15 hós babám még mindig nem akar darabos főzeléket enni, mit tegyek?
Szerintem ha eszi azt, amit ti, akkor ugord át a darabos főzeléket. Nem "kötelező" darabos főzeléket enni egy babának. Annyi foggal, amennyi neki van, simán eheti a tieteket. Ha gondolod, néha adhatsz neki "pempőt", de lehet, hogy később azt sem fogja elfogadni.
Lehet, hogy sosem jössz rá, miért, de ez van.
Az én lányom pl. odavan a zöldborsólevesért, amiben sárgarépa van, de ha finomfőzeléket készítek, amiben ugyanezek vannak, hozzá sem nyúl. Miért? Nem tudom, de nem erőltetem :o)
Ő megeszik mindenféle főzeléket amit főzők,gyümiset,zöldségeset,mindenfélét,de csak ha pépesítem.Mondjuk ha husit is rakok bele,azt nagyon apróra vágom,azt is megeszi.Csak már örülnék,ha darabosan enné.
2. válaszoló:mi az elején voltunk így,hogy csak a konzerveset fogadta el,amit én főztem,azt nem.Aztán azt csináltam,hogy főztem mellé sima krumplipürét,és összekevertem.és mindig kevesebbet tettem a konzervesből,ha pl.zöldborsós volt,már külön főztem neki zöldborsósat,és még egy kevés konzerveset is beleraktam,míg egyszer csak elhagytuk a konzervet.Nekünk bevált.ha te készítesz gyümiset,azt se eszi meg?Szoktál bele neki rakni cukrot?Attól sokkal jobb íze lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!