Szigorúan betartjátok a napirendet órára pontosan? Főleg az evés terén?
Én betartom, míg kisebb volt, meg főleg igyekeztem.
Negyed óra csúszás kb az összes, ami eddig történt.
Én úgy látom, h a gyereknek jó a napirend pontos betartása, nyugodt , mindig tudja, h mi történik, alvás, fürdés, ebéd, játszótér, séta. És függetlenül attól, h szigorúan tartom a napirendet, nem akad ki, ha pl megyünk mamához, és másképp alakulnak a dolgok. Én attól féltem, h más környezetben esetleg nem találja a fogódzkodót, de nagyon rugalmasan kezeli. Itthon viszont már ő szól, h ebédelne, megy az ajtóhoz, mikor sétálni szoktunk, igényli, és kéri a napirendet.
Én ezt látom, nálunk ez működik, de el tudom képzelni, h más gyerek ebbe meghülyülne:)
Jó kérdés, én is pont fel akartam tenni, hogy a többiek hogyan tartják az időpontokat... pl. az enyém (2 hónapos) van, amikor 6-kor, van, hogy 5-kor de van, amikor f8-kor kel, éhesen. onnantól 3 óránként éhes, de ha fáradt/fáj a hasa akkor csak a felét eszi meg, a többit vagy később, vagy jól belakik 3 óra múlva.
Alszik, amikor tud, meg akar. A sorrend mindig ez; evés, böfi, játék. Utána rendszerint úgyis annyira kifárad, hogy jön egy kb. egy órás alvás.
Este f8 és f9 között valamikor fürdés és evés. Evés után büfi és rögtön alvás.
Nem, bár arra törekszem, hogy kiegyensúlyozottan, kb. ugyanakkora időközönként egyen. A fiam 3 hónapos, azt kezdem látni, hogy egyre kevésbé igényli a napi 6 étkezést, egyre többet alszik étkezések között, egyre kevésbé éhezik meg. De még tartom, hogy reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi és késő vacsi, de míg ebéd eddig 12-13 óra körül volt, mostmár 13-14 óra körül tudom csak megetetni, mert egyszerűen nem éhes. Ráadásul elég változóan ébred reggel. Eddig 5-6 óra körül kelt, pár napja viszont 6.30-7.30 körül ébred reggel. Ez egy ilyen átmeneti időszak.
(A)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!