Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hós babám még mindig nem...

15 hós babám még mindig nem akar darabos főzeléket enni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kiflit már eszik,ha mi tésztásat eszünk,eszik abból is,kekszet,sütit,felvágottat,kenyérhéjat is mind megeszi.de ha a főzelékébe mondjuk összenyomkodom a krumplit,nem paszírozom,vagy akármit,nem hajlandó megenni,csak öklendezi kifelé.Elöl 5 fogacskája van,hátul most kezd kibújni 3 rágófog.
2010. ápr. 22. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ha eszi azt, amit ti, akkor ugord át a darabos főzeléket. Nem "kötelező" darabos főzeléket enni egy babának. Annyi foggal, amennyi neki van, simán eheti a tieteket. Ha gondolod, néha adhatsz neki "pempőt", de lehet, hogy később azt sem fogja elfogadni.

Lehet, hogy sosem jössz rá, miért, de ez van.

Az én lányom pl. odavan a zöldborsólevesért, amiben sárgarépa van, de ha finomfőzeléket készítek, amiben ugyanezek vannak, hozzá sem nyúl. Miért? Nem tudom, de nem erőltetem :o)

2010. ápr. 22. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Ma 18 hónapos és még rosszabb lett a helyzet. Próbálkoztam darabos főzivel (próbálom én már lassan háromnegyed éve:(), addig jutott, hogy semmilyen zöldséges főzit nem hajlandó kb két hete megenni, csak gyümiset. Eddig ,amit én főztem, kb 250 g-okat evett ebédre, most ordit, meg sem kostolja. Ha babaüvegbe csempészem, egy kanállal eszik és ennyi:( azt csinálom most, hogy először kiteszek neki az ebédemből. Főleg ha tészta, akkor eszik belőle, de nem engedi,hogy én adjam kanállal, csak amit ő tesz kézzel a szájába. Utána eszik egy üveges gyümis főzit. De ha darabos, inkább nem eszi meg. Nem igy szokta meg, hanem pépesen, ezért csinálja. A célom, hogy egyre több foggyon az én ebédemből és egyre kevesebb a babakajából. Mint mikor szopott, csak most nem a tej marad el. Jelzem, nagyon lassan haladunk, mintha a bolognain, tarhonyán és rántott halon kívül semmi sem ízlene neki, holott pépesitve bármilyen zöldséget megevett husival. Kriminális:((
2010. ápr. 22. 14:12
 3/6 A kérdező kommentje:

Ő megeszik mindenféle főzeléket amit főzők,gyümiset,zöldségeset,mindenfélét,de csak ha pépesítem.Mondjuk ha husit is rakok bele,azt nagyon apróra vágom,azt is megeszi.Csak már örülnék,ha darabosan enné.

2. válaszoló:mi az elején voltunk így,hogy csak a konzerveset fogadta el,amit én főztem,azt nem.Aztán azt csináltam,hogy főztem mellé sima krumplipürét,és összekevertem.és mindig kevesebbet tettem a konzervesből,ha pl.zöldborsós volt,már külön főztem neki zöldborsósat,és még egy kevés konzerveset is beleraktam,míg egyszer csak elhagytuk a konzervet.Nekünk bevált.ha te készítesz gyümiset,azt se eszi meg?Szoktál bele neki rakni cukrot?Attól sokkal jobb íze lesz.

2010. ápr. 22. 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyik napról a másikra nem fogadja el amit főzök. Eddig semmi gond nem volt:( teljesen megunta szerintem:( amit meg is értek, mivel csak főzin élt eddig. De a mi kajánkból eszegetett pár falat nem elég, ugyhogy bajban vagyok. Várom az áttörést! Azt, hogy ugy egyen felnőtt kaját, ahogy már régen kéne...nem tettem cukrot a gyümis főzibe, őszintén egy hete nem főzök, mert öntök mindent ki:((
2010. ápr. 22. 15:15
 5/6 A kérdező kommentje:
szerintem próbáld ki,amit írtam,hátha nálatok is beválik.Úgy próbáld neki főzni,márminthogy olyan ízű legyen,amit te is megennél.egy kis cukrot nyugodtan tehetsz bele,csak jobb íze lesz tőle.
2010. ápr. 22. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Oké, próbálkozom! Köszi:)
2010. ápr. 22. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!