Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok, árthat a fiam...

Mit gondoltok, árthat a fiam fejlődésének ha lányos játékkal játszik?

Figyelt kérdés

úgy értem lehet e következménye?

nagyon szeret a konyhában pakolni az edények közt, el van nagyon sokáig, a barátnőm kislányának van egy játékkonyhája nagyon szeret avval is játszani.

Ha vennénk neki egy ilyen játékkonyhát amivel itthon is tudna játszani.

nem tennénk kárt a fejlődésében, hisz nem egy tipikus fiús játékról van szó.

valaki hasonló helyzetben?

2010. ápr. 22. 12:49
 1/9 A kérdező kommentje:
ja és 15 hónapos.
2010. ápr. 22. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:

a fiam még kicsi babakocsit is tologat időnként, és fifit is néz:) 2 éves lesz. én beszéltem erről szakemberrel, és a neten is utánaolvastam. az egyértelmű állásfoglalás: kifejezetten hasznos, hha 1 kicsi gyerek a másik nem játékaival is játszik, hiszen ők mégnem tudják, h nekik mivel "kellene" játszani. a lelki fejlődésüket pedig nagyban segíti. amit csinál, azzal téged utánoz: főzés, látja, h te is csinálod, majd azt eszitek. babakocsi: ahogy őt beleteszem, ahogy gondozom, ő azt "adja tovább" a babának.

szóval nyugi:)))

2010. ápr. 22. 12:56
 3/9 anonim válasza:
Szerintem a kiskonyha annyira még nem lányos játék, sőt, szerintem mindkét nemnek jó. Hiszen végül is tárgyak vannak benne, és a főzésről szól.
2010. ápr. 22. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:
szerintem nem árt. ők még keresik az identitásukat ennyi idősen, minden rendben lesz vele. az én kislányom két éves koráig csak autókkal játszott, babák nem érdekelték. most három és fél éves, és nagyon is tisztában van vele hogy ő kislány, szeret öltözködni, frizurát csinálni, "csajos" dolgokkal foglalkozni.
2010. ápr. 22. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Inkább az ártana a kisfiuknak, hogy ha nem engednék lányos játékkal játszani. Ha egy szülő a saját akaratát erőlteti a gyerekre annak nem lesz jó vége. Sokszor abból van a baj, hogy a fiúkat vagy épp lányokat nem engedik a másik nem játékaival játszani. (Nem rád gondoltam, csak általában ez van és ez okoz nagyobb gondokat)

Nyugodtan hagyd azzal játszani amivel akar. Ugyis megtanulja, hogy ő fiú és később úgy is fog viselkedni.

2010. ápr. 22. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én 2 éves fiam állandóan takarít,most veszek neki egy takarítókészletet.Szerintem ennyi idősen ez nem gáz.
2010. ápr. 22. 13:37
 7/9 anonim ***** válasza:

1.vagyok. a fiam most lesz 2 éves, hasbro beszélő poszívót fog tőlünk kapni, mert nagyon szeret porszívózni:)

én szeretem, h ennyire nyitott a világra. emellett megőrül a kamionokért, traktorokért és mindenért, ami berreg:)))

2010. ápr. 22. 13:40
 8/9 anonim ***** válasza:
ne aggódj, a legtöbb mester szakács is férfi!
2010. ápr. 22. 14:02
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Persze engedem neki hogy játsszon az edényekkel meg a konyhában is pakoljon.

Csak fura volt hogy ezekkel szeret játszani, ő is szereti a kocsikat meg a fiúsabb játékokat is, de most a konyha a sláger.

Megnyugodtam szerintem veszünk neki egy kis konyhát :)

2010. ápr. 22. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!