Mit gondoltok, árthat a fiam fejlődésének ha lányos játékkal játszik?
úgy értem lehet e következménye?
nagyon szeret a konyhában pakolni az edények közt, el van nagyon sokáig, a barátnőm kislányának van egy játékkonyhája nagyon szeret avval is játszani.
Ha vennénk neki egy ilyen játékkonyhát amivel itthon is tudna játszani.
nem tennénk kárt a fejlődésében, hisz nem egy tipikus fiús játékról van szó.
valaki hasonló helyzetben?
a fiam még kicsi babakocsit is tologat időnként, és fifit is néz:) 2 éves lesz. én beszéltem erről szakemberrel, és a neten is utánaolvastam. az egyértelmű állásfoglalás: kifejezetten hasznos, hha 1 kicsi gyerek a másik nem játékaival is játszik, hiszen ők mégnem tudják, h nekik mivel "kellene" játszani. a lelki fejlődésüket pedig nagyban segíti. amit csinál, azzal téged utánoz: főzés, látja, h te is csinálod, majd azt eszitek. babakocsi: ahogy őt beleteszem, ahogy gondozom, ő azt "adja tovább" a babának.
szóval nyugi:)))
Inkább az ártana a kisfiuknak, hogy ha nem engednék lányos játékkal játszani. Ha egy szülő a saját akaratát erőlteti a gyerekre annak nem lesz jó vége. Sokszor abból van a baj, hogy a fiúkat vagy épp lányokat nem engedik a másik nem játékaival játszani. (Nem rád gondoltam, csak általában ez van és ez okoz nagyobb gondokat)
Nyugodtan hagyd azzal játszani amivel akar. Ugyis megtanulja, hogy ő fiú és később úgy is fog viselkedni.
1.vagyok. a fiam most lesz 2 éves, hasbro beszélő poszívót fog tőlünk kapni, mert nagyon szeret porszívózni:)
én szeretem, h ennyire nyitott a világra. emellett megőrül a kamionokért, traktorokért és mindenért, ami berreg:)))
köszönöm a válaszokat!
Persze engedem neki hogy játsszon az edényekkel meg a konyhában is pakoljon.
Csak fura volt hogy ezekkel szeret játszani, ő is szereti a kocsikat meg a fiúsabb játékokat is, de most a konyha a sláger.
Megnyugodtam szerintem veszünk neki egy kis konyhát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!