Hogyan történt a napi egy alvásra való áttérés? Mik voltak a jelei, hogy már csak egyszer akar aludni?
Az én fiam egyik napról a másikra tért át.
Egyik naptól kezdve egész egyszerűen nem volt hajlandó délelőtt aludni,hiába raktam be az ágyba.Csak sikongatott meg játszott.
Így nem erőltettem. Azóta csak egyszer alszik, ebéd után fél1-1 körül fekszik le.
Szia, nálunk 13 hónap körül volt az, hogy délelőtt még aludt a babám, de délután már nem akart. Persze koraeste meg hulla volt, de akkor már nem hagytam, hogy az esti elalvással ne legyen gond.
Egy darabig azt csináltam, hogy a délelőtti alvásból felkeltettem fél óra után, hogy délután is tudjon aludni. Ez jó is volt, de aztán egyre későbbre tolódott a délelőtti alvás is. Így aztán azt kezdtem el csinálni kb 14 hónaposan, hogy 11-12 között raktam le aludni, így aludt kb 2 órát, és így jól elvolt délelőtt is és délután is.
Most 16 hónapos, még mindig így alszik, kb fél 12-től másfél 2 órát. Este 8-kor simán elalszik vacsi után.
Készülj fel, hogy lehet nálatok is eltart ez az alváskérdés 1-2 hónapig, de türelem türelem.
Nálunk az segített sokat, ha már nagyon álmos volt, de még nem akartam, hogy aludjon, hogy lementünk sétálni gyalog, és a friss levegőtől felélénkült. Ha babakocsiban vittem volna le, tuti belealszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!