Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan történt a napi egy...

Hogyan történt a napi egy alvásra való áttérés? Mik voltak a jelei, hogy már csak egyszer akar aludni?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek, mert 1 éves kislányom teljesen felrúgja az eddigi napirendjét. Szerintem át akar térni a napi egy alvásra, de lehet ezt valahogy fokozatosan is csinálni? Vagy valahogy próbáljam sokáig ébren tartani reggel is és utána az esti lefekvés előtt is? Hogy bírják ezt?
2010. ápr. 21. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam egyik napról a másikra tért át.

Egyik naptól kezdve egész egyszerűen nem volt hajlandó délelőtt aludni,hiába raktam be az ágyba.Csak sikongatott meg játszott.

Így nem erőltettem. Azóta csak egyszer alszik, ebéd után fél1-1 körül fekszik le.

2010. ápr. 21. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
szia, nálunk január óta megy ez. valamikor kétszer alszik, valamikor meg egyszer. tehát fokozatos az átállás. most már olyan 1 hete kb. csak 1x alszik minden nap. 16 hós most.
2010. ápr. 21. 12:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Kislányom is 1 éves korában tért át az egy alvásra. Igazán nem volt átmenet, nem aludt el egyszerüen. Este viszont hamarabb lett fáradt, inkább ebben volt fokozatosság, hogy kitoljuk a lefekvési időt az eredetire.
2010. ápr. 21. 12:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia, nálunk 13 hónap körül volt az, hogy délelőtt még aludt a babám, de délután már nem akart. Persze koraeste meg hulla volt, de akkor már nem hagytam, hogy az esti elalvással ne legyen gond.

Egy darabig azt csináltam, hogy a délelőtti alvásból felkeltettem fél óra után, hogy délután is tudjon aludni. Ez jó is volt, de aztán egyre későbbre tolódott a délelőtti alvás is. Így aztán azt kezdtem el csinálni kb 14 hónaposan, hogy 11-12 között raktam le aludni, így aludt kb 2 órát, és így jól elvolt délelőtt is és délután is.

Most 16 hónapos, még mindig így alszik, kb fél 12-től másfél 2 órát. Este 8-kor simán elalszik vacsi után.

Készülj fel, hogy lehet nálatok is eltart ez az alváskérdés 1-2 hónapig, de türelem türelem.

Nálunk az segített sokat, ha már nagyon álmos volt, de még nem akartam, hogy aludjon, hogy lementünk sétálni gyalog, és a friss levegőtől felélénkült. Ha babakocsiban vittem volna le, tuti belealszik.

2010. ápr. 21. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!