Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Étkezésekkor mit kapjon?

Étkezésekkor mit kapjon?

Figyelt kérdés
Fiam 6 hónapos,tanácstalan vagyok kajaügyben!Reggel tápit kap,ebédre főzeléket,vacsira megint tápit.Közben nem tudom mit adjak?6-7-szer eszik egy nap,elég nagyétkü.
2010. ápr. 22. 07:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Kisfiam egy hét múlva lesz 7 hónapos, így eszik:

6 óra tápszer

10 óra tápszer

12 óra gyümölcs nasinak (esetleg ezt megpróbálhatod Te is babakeksszel vagy tejpéppel felturbózni, ami jobban ellakatja)

14 óra húsos főzelék

17 óra hús nélküli főzelék

20 óra tápszer.

A tejpép az, ami jobban ellakatja a babák pociját, próbáld meg azt. Én azért nem adok a kisfiamnak, mert így is 9 kg (nem kövér, vascsontú, de inkább nem hízlalnám). B.

2010. ápr. 22. 07:24
 2/19 A kérdező kommentje:

Mondjuk:fél 7-tápszer

fél 10:gyümi+keksz

fél 13:főzi

És itt???Tejpép gyümivel lehet főétkezés?Vagy főzit kapjon 2-szer?Olyan bizonytalan vagyok.Tegnap 5-ször kapott enni (fél 7-kor,10-kor,fél 2-kor,5-kor,fél 9-kor)és nem volt neki elég,majdnem engem is megevett!!!!

2010. ápr. 22. 07:26
 3/19 anonim ***** válasza:

Gondolom adsz már neki husit is. Nálunk a doki mondta, hogy ha már kap husit, akkor még egy tápszert váltsak ki főzelékre/zöldségpürére. Így ezt tettem, az egyik husis, a másik hús nélküli lett.

Mennyiket eszik? B.

2010. ápr. 22. 07:31
 4/19 A kérdező kommentje:
Tápszert mostanában alig(100-120ml.)Gyümi kekszel 200-at.Főzelék 220.Ha van benne banán,akkor 250-et is.Banci nélkül nem nagyon eszi meg.Tejpépet is gyümivel 220.Tegnap pl.gyümi volt kekszel és csinálnom kellett még tejpépet,mert tárogatott!Tied?
2010. ápr. 22. 07:39
 5/19 anonim ***** válasza:

Kisfiam tápszerből 200-260 ml között, ez a fogzás miatt változó. Gyümölcsöt kb. 100-120 ml-t, de ez ugye nálunk csak nasi, főzelékből meg kb. 180-200 ml-t eszik.

Tényleg jó étvágya van a picidnek! :) B.

2010. ápr. 22. 07:42
 6/19 anonim ***** válasza:
Egyébként valószínű, hogy a kevesebb tápszer miatt éhes. Milyen fajtát eszik? (Lehet, hogy ha váltanátok, akkor abból többet megenne, és nem lenne a nap folyamán gondod vele, de ez csak egy gondolat volt.) Nálunk egyébként a Beba Aktív jött be. Humana tápszerrel kezdtünk, de az HA volt, és keserű, nem kellett neki. Majd utána váltottunk Humana Baby-Fitre, ami banános, de az megfogta a pociját. Aztán kapta a Beba1-et, és most a Beba2-t, ez tökéletes neki. B.
2010. ápr. 22. 07:45
 7/19 A kérdező kommentje:
Mlyen tápszert adsz neki?
2010. ápr. 22. 07:45
 8/19 anonim ***** válasza:
Már válaszoltam is a kérdésedre. :) B.
2010. ápr. 22. 07:47
 9/19 A kérdező kommentje:
Én eddig Milupa Milumil 1-et adtam neki,de valószinü ezzel má nem lakik jól,A doktornő azt mondta,hogy ami még van otthon(1 zacskó)azt adjam neki oda nyugodtan,ne dobjam ki.Tegnap vettem Milupa Milumil 2-est,vaníliásat.Ez talán laktatóbb lesz.Szerintem este ezt fogok neki adni,nem szórakozok az 1-essel!
2010. ápr. 22. 07:54
 10/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt, hogy még volt az egyesből, és azt akartam neki adni, de szegénykém nem lakott jól vele, mennyiségre pedig nem bírt belőle többet enni.

Valószínűleg úgy lesz majd Nálatok, hogy ha a kettesből eszik ugyanannyit, mint eddig az egyesből, azzal talán jobban fog lakni. De napi 2x adhatsz neki nyugodtan főzit. B.

2010. ápr. 22. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!