Kisfiúnak Molnár Kálmán József név? A két dédnagypapa után kapná a nevét. Húgom szerint parasztos név és csúfolják majd mindenhol. Tényleg ennyire régi nevek?
Bem József, Eötvös József, Katona József, Könyves Kálmán, Széll Kálmán, Tisza Kálmán mind tősgyökeres parasztok voltak a húgod szerint?
Egyébként mi a baj a parasztokkal? Ha senki nem művelné meg a földeket, nem tenyésztene állatokat mit enne a húgod és mi mindnyájan?
Nem szeretnénk Kevinkét, Noelkét, Brendont.
Hideg kiráz ha meghallom a váróban miket találnak ki.
De a Ferencen, Mihályon és Lajoson is gondolkodunk még :)
Semmiképp nem adnám egyik nevet sem. Egyrészt, mert nem tetszenek, másrészt azért, mert nem szeretem ezt a "rokonról nevezzük el a gyereket" divatot. Elcsépelt, fantáziátlan, és erőltetett.
Nem akartok mai divatú nevet. Ok, ezzel semmi baj. De lehetne pl Tamás, Zoltán, Sándor, András, Endre, Péter, Zsolt, Balázs, Bálint, Gábor, Mátyás, Viktor...annyi fiatalosabb hagyományos név van.
A Kálmán nem rossz, még tetszik is...a József nekem kicsit erős, azt nem adnám.
Most biztos le fog hurrogni a sok divat név mániás...nekem is a hajam égnek áll amikor olvasom a sok Mia, Norina, Amira, Benett stb. tünde neveket. Komolyan mint egy rajzfilm...
Nekem sokkal jobban tetszenek ezek a hagyományos nevek, mint a mai divatos "modernek" és semmiképpen nem parasztosak. A mi fiunk János lesz (apja után), azzal sem sok újszülött "szaladgál".
Némelyik válaszra reflektálva...azt sem értem, hogy miért kell azokat leszólni, akik valamelyik felmenő után nevezik el a gyereket...mindenki esetében ízlés és döntés kérdése, hogy melyik irányt választja...nem a név fogja meghatározni y személyiséget.
A felsorolt nevek közül nekem a Mihály tetszik legjobban.Felnőttként teljesen jó, viselhető név, gyerekként se fogják cikizni miatta és a Misi becenév még ráadásul nagyon aranyos is.
De szerintem a Kálmán József is rendben van. Józsefet még ismerek is többet a fiatal korosztályból, sosem volt cikizve miatta. Nekem az is tetszik, hogy ha egy felmenőről kapja a gyerek a nevét. Ez a tiszteletnek egy kifejezési módja, a gyerek elé is kicsit példaképet állít. Én is már eldöntöttem, hogy a második lányunk (ha lesz) Júlia lesz nagymamám után, akit nagyon szerettem és felnéztem rá sok minden miatt.
Tény, hogy nem ezek a legdivatosabb nevek mostanában. De a József tavaly a 43. leggyakrabban adott név volt és nem csak második névként adták. Úgyhogy ne higgyük azt hogy már kiveszőben vannak a Józsefek, Lászlók(20.), Istvánok (31.), Jánosok (45.) stb. Nem is fognak kiveszni egy jó darabig ha nem soha. Nem csupán a névhagyományozás miatt, hanem mert egyre változatosabb és engedékenyebb a divat is. Már öltözködésben is ezer -féle elfogadott stílus létezik nem pedig csak egy.
Persze mindig a legtöbb követővel rendelkező az első számú de ettől még nem kell követni mindenkinek.
Nekem például a kedvenc nevem a Vilmos és biztosan ezt fogja kapni a fiam ha lesz. Pedig senki ilyen nevű felmenőink nincsenek csak tetszik és kész. Noelek sem fogják csúfolni az oviban emiatt maximum ha a szülők elmondják hogy ez egy divatjamúlt és szerintük nevetséges név.
Az általad felsoroltak közül a Mihály a kedvencem. De a Kálmán is tetszik.
Molnár Mihály Ferencet választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!