8-9 hónapos kisbabátok mennyi főzeléket eszik meg egy alkalommal? Mikortól kell elkezdeni a darabos ételeket?
Az én lányom mindent megevett, de most alig akarja enni a főzelékeket. Teljesen el vagyok keseredve!
Tápszer, tejpép, gyümölcs jöhet, de a főzelékekkel nincs kibékülve! Vajon miért nem eszi meg?
Előtte 200 grammot simán megevett, most jó ha a felét megeszi.
Nem a foga zavarja? Olvastam már olyat, hogy ilyenkor étvágytalanabbak lehetnek a babák. Bár ha minden mást megeszik, akkor nem étvágytalan. Adj neki annyit, amennyit kér. Esetleg utána gyümölcsöt adj még neki, ha úgy látod keveset evett. Lehet, hogy ez most egy ilyen időszak. Pár nap múlva próbálj neki megint több főzeléket adni.
Darabos kaja? Az én fiam is 8 hónapos, én pár napja kezdtem el nála, úgy, hogy a tízórai gyümölcshöz a banánt csak villával töröm össze, és nem turmixolom. Így egy kicsit darabosabb marad. Plusz két délután kapott már a kezébe egy babakekszet, és nagyon ügyesen el tudja nyammogni!
8,5 hónapos baba, egyedül a tápszerből eszi meg a teljes adagot, a gyümölcsből és a tejpépből is hagyni szokott, de nem annyit, mint a főzelékből.
Lehet a foga, alul kibújt kettő és azóta nem eszi rendesen a főzelékeket! Babakekszet ő is elmajszolja, már régóta, viszont darabosat még nem adtam neki, akkor elkezdem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!