Miért alszik ilyen keveset a kislányom? 6hetes és alig alszik 8-9 órát egész nap, az éjszakát is beleszámítva.
Szia! Mi is így voltunk ezzel, (most már 5 hós a kisfiam) teljesen kétségbe voltam esve. Folyton cicizni akart, nem aludt csak kézben, stb, amiket írtál. Aztán olyan két hónapos korában már kézben sem akart aludni, akkor úgy döntöttünk, ez így nem mehet tovább. Szépen kialakítottunk nála egy szertartást, cicizés, büfiztetés, egy pici ölelgetés, beszélgetés, be a kiságyba, felhúztuk neki a forgót a kiságy fölött, besötétítés,puszi, simi, és kijöttem a szobából. Eleinte sírt, ha tovább, mint negyedóra, akkor bementem megsimizni, és beszélgettem hozzá, de soha nem vettem ki őt a kiságyból. Mondhatom az én idegeim is ki voltak jó párszor, de egy-két hét alatt, beállt a dolog. Most is ugyanez a szertartás az alváskor, most már egy hang nélkül elalszik, és mostanra kialakult a napirendünk is! Szóval ne aggódj, mással is történt már ilyen, túl lehet rajta lenni, de muszáj néha következetesnek lenni, és szigorúnak. Egyébként egy folyton vigyorgó, nagyon nyugodt babám van, neki is kell a rendszer. Volt úgy nekem is, hogy a babóm bent sírt, én meg kint. Szerencsére a férjem mindig mellettem állt ebben a kérdésben, szerintem ez is fontos, hogy legyen, aki téged is fölszed, ha a padlóra kerülsz.
Még egy dolog, nekem nem volt elég tejem az elejétől fogva, így az éhség miatt is sírt. Ezt nem azért írom, hogy gyanút keltsek benned, és még egy okot az aggódásra, de ez is hozzátartozik az igazsághoz. Szóval, ah tuti nem éhes, akkor csak hozzá kell szoktatni a picit az alváshoz.
Kitartás, remélem tudtam valamit segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!