A ti babátok mit tud/tudott 6 hetesen? Hogy telik/telt a napotok?
elővettem a babanaplót :)
mosolyogni már 3 hetesen mosolygott tudatosan
7 hetesen próbálta szopizni az ujjait (de nem lett sem cumis, sem ujjszopis a végén)
5 hetesen már fordult hang irányába is(vagy csak akkor tűnt fel)
5-8 hetesen kezdett gőgicsélni (tudatos hangadások)
7 hetesen nevetett hangosan véletlenül (meglepődött a saját hangjától :))
8 hetesen kezdte élvezni a fürdést igazán
5 hetesen kúszó mozdulatkezdeményezések (a fr. ágy közepéről esett le nem tudom hogyan, mert kúszni nem tudott)
meg vicces/aranyos sztorikat jegyeztem fel
2. hónap
megijedt a saját pukijától, el is sírta magát :/
már nem ébredt sírva, pedig reggel(pontosabban egyik kelésnél) arra vártam mikor ébreszt, erre látom, hogy nagy szemekkel már rég pásztázik, csendben elvan
sírás közben kíváncsian kukucskál is hogy figyelünk e rá és kézzel lábbal hadonászik
amikor lekapcsoltam a villanyt, olyan óriásira kerekedett a szeme a meglepődéstől, azt hitte elment a nap, vagy nem tudom :) nehezen tanulta meg, hogy a fényt lehet szabályozni :)
egyfolytában gügyög a babakocsiban felakasztott nyuszis alvókendőnek
tartja a szemkontaktust
egy napon tudott cumizni már egy kicsit(játszócumi), de csak addig tartott
már számít az események bekövetkeztére (tudja hogy peluscsere után kajcsi, vagy vetkőzés után fürdés, stb)
éhséget már nem sírással, hanem tátogással jelez (első kommunikálás, üzenet, ami leesett)
már differenciált volt a sírása, volt sajnáltatós mártír, és volt dühös, volt könyörgős
és nagy széles vigyort kaptam, pont a szeretlek-re :)
éjszaka már 6 órát aludt
elhagyta az 1:30-as és 22:30-as evéseket
tehát este 8-kor evett, utána csak hajnal 2-kor már
vagy este 9 és utána hajnal 3
*hasfájós volt és még nem tudtam mi baja, szóval a legtöbb napunk fárasztó, kimerítő volt ekkor még
kb 4 hónapos korában lettem teljesen képben a jelzéseivel.
én úgy éreztem, figyelnem kell a fejlődését (már amennyire laikusként tudom), mert a kórházban azt mondta a gyerekorvos szülés után, a gyermek egy héttel le van maradva, nem felel meg a születési hetének, számíthatok rá, hogy esetleg nehezebben, lassabban tanul meg szopizni, vagy hasonlók, de ne ijedjek meg, behozza a többieket, nincs vész.
azonnal tudott szopizni, megnyugodtam, de az orvos szavai visszacsengettek a fülembe..
a kúszásnál(6-7.hó) pl segítenem is kellett gyógytornával, mert csak körbe körbe haladt. asszem 3 hetet vártam, hogy megy e magától, aztán tanítottam. rá 3 napra ment is.
most is vannak fejlesztendő területek.
akinek nem volt még életében csecsemő a közelében, az érthető, hogy nem tudja, miért kell egyből nekiesni?
Nekem is hasznos volt a kérdés és a válaszok is.
Minden kisbaba más ez sok mindentől függ nem kell aggódni, hogy a másik gyereke mit csinál vagy mit nem, és nem is kell hasonlítgatni más gyerekéhez a tiédet. A babák kiskönyvében vannak a kötelező vizsgálatok, ott fel van mindig sorolva pár dolog, hogy mi az amit az adott hónapban vizsgál a védőnő illetve gyerekorvos. De velük jobban tudsz erről konzultálni szerintem, hogy mégis mi az amit tudnia kell egy 6 hetes kisbabának.
Az én kislányom egyébként 6 hetesen hason altatva ázfordította egyik oldalról a másikra a fejét. Ébren hason fekve 45 fokban emelgette most 8 hetes korára már meg is tudja tartani a fejét, igaz nem sokáig. Sokat mosolyok és próbálgatja a hangját, most 8 hetesen már sikítani is szokott néha. Néha már nyitogatja a kezecskéit, sokat nézelődik, mocorog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!