Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért alszik ilyen keveset a...

Miért alszik ilyen keveset a kislányom? 6hetes és alig alszik 8-9 órát egész nap, az éjszakát is beleszámítva.

Figyelt kérdés
Nappal szinte semmit nem alszik. Borzasztó sokáig kell ringatni hogy elaludjon,és folyton a cicin lenne. Ha leteszem max 10perc múlva fenn is van,és üvölt aztán kezdődik minden előröl. Lehetetlenség mellette bármit is csinálni. Ha magára hagyom egy kicsit fulladásig ordít. Sehol nem akar aludni csak az ölemben,de ezt én már nem bírom. Az éjszakai altatás is egy rémálom,éjfélnél előbb sosem alszik el.Mit csináljak???
2010. ápr. 21. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy fáj a hasa?
2010. ápr. 21. 13:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen hasfájós,de kap angol vizet ami használ is. Ölben nagyon szépen el van,de máshol nem. Lehet hogy már rákapott az ölben levéshez?
2010. ápr. 21. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
6 hetesen még nem hiszem.Ha van légzés figyelötök tedd hasra és probáld ugy elaltatni.Vagy mikor félig elaludt akkor tedd le és paskold a popoját vagy simizd a hátát és közben halkan beszélj hozzá.Mindenesetre ha mindig kézben van akkor tényleg hozzszokhat és akkor nincs kegyelem akár mikor leteszed visitva tiltakozik majd.Ha nem kezded el most az egyedül alvást akkor késöbb nehéz lesz rászoktatni.
2010. ápr. 21. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Suttógót, sok jó tipp van benne, ami baba-mama barát. Barátnőm babája hat hetes koráig üvöltött, mire legyőzte ellenérzéseit, és elolvasta a könyvet. Két nap a alatt megoldódott a probléma. Talált egy módszert, amivel megtanította babáját elaludni-nem ölben, nem cicin.
2010. ápr. 21. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Mi is így voltunk ezzel, (most már 5 hós a kisfiam) teljesen kétségbe voltam esve. Folyton cicizni akart, nem aludt csak kézben, stb, amiket írtál. Aztán olyan két hónapos korában már kézben sem akart aludni, akkor úgy döntöttünk, ez így nem mehet tovább. Szépen kialakítottunk nála egy szertartást, cicizés, büfiztetés, egy pici ölelgetés, beszélgetés, be a kiságyba, felhúztuk neki a forgót a kiságy fölött, besötétítés,puszi, simi, és kijöttem a szobából. Eleinte sírt, ha tovább, mint negyedóra, akkor bementem megsimizni, és beszélgettem hozzá, de soha nem vettem ki őt a kiságyból. Mondhatom az én idegeim is ki voltak jó párszor, de egy-két hét alatt, beállt a dolog. Most is ugyanez a szertartás az alváskor, most már egy hang nélkül elalszik, és mostanra kialakult a napirendünk is! Szóval ne aggódj, mással is történt már ilyen, túl lehet rajta lenni, de muszáj néha következetesnek lenni, és szigorúnak. Egyébként egy folyton vigyorgó, nagyon nyugodt babám van, neki is kell a rendszer. Volt úgy nekem is, hogy a babóm bent sírt, én meg kint. Szerencsére a férjem mindig mellettem állt ebben a kérdésben, szerintem ez is fontos, hogy legyen, aki téged is fölszed, ha a padlóra kerülsz.

Még egy dolog, nekem nem volt elég tejem az elejétől fogva, így az éhség miatt is sírt. Ezt nem azért írom, hogy gyanút keltsek benned, és még egy okot az aggódásra, de ez is hozzátartozik az igazsághoz. Szóval, ah tuti nem éhes, akkor csak hozzá kell szoktatni a picit az alváshoz.

Kitartás, remélem tudtam valamit segíteni!

2010. ápr. 21. 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha van olyan helyed ahova ki tudod rakni a babát a babakocsival akkor altasd a levegőn. Nálunk sem akar a kislányom a lakásban aludni, ezért kint alszik napközben az udvaron, ebben a szép időben nem lesz semmi baja. 3 hós
2010. ápr. 21. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!