is hordozó párti vagyok, mert ritka kényelmes dolog. A negyedik mellett nekem ott volt még az első három és nem tehettem meg, hogy csak a kicsivel foglalkozom. Így szépen magamra kötöttem és ha ébren is volt, nem sírt, és bizony én is nagyon élveztem a közelségét.

Akkor ettem, amikor ő, és én is leettem nagyon sokszor. :))))

Nálunk apa nagyon sokat segített az első időkben, ha látta hogy nem haladtam a házimunkával, akkor segített és sokszor főztem másnapra este.

Ez rá nehéz időszak, de nagyon hamar vége van, kitartás!

2016. szept. 14. 05:36
 19/30 anonim ***** válasza:
96%

Nem kell várdogálnk hogy èhes legyèl.ha nyugiba van a gyerek akkor egyèl. Ha keveset mert èppen nem vagy èhes akkor keveset.. De így rohadt nagy felelőtlensèg... Elájulsz akkor mi lesz? A gyerek meg üvölthet akkor már melletted.

Èn volt h takarítás közben v èppen a wcn ülve ettem...de muszály volt mert sokat fogytam szülèa után ès legyengült a szervezetem. Fèltem h elapad a tejem. Nyomasd a multivitaminokat is. Vagy ha sètáltok utközben egyèl szendvicset, pèksütit. Okè, ezen se jó èlni folyamatosan de egy zsúfolt napot átlehet vèszelni

2016. szept. 14. 06:18
 20/30 anonim ***** válasza:
71%

A te hibád ha így van!

IR-es vagyok, rendszeresen ennem kell és mérnem is, számolnom is. Egyedül voltam a gyerekre, apa külföldön dolgozott, segítségem nem volt 1 percig sem.

Ilyen nincs hogy nem tudod az evést megoldani, ez pontosan az a dolog ami megy csak AKARNI kell! A fiam is mindig akkor kezdett sírni mikor leültem volna enni, betettem a hordozóba magam mellé és evés közben a lábammal ringattam. Ha továbbra is torkaszakadtából ordított volna akkor a karomba veszem és úgy eszek, de ESZEK! Mert mindkettőnknek az az érdeke!

2016. szept. 14. 06:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!