Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet már egy nap többször...

Lehet már egy nap többször zöldséget és gyümölcsöt adni egy 5 és fél hónapos babának?

Figyelt kérdés
3 hete, 5 hónaposan kezdtük el a kóstoltatást, és akkor váltottam Milupa 1-es tápszerre is védőnő tanácsára, mert az előzőt(Milupa HA Start)már alig ette. A Milupa 1-est szerette nagyon, de 1-másfél hete azt sem akarja enni. 40-50 ml-t eszik csak, ugyanúgy, mint ahogy a HA Startot ette a végén. Pedig éhes, de olyan mintha mást akarna enni. Tízóraira kap bébiételt, egy üveggel be is nyom egyszerre. Gondoltam adnék neki délután is egyszer bébiételt. Nem lenne ez még sok neki egy napra? Köszönöm.
2010. ápr. 22. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Mivel még csak nemrég kezdtétek a kóstolást, én még nem adnék neki, kell még a tej alapú étkezés neki bőven. Vagy másik tápszer lenne szerintem a megoldás (nálunk például a Beba vált be, dokink szerint ezt szokták szeretni a babák), vagy inkább tejpépet adj neki, az is fedezi a tej alapú kaját. Majd ha bevezeted a husikat, akkor ráérsz kiváltani még egy tápszert főzelékre. B.
2010. ápr. 22. 09:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Én igenis adnék,nem minden,amit a védőnő mond! Szerintem 1 orvos szava nagyobb súlyú! Az én babám 3,5 hónapos,3 naponta kap almapépet! Nagyon szereti! Hónap végén pedig már kapni fog répát,krumlit,vagy sütőtököt! 4,5 hónapos kor után már ki lehet váltani pl az ebédet,főzelékkel. És szépen fokozatosan,mondjuk Nálatok 5,5 hónapos a baba,szerintem már 2-szer biztos kaphat!
2010. ápr. 22. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:
A második abszolut nem a kérdésre válaszolt. 3 hetes kóstoltatás után még nem kellene rögtön kétszer bébiételt adni neki. Nem lóverseny ez.
2010. ápr. 22. 10:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor inkább adok neki tejpépet délután, ha nem fogja enni a tápszert. Köszi a válaszokat.
2010. ápr. 22. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én is azzal értek egyet, aki azt mondta, válts tápszert, vagy adj tejpépet. A babák ugyan nem egyformán működnek és lehet, hogy a tiéd valóban szeretne enni (ha igen, elég ritka, mert az ilyen idős babáknak még életkorukból fakadóan a tejalapú táplálék lenne az igazi), de szerintem is próbálkozz meg tápszerváltással, na meg hallgass a megérzéseidre: az édesanyánál jobban senki sem tudja (orvos sem, védőnő sem!) mi kell a babájának. Ha végképp úgy érzed, a te babád másképp szeretné, akkor ne félj az ő igényeihez igazodni.
2010. ápr. 30. 08:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekünk a dokinéni mondta hogy ugy adjam neki hogy reggel este tápszer tízóraira gyümipép délben főzelék meg 4-kor is főzelék!! A kisfiam 3-án lesz 6 hónapos!! És a napi két üveg főzi elmegy most fogok neki főzni mert az üveges már nagyon sokba van!!
2010. ápr. 30. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!