Kisfiúnak Molnár Kálmán József név? A két dédnagypapa után kapná a nevét. Húgom szerint parasztos név és csúfolják majd mindenhol. Tényleg ennyire régi nevek?
Hát én nem adnám. Nem az a baj, hogy nem mostani, modern, felkapott név, mert ilyen mostani tucatnevet én se adnék. De számomra se a Kálmán, se a József nem szép. A Kálmánról az jut eszembe, hogy KaKálmán, meg hogy egy rettentően topa név, a József meg... Nem úgy fogalmaznék, mint a húgod, hogy parasztos, de tényleg egy falusi, kocsmában ülő, fogatlan Józsi bá jut róla eszembe. (Kieg.: természetesen nem minden falusi ilyen, és nem is erre gondoltam, hanem mint embertípust írtam le az én képzeletemben élő Józsi bát, amúgy fogatlan, kocsmában ülő férfi van városban is, csak az meg Lajos).
A Mihály viszont kimondottan szép név :) Vagy még, ha régen is használt nevek közül akarnék választani, akkor szóba kerülne még az Endre, Ágoston, Dénes, Ervin, Lóránt, Miklós, Pál, Vince
"Annyira cigányos, hogy a háziorvosom is Kálmán. Hagyjuk már a hülyeséget."
Miért, az orvos nem lehet cigány? Ááá, neeem, kicsit sem vagy sztereotip.
Apukam Jozsef, nem regen halt meg, de nem adnam ezt a nevet.
De nektek kell tetszen.
Molnarhoz szinte minden illik. Istvan, Sandor, Mihaly, Miklos? Nekem tetszik a Kalman egyebkent, Kalmi.
A Dénes nagyon szep! :)
Én még nem lattam cigány orvost :o
"Miért, az orvos nem lehet cigány? Ááá, neeem, kicsit sem vagy sztereotip."
Dehogynem. Csak úgy hemzsegnek a cigány orvosok. Ahogy a migránsok is mind atomfizikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!